Chat with us, powered by LiveChat

(a sportlabor vezetője Fülöp Tibor)

A LifeLike filozófia

A LifeLike munkatársai között több korábbi sportoló, versenysportoló is van, akik a mai napig megőrizték aktív életmódjukat. Büszkék vagyunk, hogy Csapatunk több tagja a Magyar Kajak-Kenu Szövetség számos sikerében részt vehetett, többen élvonalbeli labdarúgócsapatok csapatorvosai, de akad köztünk volt válogatott kosárlabdázó is.
Ebben a bejegyzésben ismerkedjen meg központunk sportlaborjával és teljesítménymérő vizsgálataival. A LifeLike-nál megtanulhatja, hogyan tartsa magát tudatosan formában.

A teljesítménydiagnosztika nem csak aktív sportolóknak használ

Nem kell élsportolónak lennie ahhoz, hogy fizikai teljesítőképességének határaival megismerkedjen. Miért használja szolgáltatásainkat? Mert megtudhatja, hogy fizikailag, szellemileg mennyit bír a szervezete: mi az, ami már sok, mi az, ami még nem elégséges. Elképzelhető, hogy nem is gondolja, de az Ön állapota képessé tehetné akár aktívabb sportmozgásra is!

A LifeLike-nál rendelkezésre álló modern eljárásokkal könnyen kimutatjuk, hogy Ön mikor van a legjobb formájában, illetve mikor nem bírja tovább. Sportorvosainkkal közösen elérjük teljesítménye határait. Kiderül, meddig képes fenntartani a maximumot, és az is, hogy mikor lassítson le, mennyit és milyen gyakran kell pihennie.

A laktátméréses lépcsőteszt egy, a leggyakrabban alkalmazott teljesítménydiagnosztikai vizsgálati eljárások közül, amely a legtöbb hasznos információt szolgáltatja a hatékony, személyre szabott edzéstervezéshez.

A VO2max-teszt fontos információval szolgál az állóképességi teljesítmény alapjául szolgáló oxigénfelvevő képesség mértékéről. A laktátméréses lépcsőteszt eredményével összevetve arra is következtethetünk belőle, hogy az ott nyújtott teljesítményünk valóban maximális volt-e.

A Wingate-teszt egy speciális ergométer segítségével a robbanékonyság, a sprintképesség, a gyorsasági állóképesség, vagyis az anaerob teljesítőképesség meghatározására szolgál. A 20-30 másodperces, maximális erőkifejtés során hasznos információkat nyerünk.

Az INSCYD-teszt az igazi nagyágyú, Magyarországon elsőként alkalmazzuk ezt a Németországban, Kölnben született professzionális teljesítménydiagnosztikai eljárást, melynek segítségével a sportoló élettani folyamatai, energiaszolgáltató rendszerei precízen feltérképezhetők.

Számos nemzetközi sportsiker szolgáltatásaink mérőfoka

Az INSCYD rendszer áll többek között a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, a Német Triatlon Szövetség, a Francia Úszó Szövetség, valamint számos profi kerékpárcsapat sikereinek hátterében.

Módszereinket nemzetközi sztenderdeknek megfelelően alakítottuk ki. Kollégáink tapasztalatai az Amerikai Egyesült Államok egészségügyi központjaitól Németországon át egészen kelet-afrikai missziókig terjednek. 

Várjuk a Duna partján, exkluzív környezetben a LifeLike Egészségügyi és Mozgásdiagnosztikai Központ sportlaborjában, ahol többet tudhat meg önmagáról!

Tisztelt Páciensünk! Kedves Érdeklődő!

A koronavírus-járvány miatt, biztonsági okokból a LifeLike Sportegészségügyi és Sportdiagnosztikai Központ működése szünetel.

Várható újranyitás: 2020. szeptember 15.

Köszönjük a megértésüket!

LifeLike Vezetőség