Chat with us, powered by LiveChat

Mindenkivel előfordulhat, akár hobbi vagy profi sportoló, hogy rosszul berögzült mozdulatokat végez.


 

Így tudjuk javítani az Ön sportteljesítményét és minimalizálni a sportsérülések kockázatát, tudatossá tenni a mozgását.A LifeLike professzionális csapatának segítségével Ön megtudhatja, hogy van-e bármilyen, a mozgást korlátozó vagy negatívan befolyásoló eleme az egyéni mozgásmintájának. Akár egy rosszul rögzült mozdulat is okozhat térdsérülést, porckopást, ízületi gyulladást, teniszkönyököt, derékfájást vagy egyéb panaszokat. A speciális szűrés során felszínre kerülnek az esetleges rejtett problémák, gyenge pontok, melyeket közösen korrigálunk, képzett gyógytornász segítségével bemutatva a helyes gyakorlatsorokat.

 

Így tudjuk javítani az Ön sportteljesítményét és minimalizálni a sportsérülések kockázatát, tudatossá tenni a mozgását.

 

Ismerkedjen meg a LifeLike mozgáselemző, gyógytornával egybekötött vizsgálatával, hogy könnyíthessen mozdulatain!

Az Ön mozgásáról a legteljesebb képet a komplex funkcionális mozgáselemzés adja. Ez egy funkcionális mozgásvizsgálatot foglal magába specifikus mozgás tesztekkel, kiegészítve FMS eszközzel, és testtartás-elemzéssel. Így képet kapunk az Ön testéről, mint funkcionális egységről. Az elemzés után tanácsot adunk mely mozgásformával javítsa állapotát, csökkentse panaszait. Így javíthatjuk mozdulatait, növelhetjük sportteljesítményét. A vizsgálat későbbi ismétlésével az eredmény visszamérhető, ellenőrizhető a javuló funkció.

A funkcionális tréning egy, az egész testet aktivizáló, izomláncokat erősítő mozgásfajta, melyhez elengedhetetlen a mobilitás és a stabilitás egysége.  Funkcionális gyakorlatok végzésével láthatóvá válnak az esetleges aszimmetriák, gyengeségek, stabilitásbeli problémák. Ezeket megfelelő komplex modulatokkal javítjuk, erősítjük az izomláncokat, javul a core erő, a törzs stabilitás.

Gyógytornáink megfelelően felépített torna programja hatékonyan csökkenti panaszait, növeli az izomerőt, az ízületek mozgástartományát. Önnek ajánljuk sérülések megelőzésére, rehabilitációban pedig az aktív életbe történő mielőbbi visszatéréshez. Megfelelő gyakoriság mellett megszűntethetőek,  csökkenthetőek az ülő életmódból, tartási rendellenességekből, deformitásokból, ízületi gyulladásból, kopásból adódó mozgásszervi panaszok.

A McKenzie-módszer egy komplex terápiás rendszer, mely sikeresen alkalmazható a gerinc és a végtagok mozgásszervi problémáinak diagnosztizálásában és mechanikai kezelésében. Lényege, hogy a betegvizsgálat és a probléma viselkedésének elemzése alapján megtalálja azt az egyénre szabott, legmegfelelőbb gyakorlatot, illetve aktív mozgásprogramot, amely a panaszokat a leghatékonyabban és a leggyorsabban képes csökkenteni.  

A Redcord eszközzel végzett reaktivizációs torna az ideg-izom kapcsolatot fejleszti, a funkcionális mozgásminták visszaállítását, erősítését célozza meg. Erősítő és korrekciós gyakorlatokat végzünk. Az egyénileg felépített, fokozatosan nehezített gyakorlatok által csökkennek a panaszok, javulnak a mozgásfunkciók, erősödnek a mélyizmok. Nő az úgynevezett „core erő” (funkcionális törzs stabilitás), javul az izmok közötti koordináltság, az egyensúly, a testtudat és ezáltal nő a sportteljesítmény.

 

Így jobb életminőséget érhetünk el, csökken a sportsérülés veszélye, nő az edzés hatékonysága, javul a sportteljesítmény.

Az Ön egyéni problémáját megértő, felkészült munkatársaink várják a LifeLike-nál, hogy minden mozdulata panaszmentes, könnyed lehessen, sporttevékenysége pedig tudatossá váljon.