Chat with us, powered by LiveChat

Idén már megvizsgáltattad? Igen, az anyajegyeket érdemes évente felülvizsgáltatni. A bőrdaganatok, illetve a melanoma veszélyének felismeréséhez a bőr és az anyajegyek dermatoszkóppal történő vizsgálatára van szükség. 

A dermatoszkóp egy speciális bőrmikroszkóp, amellyel a hagyományos, szabad szemmel történő vizsgálatnál sokkal pontosabban meghatározhatjuk, hogy szükség van-e egy-egy anyajegy eltávolítására vagy sem.

A dermatoszkópos anyajegyvizsgálat során nem kerül sor sejtmintavételre, azaz biopsziára. A vizsgálat nem jár semmilyen fájdalommal, nem invazív.

A diszpláziás anyajegy szindróma azokat a bőrelváltozásokat foglalja magába, amelyek bizonyos családokban örökletesen adódnak tovább. A tünetegyüttest a szokatlan anyajegyek, illetve a többször is kiújuló, örökletes melanomák megjelenése jellemzi.

Dr. Hatvani Zsófiáról néhány gondolat – saját szavaival:

“Legfontosabb hivatásomnak azt érzem, hogy a bőrdaganatok megelőzésének jelentőségét át tudjam adni minél több embernek, hogy értelmetlen haláleseteket tudjunk megelőzni. Emellett bőrgyógyászati /orvos-esztétikai kezelések területén szerzett több éves tapasztalattal segítek a bőr szépségének megőrzésében és visszaállításában a természetes, diszkrét eredményeket elváró pácienseknek.

A bőrgyógyászat komplexitása fogott meg elsőként, már egészen a tanulmányaim elején: a bőr egy nagyon összetett szerv, mely testünket védi és elválasztja a külvilágtól, így mind a külső hatások, mind pedig szerteágazó belső folyamatok “tükre”. De nem csak az okok feltárása, hanem a kezelések is multidiszciplináris szemléletet igényelnek (allergológia, infektológia, onkológia, endokrinológia, pszichológia). Nem elhanyagolható, hogy esztétikai vonatkozásai is rendkívül fontosak, mivel a bőr, mint kültakaró mindenki számára látható.”

Szakmai háttér

Dr. Hatvani Zsófia a Semmelweis Orvostudományi Egyetem általános orvosképzésén summa cum laude diplomázott 2007-ben, majd PhD fokozatott szerzett 2014-ben. Ugyanebben az évben végezte el bőr-, nemigyógyászat és kozmetológia szakképzését, valamint bőrgyógyászati szakvizsgát tett. Dolgozott a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikáján és a Royal Clinics Orvos-Esztétikai Központjában.