Chat with us, powered by LiveChat

Minden, amit a hialuronsavas kezelésekről tudnod kell!

8 kérdés – 8 válasz a hialuronsavas arcformázásról

Milyen anyag a hialuronsav?

A hialuronsav egy, a szervezetedben előforduló anyag, egy poliszacharid, vagyis nagy molekulájú szénhidrát, amely hálószerűen szövi be az egész tested és úgy viselkedik, mint egy szivacs, amely rengeteg vizet képes megkötni. 40 éves korodra mennyisége felére csökken, mivel a tested a kor előrehaladtával egyre kevesebbet termel belőle.

Mire jó a hialuronsav?

Kívülről megfelelő mennyiségű jelenlétére leginkább abból következtetsz, hogy szép, sima és rugalmas a bőröd, valójában ennél sokkal többre képes: nem csak térkitöltő szerepe van a kollagén és elasztin rostok között, hanem „kenőanyagként” biztosítja a problémamentes mozgást, felelős a szöveteid rugalmasságáért és kipárnázza az idegeket, ízületeket.

Kiknek ajánlott a hialuronsavas feltöltés?

Azoknak, akiknek

  • az évek során megereszkedett a bőre vagy vesztett feszességéből
  • az arcán a hormonális változások következtében lecsökkent a bőr alatti zsírmennyiség
  • a mimika – izomkontrakció – miatt vannak felszínes vagy középmély ráncaik
  • a kor előrehaladtával megváltozott a kötőszöveti struktúrájuk
  • megváltozott, megnyúlt az arcuk izomzata
  • aszimmetrikus az arcuk
  • csökkent az ajak volumene

Milyen problémákra nyújt megoldást a hialuronsavas töltés?

A hialuronsav nem csak a ráncok korrigálására, a gravitáció következtében megsüllyedt arc kontúrjainak helyreállítására alkalmas, hanem 3D formázásra is. Alkalmazásával megszüntethetők az aránytalanságok, orvosolhatók az aszimmetriák, vonzóbbá és harmonikusabbá tehető a megjelenés. Az orcákba fecskendezett nagy sűrűségű töltőanyag újra hangsúlyossá teszi az orcákat, kicsit megtámasztja a bőrt. A száj volumenizálásával  pedig a kor előrehaladtával vékonyodó ajkak tehetők újra nőiesen teltté, természetesen vonzóvá.

Milyen a jó hialuronsav?

Nagyon fontos, hogy hialuronsavas töltést csak megfelelő képzettséggel és engedéllyel rendelkező orvos végezhet. Ha ilyen szakembert választasz, az garancia arra, hogy jó minőségű- tiszta és nem állati eredetű- anyaggal fog dolgozni. Különböző sűrűségű töltőanyagok léteznek, mindig a kezelőorvos dönti el, hogy az adott területen melyiket alkalmazza (valamely területnél a viszkózusabb típusra, máshol a sűrűbbre van szükség).

Mennyi ideig tart a töltés hatása?

Egyéntő, életmódtól, az anyag sűrűségétől, és bizony a márkájától is függ, hogy a készítményt mennyi idő alatt bontja le a szervezeted, de nagy általánosságban elmondható, hogy nagyjából 6-14-hónap közötti időszak az, amíg tart a hatása. Ha újabb injekciókkal nem pótolják a lebomlott anyagot, akkor a feltöltés során bejuttatott hialuronsav teljes egészében kiürül a szervezetedből.

Hogyan történik a feltöltés?

A konzultációt követően a kezelőorvos érzéstelenítő krémmel keni be a tölteni kívánt területet, majd a kellő hatóidő leteltével –ami nagyjából fél óra- tűvel vagy tompavégű kanüllel juttatja be a megbeszélt mennyiségű hialuronsavat. A végleges eredmény nem azonnal, hanem nagyjából két hét után látható.

Van-e mellékhatása?

Előfordulhatnak a helyes alkalmazás során is enyhébb nem kívánt hatások (bevérzés, csomósodás), melyek mind ideiglenesek, pár hét alatt elmúlnak, és minderről bővebb tájékoztatást ad a kezelőorvos minden alkalommal a kezelés előtt.

Ha hialuronos töltéssel kapcsolatban szeretnél több információt, fordulj hozzánk bizalommal, gyere el konzultációra bőrgyógyász orvosunkhoz, dr. Hatvani Zsófiához, aki minden kérdésedre megadja a választ!

 

 

 

 

 

Tisztelt Páciensünk! Kedves Érdeklődő!

A koronavírus-járvány miatt, biztonsági okokból a LifeLike Sportegészségügyi és Sportdiagnosztikai Központ működése szünetel.

Várható újranyitás: 2020. szeptember 15.

Köszönjük a megértésüket!

LifeLike Vezetőség