Chat with us, powered by LiveChat

A népszerű tévés szakember, Papp Gergő-Pimaszúr már évek óta fontolgatta az életmódváltást, de mindig hiányzott a kezdő lökés, hogy valóban bele is kezdjen. Most azonban eljött a pillanat, az első és legfontosabb lépést megtette: bejelentkezett hozzánk.

A televíziós szerkesztő-műsorvezető számára az igazi ismertséget Pimasz úr hozta meg. A rámenős riporter figuráját, aki direkt módon szembesíti az embereket a hétköznapi pofátlanságokkal, Sváby Andrással közösen találták ki. A „Pimasz úr ott alszik” és a „Pimasz úr átcuccol” széria rendkívül népszerű volt a tévénézők körében.

Azóta újabb feladatok és kihívások találtak rá. A családjával leköltöztek Szigligetre, így a Balaton és Budapest között ingázik, mert a munkája a fővároshoz köti. Másfél éve láthatjuk őt reggelente az RTL Reggeli című műsorának egyik műsorvezetőjeként. Emellett hamarosan újra feltűnik majd a képernyőn Pimaszúr szerepében is, folytatódik ugyanis ottalvós portré műsora.

Milyen érzésekkel érkeztél a vizsgálatokra?

A vizsgálatok előtt nagyon féltem. Tulajdonképpen az attól való félelmem tartott vissza eddig is az alapos kivizsgálásoktól, hogy valamilyen problémára bukkannak nálam. Elég rendszertelenül élek, cigarettázok és nem nagyon sportolok, emellett van rajtam pár kiló felesleg is. Azt gondoltam, hogy az ilyen életmódot nem úszhatom meg anélkül, hogy ki ne derülne valamilyen szív-, tüdő-, esetleg urológiai probléma, hogy a rosszabb alternatívákat ne is soroljam.

És megalapozott volt a félelmed?

Szerencsére semmi olyasmire nem derült fény, ami visszafordíthatatlan lenne. Nekem szerencsém van, mert időben érkeztem. Ha azonban az eddigi életmódomat folytattam volna, biztosan előbb vagy utóbb leterített volna valamilyen komolyabb probléma. Most már, túl a vizsgálatokon, azt mondom, bár előbb eljöttem volna és belekezdtem volna az életmódváltásba.

Két hét távlatából tapasztalsz valamilyen pozitív változást az életmódváltásnak köszönhetően?

A LifeLike Sportlaborban kapott edzésterv szerint edzek kétnaponta, ennek már most érzem a pozitív hatását. Jobb a közérzetem és végre érzem, hogy vannak izmaim. A rendszeres gyógytornát kifejezetten élvezem, mert tudom, hogy az alapokat kell ahhoz megerősíteni, hogy a testem jól funkcionáljon.

A dietetikustól kapott étrendet még tanulom, a tudatos táplálkozás még nem megy olyan zökkenőmentesen, szervezést igényel, hogy azok az ételek kerüljenek a tányéromra, amiket lelkifurdalás nélkül megehetek. Úgy érzem, ez egy hosszabb folyamat lesz.

A családod támogat az életmódváltásban?

Nagyon örülnek, hogy végre rászántam magam és maximálisan támogatnak.  A sport közös, családi programmá nőtte ki magát és a feleségem az étkezésemre is odafigyel.

Milyen célokat tűztél ki az életmódváltásod kapcsán?

Ez a váltás nagyon jó alkalmat ad arra, hogy rendbe tegyen az életem egyéb területeit is és rendszert vigyek a mindennapjaimba. Ezt segíti a rendszeres sport és a tudatos étkezés is. Ezen kívül szeretnék 8-10 kilótól megszabadulni és a cigarettát letenni (vagy legalábbis jóval kevesebbet dohányozni).

Mit tanácsolsz a hozzád hasonlóan pörgős életet élőknek?

Mindenkinek azt javaslom, hogy ne halogassa a változtatást, ne várja meg, míg az élet és egy esetleges betegség kényszeríti rá erre. Még ha tart is tőle valaki, hogy valamilyen súlyosabb problémára derül fény egy kivizsgáláson, el kell menni évente. Ha ilyenkor mindent rendben találnak, és jók az eredmények, azzal új szülinapja lesz az embernek.

Ha te is úgy érzed, szükséged van életmódváltásra, mert egészségesebb életet élnél, jelentkezz be hozzánk, a LifeLike Egészségközpontba!

Tisztelt Páciensünk! Kedves Érdeklődő!

A koronavírus-járvány miatt, biztonsági okokból a LifeLike Sportegészségügyi és Sportdiagnosztikai Központ működése szünetel.

Várható újranyitás: 2020. szeptember 15.

Köszönjük a megértésüket!

LifeLike Vezetőség