Chat with us, powered by LiveChat

Minden, amit a frakcionált szén-dioxid lézeres kezelésről tudni érdemes!

Vannak olyan kezelések, amelyek kifejezetten csak a téli időszakban ajánlottak, amikor bőrünket nem éri sok napfény és nincs kitéve erős UV sugárzásnak. A CO2 lézerrel nagyon látványos eredmények érhetők el, ha bőrfiatalításról, pigmentfoltok halványításáról, striákról vagy növedékek eltávolításáról van szó.

„A kor előrehaladtával, illetve a krónikus napfényártalom, stressz, betegség – vagy egészségtelen életmód- hatására bőrünk veszít teltségéből, üdeségéből. Főként az arc, nyak, dekoltázs és kézfej felületén apró és mélyebb ráncok, bőrhibák jelennek meg. A megereszkedett bőr feszességének visszaállítására, a hegek, pigmentfoltok és egyéb bőregyenetlenségek műtét nélküli korrekciójára szolgál a frakcionált szén-dioxid lézeres kezelés, amely egyéb fiatalító beavatkozásokkal is kiválóan kombinálható.”- mondja dr. Hatvani Zsófia, a LifeLike Egészségközpont bőrgyógyász, esztétikai bőrgyógyász szakembere.

A kezelés előtt

A szén-dioxid lézeres kezelés elvégzését minden esetben bőrgyógyászunkkal történő konzultáció előzi meg, amely során szakemberünk kikérdez a korábbi arckezeléseidről, esetleges kontraindikációról, majd felméri a bőröd állapotát, és megállapítja, ez a beavatkozás-e az igényeidnek, céljaidnak legmegfelelőbb eljárás. Az esetek többségében a kívánt eredmény eléréséhez 2-3 kezelésre is szükség lehet, melyek között 4-6 hétnek kell eltelnie.

A kezelés menete

A frakcionált szén-dioxid lézeres kezelés első lépéseként szakemberünk fertőtleníti a kezelendő bőrfelületet, majd érzésteleníti azt. A lézerberendezést a személyes adottságokat figyelembe véve, a kezelt bőr igényeinek megfelelő paraméterek – optimális kezelési mélység és kezelési hőzóna – szerint állítja be.

A lézerfény elpárologtatja a felső, magasabb víztartalmú bőrrétegeket, összehúzza a kötőszövetet, serkenti a bőr rugalmasságáért felelős kollagénrostok termelődését, ezzel segítve a bőr természetes regenerációját.  A kezelés összesen 45-90 percet vesz igénybe.

A szén-dioxid lézeres kezelés az egyik leghatékonyabb bőrfiatalító eljárás. Mivel serkenti a sejtek regenerációját, hatása már a kezelés után 2 héttel tapasztalható. A végső eredmény azonban 3 hónap után igazán látványos, hatása – a kezelések számától, életkortól és életviteltől függően – akár egy-másfél évig is tart.

A kezelés után

A frakcionált szén-dioxid lézeres kezelést követően pár napig bőrpirosság, viszketés, esetleg ödéma tapasztalható. Ezt követően a – bőr természetes reakciójaként – a bőr elkezd lehámlani. Ez a folyamat már az új bőrréteg kialakulásának a jele.

A friss bőr rendkívül érzékeny, ezért fokozott odafigyelést igényel: egy bő hétig nem ajánlott sminkelni, legalább négy hétig hőhatásnak kitenni, tilos a szauna és a szolárium (ez utóbbi egyáltalán nem megengedett, hosszú távon sem).  A kezeléssorozat időtartama alatt nem ajánlott párhuzamosan más kozmetikai beavatkozást végeztetni és a friss bőrt szigorúan védeni kell folyamatosan az UV sugárzástól legalább 30 faktoros, UVA és UVB elleni védelemmel bíró, jó minőségű fényvédő krém rendszeres használatával.

Tisztelt Páciensünk! Kedves Érdeklődő!

A hazánkban kialakult járványügyi helyzetben a LifeLike Egészségügyi Központ már korábban felfüggesztette a tevékenységét. Tekintettel az elmúlt időszak kormányzati döntéseire és intézkedéseire ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy folyamatosan figyelemmel kísérjük az újra nyitás lehetőségét és annak módját. Annak érdekében, hogy a korábban megszokott szolgáltatási minőséget tudjuk nyújtani Önöknek, a központ várhatóan a nyár közepén, 2020. július 1-től áll újra az Önök rendelkezésére. Bármilyen további változás esetén a lehető leghamarabb tájékoztatunk mindenkit a Központ honlapján és a közösségi média felületein.

LifeLike Vezetőség