Chat with us, powered by LiveChat

Lóránt Dalma édesanya, feleség, dolgozó nő, aki élete minden területén a maximumra törekszik. Az elmúlt egy évben azonban nagyon kevés ideje jutott önmagára. Azért érkezett a LifeLike-ba, hogy szakembereink segítségével visszanyerje szülés előtti alakját és vitalitását.

Milyen problémák ösztönöztek arra, hogy belevágj a LifeLike életmódváltó programjába?

A terhességemet megelőző időszakban nagyon aktív életet éltem, rendszeresen sportoltam.  A babavárás kilenc hónapjában is végig odafigyeltem magamra, hogy ne hízzak sokat. Ennek egészségügyi oka is volt, mivel a húszas éveim elején mélyvénás trombózis alakult ki nálam, és megállapították, hogy Leiden-mutációm van – genetikai eredetű véralvadási zavar-, ami miatt a nagy súlyfelesleg fokozottan veszélyes lehet az egészségemre nézve.

A szülést követően ugyan lement rólam a felesleg nagy része, de a szoptatással a pluszkilók visszakúsztak, amelyektől azóta sem tudtam megszabadulni.

Még a terhességem előtt két évvel kezdtem saját vállalkozásba, és a szülést követően sem hagytam abba a munkát.  Ám a baba melletti teendők, a háztartás és a cégem vezetése nagyon soknak bizonyult egyszerre, mert állandó fáradtsággal, energiahiánnyal küzdöttem, hullani kezdett a hajam és már ahhoz sem volt igazán kedvem, hogy edzeni menjek vagy főzzek magamnak valamit.

Milyen célokat tűztél ki magad elé?

Sikerorientált vagyok, szeretném az életem minden területén kihozni magamból a maximumot. Éppen ezért nagyon fontos számomra, hogy egészségileg a topon legyek. Az életmódváltó programmal célom az is, hogy a szülés előtti alakomat láthassam újra a tükörben.

Hiszek a mondásban, hogy „ép testben ép lélek”, a pozitív testi változásokkal szeretném, ha az életem egyéb területein is helyre billenne az egyensúly.

Hogyan haladsz az életmódváltó programmal?

A LifeLike dietetikusa napi három-öt étkezést állított be, ami nekem, aki eddig naponta egyszer ettem, és emellett még a folyadékbevitelre sem ügyeltem, egyelőre nehezen megvalósítható, de tudatosan odafigyelek rá és szép lassan beépül majd a mindennapjaimba.

Ehhez elsősorban arra van szükség, hogy átállítsam az agyam és csak az evést követően foglalkozzak minden egyébbel a kislányom alvásidejében.

Két hete kezdted el a programot. Tapasztalsz már valamilyen pozitív irányú változást?

Az egyik fő problémám, a puffadás már most teljesen megszűnt! Ezen kívül sokkal energikusabbnak érzem magam. A LifeLike szakembere által előírt törzsizomerősítő gyakorlatokat is szorgalmasan csinálom minden nap, és a tartásomra is odafigyelek, ennek persze hosszú távon lesz majd igazán látványos hatása.

A vizsgálati eredmények közül volt, ami meglepetést okozott?

Azt már régóta sejtettem, hogy a terhességem alatt jelentkező csípőfájdalmam oka valamilyen elmozdulás, deformitás lehet, ezért ez nem lepett meg annyira, de az, hogy a gyógytornász által adott alapgyakorlatokat sem tudom megfelelően kivitelezni, az meglehetősen lelombozott.

Ezen kívül a zsigeri zsír szintem döbbentett meg nagyon. A mérések alapján ugyanis duplája a normális értéknek. Azt gondoltam, hogy ez csak nagyobb mértékű elhízás esetén megjelenő probléma. Szerencsére megnyugtattak, hogy rendszeres mozgással – megfelelő pulzustartományban végzett edzésekkel – és tudatos táplálkozással a normális szint visszahozható.

A három hónapos programba pont beleesnek az ünnepek. Van már stratégiád a nagy családi étkezések kordában tartására?

Szerencsére az egész család támogat az életmódváltásban, ezért idén karácsonykor mindenből egészséges változat készül. A férjem, anyukám, anyósom is egészségtudatosan él, ezért nem okoznak fennakadást az ünnepi fogások sem, hiszen mindent el lehet készíteni egészségesen is! Csak mogyorót ne tegyenek elém, mert annak nem tudok ellenállni.

Hogyan tudod beiktatni a mindennapjaidba az edzéseket pici gyerek mellett?

Emília most egy éves és bár már kialakult napirendünk van, mindig megérzi, ha nekem valamilyen tervem van estére. Többször előfordult, hogy eleve edzőruhában fürdettem, etettem, altattam, hogy időt spóroljak, és minél előbb elkezdhessem a tornát, de olyankor mindig éber maradt és nem akart elaludni. Így aztán együtt edzettünk. Miközben én tartottam a kartámaszt, ő körülöttem kúszott-mászott. Tudom, hogy többet kellene edzenem, de egy kisgyerek mellett repül az idő és már csak azt veszem észre, hogy megint eltelt egy nap. Általában este van időm mozgásra, de mostanában nagyon fáradtak vagyunk a párommal, mert Emíliát a fogzás nagyon megviseli és éjszaka gyakran – akár öt-hat alkalommal is- felébred és kelni kell hozzá, de nem adom fel, elhatároztam, hogy elérem a kitűzött céljaimat!

Ha Te is változtatni szeretnél az életmódodon, célod, hogy egészségesebb, fittebb és energikusabb legyél, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá, jelentkezz életmódváltó programunkra!