Chat with us, powered by LiveChat

Az erős UV sugárzás, a digitális berendezések által kibocsátott fény, a környezetszennyezés, a mindennapos stressz negatív hatással vannak bőrünkre, gyengítve annak védő funkcióját. Ennek jele lehet az extrém bőrszárazság, a pigmentfoltok és a testszerte egyre szaporodó kisebb-nagyobb növedékek.

Járjunk szűrésre az egészségünk érdekében!

Ha azt vesszük észre magunkon, hogy egyre több anyajegy, lapos vagy a bőr felszínéből kiemelkedő növedék jelenik meg a testünkön, mielőbb forduljunk bőrgyógyászhoz! Ezek ugyanis lehetnek teljesen ártalmatlanok, de akár rosszindulatú elváltozások is. Akinek sok anyajegye van, annak érdemes évente egyszer – vagy gyakrabban, a szakorvos által meghatározott időszakonként – bőrgyógyászati szűrővizsgálaton részt venni. Ez teljesen fájdalommentes és mindössze fél órát vesz igénybe, ugyanakkor akár életet is menthet.

„A LifeLike Egészségközpontban klasszikus és digitális dermatoszkóppal végezzük a bőr teljes felületének, így a legapróbb növedékeknek és anyajegyeknek az alapos vizsgálatát. A szoftver eltárol minden adatot, fotót, ami azért nagyon hasznos, mert amikor fél-egy év múlva visszatér a páciens, nagyszerűen nyomon követhetők a változások.”- mondja dr. Hatvani Zsófia PhD, bőrgyógyász szakorvos.

A legjobb módszerek a növedékek eltávolítására

A jóindulatú, lapos növedékek sokunknál jelennek meg. Igazából nem veszélyesek, nem okoznak panaszt, ugyanakkor nem nyújtanak szép látványt. Ezek eltávolítására a téli időszak a legalkalmasabb, mivel a lézeres eltávolítást követően az optimális sebgyógyuláshoz legalább egy hónap fénymentesség biztosítása szükséges.

„Tudni kell, hogy anyajegyet lézerrel nem szabad eltávolítani, az kizárólag sebészeti úton kerülhet kimetszésre. Még szigorúbb megkötések érvényesek arra az esetre, ha a növedék az arcon van. – hangsúlyozza a doktornő – Az, hogy milyen növedék, milyen módszerrel távolítható el, szakorvos kompetenciájába tartozik és csak az általa jóváhagyott elváltozás szüntethető meg lézerrel.”

Miután a szakember megvizsgálta az eltávolítandó növedéket, és megállapította, hogy lézerrel levehető, sor kerül magára a pár perces beavatkozásra.

„A növedék méretétől függően adunk érzéstelenítő injekciót, de előfordul, hogy erre egyáltalán nincs szükség, mert olyan gyors maga a beavatkozás, hogy mire a páciens észreveszi, hogy történik valami, már készen is vagyunk.”

Az egyik legmodernebb és leghatékonyabb megoldás a CO2 lézeres növedékeltávolítás, de minden esetben a szakorvos dönt róla, hogy esetünkben alkalmazható-e.  A lézer a fókuszált fénysugarat (azaz a lézernyalábot) az eltávolítandó növedékre irányítva elpárologtatja, elégeti azt.

A levételt követően egy hónapig nem érheti fény az adott területet, kerülni kell a szoláriumot, szaunát és az olyan vizes tevékenységeket – például úszást, vízben üldögélést-, ahol a friss seb felázhat, elfertőződhet. Az utókezelés módjáról a szakorvos a pácienssel minden esetben egyeztet, de a beavatkozás általában minimális utóápolást igényel.

Ha szeretnéd igénybe venni ezt a korszerű eljárást, egyeztess időpontot bőrgyógyászunkhoz a 06 1 800 1520 -as telefonszámon vagy jelentkezz be online foglalási rendszerünkön keresztül!

 

 

Kedves páciensünk! Tisztelt érdeklődő!

Tájékoztatjuk, hogy augusztus 2. és augusztus 6. között a Life Like Sportegészségügyi és Sportdiagnosztikai Központ zárva tart.

Nyitás: augusztus 9.