Chat with us, powered by LiveChat

A vezető pozícióban lévőknél vették észre először, hogy a munkájukkal járó megannyi elvárás, felelősség csökkenti immunrendszerük ellenálló képességét, és különböző testi tüneteket eredményezve, negatívan befolyásolja egészségi állapotukat. Ez a jelenség azonban, a nevével ellentétben nemcsak a vezetőket és menedzsereket sújthatja, hanem bárkit, aki állandó rohanásban, időhiányban, önmagát hajszolva, tartós stresszben él.

A feszített munkatempó, a folyamatos stressz, a rendszertelen és egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód hatására csökken a stressztűrő képesség, aminek következtében megnő a különböző testi betegségek (ún. menedzserbetegségek, például szív- és érrendszeri illetve emésztőszervi gondok) kockázata. A menedzserbetegségek ugyan leginkább a 30-50 év közötti férfiaknál fordulnak elő, de a nőket is egyre gyakrabban érinti.

Melyek a menedzserbetegségek figyelmeztető jelei?

A folyamatos fáradtság- és kimerültségérzés, levertség, motivációvesztés, ezzel egy időben a pihenésre való képtelenség, alvászavarok, idegesség, ingerlékenység, a koncentrációs képesség és teljesítmény csökkenése, gyakori fejfájás, gyomortáji fájdalom, mellkasi nyomásérzés, általánosan rossz közérzet.

Mikor ajánlott a menedzser szűrőcsomag igénybevétele?

Már az első, általánosnak tűnő panaszok megjelenésekor ajánlott kivizsgáltatni azok okát, hogy még idejében kiszűrhető és csökkenthető legyen az egyes betegségek – így például a szív- és érrendszeri betegségek, anyagcserezavarok, gyulladások – kialakulásának kockázata.

Kiknek ajánlott a menedzserszűrés?

A menedzserszűrés kiemelten ajánlott 40 év felett, nőknek és férfiaknak egyaránt, nem csak stresszes munkavégzés esetén. A csomagban foglalt vizsgálatok elvégzése az általános egészségi állapot felmérésén túl hasznos lehet a betegségek kialakulásának megelőzésében és kiszűrésében is.

Az alábbi linken válassza ki csomagjaink közül az Önnek legmegfelelőbbet és jelentkezzen be hozzánk még ma!
https://life-like.hu/menedzser-szuresek/

Kedves páciensünk! Tisztelt érdeklődő!

Tájékoztatjuk, hogy augusztus 2. és augusztus 6. között a Life Like Sportegészségügyi és Sportdiagnosztikai Központ zárva tart.

Nyitás: augusztus 9.