Chat with us, powered by LiveChat

Bemutatjuk azt az öt leghatékonyabb esztétikai kezelést, amelyekkel nyárra topformába hozhatjuk magunkat!

1, Frakcionált szén-dioxid lézeres kezeléssel a makulátlan bababőrért

„A kor előrehaladtával, illetve a krónikus napfényártalom, stressz, betegség – vagy egészségtelen életmód- hatására bőrünk veszít teltségéből, üdeségéből. Főként az arc, nyak, dekoltázs és kézfej felületén apró és mélyebb ráncok, bőrhibák jelennek meg. A megereszkedett bőr feszességének visszaállítására, a hegek, pigmentfoltok és egyéb bőregyenetlenségek műtét nélküli korrekciójára szolgál a frakcionált szén-dioxid lézeres kezelés, amely egyéb fiatalító beavatkozásokkal is kiválóan kombinálható.”- mondja dr. Hatvani Zsófia, a LifeLike Egészségközpont bőrgyógyász, esztétikai bőrgyógyász szakembere.

A szén-dioxid lézeres kezelés az egyik leghatékonyabb bőrfiatalító eljárás. Mivel serkenti a sejtek regenerációját, hatása már a kezelés után 2 héttel tapasztalható. A végső eredmény azonban 3 hónap után igazán látványos, hatása – a kezelések számától, életkortól és életviteltől függően – akár egy-másfél évig is tart.

A kezelés hatására képződő „friss bőrre” azonban nagyon oda kell figyelni, mert rendkívül érzékeny, ezért szigorúan védeni kell folyamatosan az UV sugárzástól legalább 30 faktoros, UVA és UVB elleni védelemmel bíró, jó minőségű fényvédő krém rendszeres használatával.

2, Zavaró növedékek, anyajegyek eltávolítása lézerrel

Anyajegyeink, a bőrünk felszínén megjelenő lapos vagy a bőr felszínéből kiemelkedő növedékek lehetnek teljesen ártalmatlanok, de akár rosszindulatú elváltozások is. Akinek sok anyajegye van, annak érdemes évente egyszer – vagy gyakrabban, a szakorvos által meghatározott időszakonként – bőrgyógyászati szűrővizsgálaton részt venni.

„A LifeLike Egészségközpontban klasszikus és digitális dermatoszkóppal végezzük a bőr teljes felületének, így a legapróbb növedékeknek és anyajegyeknek az alapos vizsgálatát. A szoftver eltárol minden adatot, fotót, ami azért nagyon hasznos, mert amikor fél-egy év múlva visszatér a páciens, nagyszerűen nyomon követhetők a változások.”- mondja dr. Hatvani Zsófia PhD, bőrgyógyász szakorvos.

A jóindulatú, lapos növedékek sokunknál jelennek meg. Igazából nem veszélyesek, nem okoznak panaszt, ugyanakkor nem nyújtanak szép látványt. Ezek eltávolítására a téli, kora-tavaszi időszak a legalkalmasabb, mivel a CO2 lézeres eltávolítást követően az optimális sebgyógyuláshoz legalább egy hónap fénymentesség biztosítása szükséges.

3, Sima combok lézeres striakezeléssel

Szülés után, tinédzser korban – nagymértékű hízás, gyakori súlyváltozás és gyors növekedés hatására- gyakran jelennek meg a hason, csípőn, combon vagy a melleken striák, melyek szerkezetileg a bőr mélyebb rétegeiben, a dermiszben keletkezett repedések.

A striák kezelésének egyik leghatékonyabb eszköze a frakcionált CO2 lézer. A lézersugár rácsszerűen kis mikropontokat hoz létre a bőrön, amelyek között a bőr ép marad. Ezzel egyrészt a beavatkozás kevésbé invazív, lerövidítve ezzel a gyógyulási időt, másrészt fokozza a kollagén szintézisét, feszesítve ezáltal a bőrt. Ennek hatására a striák összehúzódnak és kisebbek lesznek. Optimális eredményt általában 3-6 hetes  intervallumban elvégzett 4-6 kezelés után várhatunk.

A kezelés ugyan kicsit kellemetlen – a hő miatt csípő érzést tapasztalhatunk-, de nem jár fájdalommal, és a diszkomfort-érzés helyi érzéstelenítő krém használatával csökkenthető.

A kezelést követően a bőr erősen kivörösödik és pár nap elteltével hámlani kezd. A gyógyulási idő átlagosan 2-4 nap.

A kezelést, a legjobb eredmény érdekében, 3-6 hónapon belül, 2-3 alkalommal érdemes ismételni.

4, Izzadáskezelés botulinum toxinnal

Közeleg a nyár, a kellemes meleg, a lenge ruhák, a rövid ujjú vagy ujjatlan felsők ideje. Ám sokak számára pont ez az időszak a legkellemetlenebb, mert a hőmérséklet emelkedésével egyre intenzívebben izzadnak és nincs olyan dezodor, ami ezen segítene.

A túlzott izzadás botulinum toxinnal történő kezelése ideális megoldás mindazok számára, akik szeretnék megszüntetni a verejtékezést, elfelejteni a kellemetlen szituációkat és élvezni a meleg hónapokat. A botox kezelés egy gyors, egyszerű és biztonságos, nem műtéti eljárás.

A kezelés segítségével lehetőség van az izzadást termelő mirigyek működésének időszakos blokkolására a hónalj, talp és a tenyér területén. Az eljárás mindössze fél órát vesz igénybe konzultációval együtt és zavartalanul folytatható a megszokott napi aktivitás.

Mint minden hasonló eljárásnál, a botulinum toxin alkalmazásánál is fontos a körültekintés és az elővigyázatosság, vannak ugyanis olyan esetek, amelyeknél a kezelés ellenjavallt. Ilyen például, ha valakinek aktív bőrbetegsége van, terhes vagy szoptat. És bármennyire is ritka, de ebben az esetben is előfordulhatnak mellékhatások (helyi duzzanat, bevérzés, fejfájás, hányinger).

Ha nincs ellenjavallat, a szakember elvégzi a beavatkozást, amely helyi érzéstelenítésben történik. A célzott területre bejuttatott botulinum toxin kb. két hét elteltével kezdi kifejteni áldásos hatását, amely nagyjából 4-6 hónapig tart. Orvosi tapasztalatok alapján az ismételt kezelések hatása egyre több ideig marad meg, így egyre ritkábban van szükség a kezelésre.

Az eljárást követő 3-4 napban kerülendő a bőr felmelegedésével, izzadással járó tevékenység – a sportolás, a szaunázás vagy a napozás-, mert gyengül a botox hatása.

5, Csodás kontúrok hialuronsavas töltéssel

A hialuronsav nem csak a ráncok korrigálására, a gravitáció következtében megsüllyedt arc kontúrjainak helyreállítására alkalmas, hanem 3D formázásra is. Alkalmazásával megszüntethetők az aránytalanságok, orvosolhatók az aszimmetriák, vonzóbbá és harmonikusabbá tehető a megjelenés. Az orcákba fecskendezett nagy sűrűségű töltőanyag újra hangsúlyossá teszi az orcákat, kicsit megtámasztja a bőrt. A száj volumenizálásával  pedig a kor előrehaladtával vékonyodó ajkak tehetők újra nőiesen teltté, természetesen vonzóvá.

Hialuronsavas töltésnél a konzultációnak kiemelt jelentősége van, hiszen ilyenkor tudjuk elmondani, mit szeretnénk pontosan, mi a fő problémánk és milyen hatást szeretnénk elérni. A szakember ennek megfelelően tesz javaslatot arra vonatkozóan, milyen típusú töltőanyag a legmegfelelőbb, mekkora mennyiségre van szükség és azt hová kell beinjektálni ahhoz, hogy a kívánt végeredményt kapjuk.

A konzultáción megbeszélteknek megfelelően a kezelőorvos érzéstelenítő krémmel keni be a tölteni kívánt területet, majd a kellő hatóidő leteltével –ami nagyjából fél óra- tűvel vagy tompavégű kanüllel juttatja be a megbeszélt mennyiségű hialuronsavat. A végleges eredmény nagyjából két hét után látható és egyéntől függ, mennyi ideig tart.

Enyhébb, nem kívánt mellékhatások (bevérzés, csomósodás) sajnos a helyes alkalmazás során is előfordulhatnak, de ezek csak ideiglenesek, pár hét alatt elmúlnak, és minderről bővebb tájékoztatást ad a kezelőorvos a kezelés előtt.

A kezelések mindegyike igénybe vehető a LifeLike Egészségügyi és Mozgásdiagnosztikai Központban, bővebb információért hívjon bennünket a 061/ 800-1520-as telefonszámon!

Kedves páciensünk! Tisztelt érdeklődő!

Tájékoztatjuk, hogy augusztus 2. és augusztus 6. között a Life Like Sportegészségügyi és Sportdiagnosztikai Központ zárva tart.

Nyitás: augusztus 9.