Chat with us, powered by LiveChat
Látogasson el hozzánk!
1138 Budapest, Latorca u. 2.
Hívjon minket
06 1 800 1520
Nyitvatartási idő
Hétfő - Péntek: 8:00 - 20:00

Egy amatőr sportolónak van-e szüksége pulzuskontrollra?

Manapság nagyon divatos a pulzuskontrollt pufogtatni. Vannak, akik elutasítják, mások meg felmagasztalják. Ugyanakkor azt látjuk, hogy nagy kavarodás van a fejekben ennek kapcsán. Túl gyakran találkozunk azzal a felfogással, hogy a pulzuskontrollos edzések lassú, sőt nagyon lassú futást jelentenek. Ez persze pontatlan féligazság. 

Tovább

Anyajegy vizsgálat

Idén már megvizsgáltattad? Igen, az anyajegyeket érdemes évente felülvizsgáltatni. A bőrdaganatok, illetve a melanoma veszélyének felismeréséhez a bőr és az anyajegyek dermatoszkóppal történő vizsgálatára van szükség. 

Tovább

Sikertörténet a férfiak urológiai kezelésében

Amíg sportlaborunkba járni menő dolog, vagy bőrgyógyászati rendelőnkben is lehet szépítkezni, addig az urológiai vizsgálat nem olyan felkapott és trendi. Pedig rendkívüli változásról számolhatunk be ezen a téren, hiszen pl. a heredaganat kezelése, gyógyítása egy valós sikertörténet.

Tovább

Interjú Mohamed Aidával

Mohamed Aida világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok magyar tőrvívó a LifeLike-ban járt teljesítménydiagnosztikán (laktátméréses lépcsőteszten), és volt laborvizsgálaton is (vér, vizelet). Jövőre pedig újra Olimpia lesz, amin ismét szeretne részt venni. Ennek kapcsán beszélgettünk vele.

Tovább

Mire figyeljünk, ha sokat ülünk?

Manapság szinte folyamatosan hallani az ülő életmód negatív hatásairól. Sokan életük nagy részét óhatatlanul ebben a – szinte mindenki által démoninak tartott – testhelyzetben töltik. Ülünk a munkahelyen, ülünk a kocsiban/buszon/villamoson (igény szerint kiegészíthető a felsorolás), a számítógép vagy a TV előtt.

Tovább

Időskori sportevékenység

Genetikánk és életvitelünk szerint testünk öregedése széles tartományban változik. A biológiai és valós életkor nem minden esetben egyezik, ez okozhat csalódást is, de megfelelő testmozgással, életmóddal sokat segíthetünk magunkon.

Tovább

Megelőznéd a sportsérüléseket?

Talán neked is feltűnt, hogy mostanában több fórumon is beszélnek a proprioceptív tréningről. De ki tudja, mi is ez a szinte kimondhatatlan nevű fejlesztő módszer? A propriocepció az ízületi helyzetérzést jelenti, fontos szerepe van az ízület stabilitásában és védelmében.

Tovább

Készülj fel a síelésre!

Sokan szeretnek síelni és ennek most szezonja is van. Azt mindenki tudja, hogy ehhez kell egy jó pálya, felszerelések, meg egy kis pénz. De arra már jóval kevesebben figyelnek oda, hogy a testünket is érdemes felkészíteni az igénybevételre. Erre hívja fel a figyelmet Dr. Koncz Levente gyerek- és sportorvos.

Tovább

Szintet lépett a magyar kerékpársport

A magyar mountain bike utánpótlás válogatott tagjai a Héraklész program keretén belül laktátvizsgálatos lépcsőtesztre érkeztek a LifeLike sportlaborjába, ahová Benkó László, a szakág szövetségi kapitánya kísérte el a fiatalokat. Miközben a laborban Fülöp Tibor laborvezető és Dr. Molnár Dóra sportorvos vizsgálta a fiatal tehetségeket, ennek kapcsán villáminterjút készítettünk a szakág vezetőjével.

Tovább