Chat with us, powered by LiveChat

Az egészség belülről fakad! – Tüneti kezelés helyett valódi okfeltárás

Az endokrinológia a belső elválasztású mirigyek betegségeivel – pajzsmirigy, hasnyálmirigy, mellékvese, mellékpajzsmirigy, agyalapi mirigy, nemi mirigyek – foglalkozik. Ezek a mirigyek termelik a hormonokat, melyek a vérrel a szervezet távoli pontjaira is eljutnak, hogy hatásukat kifejthessék. 

A hormonális rendszer zavarainak tünetei nagyon sokfélék lehetnek, egy adott panasz sokféle betegségre utalhat. Ilyen tünet lehet a fáradékonyság, feledékenység, szédülés, idegesség, bőrszárazság, hajhullás, kóros hízás vagy fogyás, hasmenés vagy székrekedés, túlzott izzadékonyság, szívdobogás, vérzészavar, meddőség, potenciazavarok, gyermekkorban a növekedési zavarok, az acetonos lehelet.

Nálunk nem csupán tüneti kezelés zajlik, az emberi szervezetet komplex egészként kezeljük, a valódi okokat kutatjuk, éppen ezért gyakran kerül sor együttműködésre a társszakmákkal (nőgyógyászattal, bőrgyógyászattal, fül-orr-gégészettel, radiológiával, kardiológiával).

Mivel gyermekgyógyászattal is foglalkozunk, folyamatában tudjuk követni a betegségeket, így például egy serdülőkorban elinduló policisztás ovárium szindrómát sikeresebben kontroll alatt tudunk tartani, mintha már felnőttként, súlyosabb stádiumban kerül hozzánk a páciens.

Endokrinológia
Dr. Török Dóra

 

Részletek

Hormonjaink, ha jól működnek, láthatatlanul irányítják életünk minden mozzanatát. Ha azonban ez a finom egyensúly megbomlik, testi és lelki egészségünk egyaránt kárát látja. A finom egyensúlyok komplex hálózata határozza meg a gyermekek fejlődését, növekedését, nemi érését, szabályozza az anyagcserét, a teljesítőképességet, a testsúlyt, felnőttkorban termékenységet. Az egyensúly helyreállítása és megtartása összetett feladat, rendkívül fontos a komplex megközelítés, a társszakmákkal (pl. Bőrgyógyászat, nőgyógyászat, radiológia, fül-orr-gégészet, belgyógyászat számos ága) való szoros együttműködés és együttgondolkodás.

Szakmai háttér:

Dr. Török Dóra a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán summa cum laude diplomázott 2000-ben. Orvostudományi kutatásokat folytatott Budapesten, Bécsben az Allgemeines Krankenhausban és Torontoban, The Hospital for Sick Children-ben diabetológia és mellékvesebetegségek témakörében. PhD fokozatát 2005-ben szerezte. Gyermekgyógyászat és endokrinológia szakvizsgái vannak, így folyamatában, újszülöttkortól idős korig az endokrin betegségek teljes palettájára van rálátása. A betegellátás mellett aktívan részt vesz a Semmelweis Egyetemen a kutató és az oktató munkában is, mind az orvostanhallgatók képzésében, mind az orvoskollégák továbbképzésében. Fontosnak tartja az új tudományos eredmények beépítését a napi munkába, hogy betegeinket a legújabb és legjobb tudásunk szerint gyógyíthassuk.

Gyakori kérdések (GYIK)

Hol van a LifeLike Egészségügyi Központ?

Cím: 1138 Budapest, Latorca u. 2. (a Népfürdő utcáról nyílik)

A térkép itt megtekinthető.

Hogyan zajlik a vizsgálat?

Az endokrinológiai vizsgálat során a kórtörténet megismerése és a panaszok/tünetek elemzése után tünetspecifikus betegvizsgálatot végzünk, majd javaslatot teszünk speciális hormonvizsgálatok elvégzésére laboratóriumi vizsgálattal, szükség esetén ultrahangos, citológiai vagy izotópos vizsgálatra, egyéb képalkotó vizsgálatokra vagy dinamikus stimulációs tesztek elvégzésére.

Milyen problémákkal fordulhat hozzánk?

Forduljon hozzánk bizalommal, ha pajzsmirigy problémával küzd – ez lehet alul- vagy túlműködés, illetve pajzsmirigy göb-, vagy ha túlsúlya van. Hölgyek rendszertelen menzesz vagy fokozott szőrnövekedés, policisztás ovarium szindróma, inzulinrezisztencia miatt is bátran kereshetnek bennünket, mi megnyugtató és valóban hatékony megoldást találunk a panaszokra és az azok hátterében megbújó valódi okokra.

Ha labor- vagy képalkotó vizsgálat során derül fény hormonális, belső elválasztású mirigyek működését érintő eltérésekre vagy ha  olyan kellemetlen tünetekkel küzd  már régóta, mint  a fáradékonyság, feledékenység, szédülés, idegesség, bőrszárazság, hajhullás, kóros hízás vagy fogyás, hasmenés vagy székrekedés, túlzott izzadékonyság, szívdobogás, vérzészavar, meddőség, potenciazavarok, gyermekkorban a növekedési zavarok, az acetonos lehelet, akkor érdemes felkeresnie endokrinológiai rendelésünket, hogy ezek okát megtalálva elkezdhessük a terápiát.

Mikor kell visszajönni kontrollra?

Betegségfüggő, hogy mikor és milyen gyakran kell visszajárni kontrollra, például egy pajzsmirigy gyógyszer beállításnál eleinte gyakrabban (4-6 hetente), aztán ha sikerült beállítani, félévente-évente.

Mennyibe kerül?

Szakorvosi konzultáció 18.000 Ft

Hogyan lehet jelentkezni?

Amennyiben szeretne endokrinológiai konzultációra, vizsgálatra vagy kezelésre jelentkezni, töltse ki az alábbi rövid űrlapot és munkatársaink a lehető legrövidebb időn belül (max. 1 munkanap) visszahívják. Minden fontos kérdésére örömmel válaszolnak, és segítenek a legmegfelelőbb időpont kiválasztásában.

Amennyiben egyszerűbb vagy gyorsabb az Ön számára, nyitvatartási időben hívhat minket telefonon is: +36 1 800 1520, munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére.

Nyitvatartási idő

H – P: 8:00 – 20:00

Tisztelt Páciensünk! Kedves Érdeklődő!

A koronavírus-járvány miatt, biztonsági okokból a LifeLike Egészségügyi és Mozgásdiagnosztikai Központ működése szünetel.

Várható újranyitás: 2020. szeptember 1.

Köszönjük a megértésüket!

LifeLike Vezetőség