Chat with us, powered by LiveChat

Gyógytorna

A LifeLike-nál az első találkozás alkalmával az Ön mozgásrendszeri problémáinak teljes körű felmérésére és elemzésére kerül sor. A vizsgálatok eredményei alapján Önnel közösen, az Ön számára optimális, hosszú távú stratégia kialakításával kezdjük el a kezelést.

Célunk a fájdalom miatt korlátozott funkciók helyreállítása annak érdekében, hogy Ön minél hamarabb vissza tudjon térni megszokott életviteléhez és kedvelt tevékenységeihez.

A fájdalom kezelése és a funkciók helyreállítása egy Önre szabott, aktív programmal valósul meg.

Probléma-specifikus testi gyakorlatokat dolgozunk ki, illetve a háttérben rejlő ok, esetlegesen okok megszüntetésén dolgozunk Önnel közösen. Programunk viselkedésbeli és életmódbeli változtatásokra vonatkozó javaslatokat, tanácsokat is tartalmaz, melyek betartásával Ön fájdalommentesen mozoghat.

Egyéni gyógytorna

A gyógytorna egy olyan konzervatív (beavatkozás nélküli) terápia, amely alkalmas megelőzésre, illetve az ülő életmódból, tartási rendellenességekből, deformitásokból, ízületi gyulladásból, kopásból adódó mozgásszervi panaszok csökkentésére és megszüntetésére. Fontos szerepe van a rehabilitációban mozgásszervi műtétek, balesetek után.

Hobbisportolóknak, élsportolóknak javasolt a sérülések megelőzése és rehabilitáció céljából, hogy minél hamarabb visszatérhessenek az aktív életmódhoz, valamint a sporthoz.

A LifeLike-nál minden gyógytorna foglalkozás egyénre szabott, speciális gyakorlatsort jelent, amelyet azt követően alakítunk ki, hogy felmértük az Ön állapotát.

McKenzie-módszer – Mechanikai Diagnózis és Terápia (MDT)

A McKenzie-módszer egy komplex terápiás rendszer, mely sikeresen alkalmazható a gerinc és a végtagok mozgásszervi problémáinak diagnosztizálásában és mechanikai kezelésében. Lényege, hogy a betegvizsgálat és a probléma viselkedésének elemzése alapján megtalálja azt az egyénre szabott, legmegfelelőbb gyakorlatot, illetve aktív mozgásprogramot, amely a panaszokat a leghatékonyabban és a leggyorsabban képes csökkenteni.

A módszer különlegessége, hogy nemcsak a fizikai tünetekre fókuszál, hanem arra is, hogy a probléma milyen hatással van a beteg életvitelére, és ezen a területen is igyekszik megoldást nyújtani. A betegvizsgálaton és a kezelésen túl a probléma kiújulásának a megelőzésére is nagy hangsúlyt fektet ez a módszer.

Továbbá, a McKenzie-módszer nagyon fontos részét képezi a betegoktatás, mely által a beteg megérti a probléma és a kezelés természetét, ezáltal aktívabban részt tud venni a terápiás folyamatban.

Redcord

Szeretnél korlátok nélküli, mozgással teli aktív életet? Hány éves korodig?

A Redcord eszközeivel végzett reaktivizáció torna az ideg-izom kapcsolatot fejleszti, a funkcionális mozgásminták visszaállítását, erősítését célozza.

Erősítő és korrekciós gyakorlatokat végzünk. Az egyénileg felépített, fokozatosan nehezített gyakorlatok által csökkennek a panaszok, javulnak a mozgásfunkciók, erősödnek a mélyizmok. Nő az úgynevezett „core erő” (funkcionális törzsstabilitás), javul az izmok közötti koordináltság, az egyensúly, a testtudat.

Mi a Redcord?

A Redcord AS egy norvég, mostanra világméretűvé növekedett vállalkozás, melyet Petter, Grete és Tore Planke alapítottak 1991-ben. A céget ekkor még TrimMasternek hívták, később Nordisk Terapira, végül Redcordra nevezték át.

A Redcord eszközeivel, valamint a világszinten elismert terápiás- (Neurac módszer) és edzésmódszereivel gyorsan és hatékonyan javíthatók az izom és ízületi funkciók a központi idegrendszer fokozott aktivitásának köszönhetően. Ma már világszerte 39 országban használják sikeresen a gyógyításban és a sportban.
A Redcord rendkívül hasznos eszköz az aktív élet, a fitnesz, az élsport és a mozgásszervi rehabilitáció számos területén.

A Redcord előnyei

 • kötelek által nyújtott instabilitás, melynek mértéke mindenkire adaptálható a hevederek alkalmazásával
 • zárt kinetikus láncú gyakorlatok végeztetésének lehetősége az egész testen
 • saját testsúly/részterhelés
 • több ízületre, akár az egész testre kiterjedő mozgások
 • stabilizáló izmok fokozott aktivitása a testhelyzetek és az instabil közeg következtében
 • agonisták és antagonisták egyidejű kontrakciója
 • ízületekre ható nyíróerő csökkenése
 • mozgásszabadság, 3D-ban végezhető gyakorlatok
 • precíz, kontrolált mozgások, melyek nehézsége mindenkire adaptálható.

Gyógytornászaink

Udvardi Anna

5 éves korom óta folyamatosan sportolok – 7 éven át úsztam, 8 éven át versenyszerűen kosárlabdáztam, 11 évig aerobik edzőként dolgoztam, és kicsit belekóstoltam a harcművészetekbe is (aikido, shotokan karate). Mostanában gyakran indulok terepfutásra Bogyó kutyámmal és a goju ryu karate is a mindennapjaim része.

Mindig is elbűvölt az emberi test, és a mozgásrendszer csodája, hogy mennyi mindenre vagyunk képesek a mozgás által, mennyi mindent tudunk fejleszteni, kezelni bizonyos fizikai aktivitásokkal.

Gyógytornász-fizioterapeutaként a McKenzie kurzusok elvégzésével kinyílt számomra a világ. Ez a hatékony terápiás szemlélet még inkább növelte a szakma iránti elköteleződésemet, hiszen alkalmazásával gyorsan és sikeresen tudok segíteni a mozgásszervi problémákkal küzdő betegeknek panaszaik csökkentésében.

A jó gyógytornász-beteg, illetve emberi kapcsolaton, és a megfelelő kommunikáción kívül fontos számomra, hogy tudományosan meglapozott terápiás eljárásokat alkalmazzak.

Szakmai háttér:

Udvardi Anna kiváló minősítésű diplomával, gyógytornász-fizioterapeutaként végzett a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán, ezt követően pedig megszerezte a Szegedi Tudományegyetem, Nyelvtudományi Doktori Iskola abszolutóriumát. A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Fizioterápiai Tanszékén 2011 óta tanársegédként dolgozik. 2009-ben és 2010-ben Köztársasági Ösztöndíjjal végezte tanulmányait. Számos nemzetközi szakirányú továbbképzésben vett részt.

Németi Norbert

Amikor eldöntöttem, hogy gyógytornász leszek, tudtam, hogy sportrehabilitációval szeretnék foglalkozni. A modern sport szemléletében fontos szerepet tölt be a gyógytornász, illetve a sportfizioterapeuta, aki részt vesz a sportsérülések prevenciójában, a sportolók gyors és hatékony rehabilitációjában, és sérülés után, a sportba való visszatérés optimális idejének a meghatározásában. Ez a munka nagyon felelősségteljes foglalkozás. Ezért célirányosan mindig arra törekedtem, hogy a tanulmányaimat és szakmai gyakorlataimat sportrehabilitáció felé tereljem.

Szakmai háttér:

Németi Norbert 2013-ban végzett a Kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Testnevelés és Sport Kar Gyógytorna és speciális mozgáskészségek szakán. Még ebben az évben dolgozni is kezdett Kelet-Európa egyik legmodernebb magánkórházában, a Nova Vita San magánkórházban. Ott élsportolókkal (labdarúgók, kézilabdázók, kosárlabdázók, teniszezők) dolgozott. 2015-ben I.A.S. Sportfizioterápia és Rehabilitációs tréner (PRT®) oklevelet szerzett. Tanulmányait a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Kar Komplex rehabilitáció (MSC) szakán folytatta, ahol szakdolgozata elkészítése céljából együtt dolgozott a Debreceni Labdarúgó Akadémiával. Szakdolgozatát a fiatal labdarúgók izomsérüléseinek prevenciós lehetőségeiről írta. 2018-ban a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) által szervezett FIFA Diploma in Football Medicine oklevelet szerzett. Mindezek mellett Functional Movement Screen (FMS) szakértői képzéssel, Medical Flossing, Neurac (The Redcord Education Program) képzéssel is rendelkezik. 2018-óta a LifeLike Egészségügyi és Mozgásdiagnosztikai Központ, valamint a Magyar Kajak-Kenu válogatott gyógytornásza.

Bacskai Katalin

Pályaválasztáskor fontos szempont volt az emberek segítése. Már egész fiatal korom óta tudom, hogy beteg, illetve sérült embereknek szeretném visszaadni a mozgás örömét, vagy az aktív sporthoz való visszatérést. Már hat éve foglalkozom sportolók rehabilitációjával. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azt látom, hogy a sérülteknek (legyen az akár hobbi- vagy élsportoló) nagyon nehéz megtalálnia azt a szakembert, aki megfelelő tudással és tapasztalattal rendelkezik. Ezért is gondolom, hogy a folyamatos tanulás, fejlődés elengedhetetlen a mi szakmánkban. Az elmúlt évek alatt több továbbképzést is elvégeztem, és az ott megszerzett tudást alkalmazva igyekszem segíteni a pácienseimnek. Úgy gondolom, hogy a tapasztalatokat tovább kell adni, hiszen így tudunk segíteni másoknak is, ezért az élsportolókkal szerzett tapasztalataimat több kongresszuson és publikációkban is megosztottam.

Szakmai háttér:

Bacskai Katalin 2012-ben végzett a Miskolci Egyetem BSc képzésén, majd 2015-ben végezte el a Semmelweis Egyetem MSc képzését. Hat éve foglalkozik sportolók rehabilitációjával. 3 évig volt a Ferencvárosi Torna Klub női kézilabda utánpótláskorú csapatának a gyógytornásza, továbbá az FTC birkózóival és a BVSC asztaliteniszezőivel is együtt dolgozott. 5 éve a Magyar Birkózó Válogatott egészségügyi csapatának a tagja, és 2 éve a Sportkórház olimpiai rendelőjében a válogatott sportolók mozgásszervi vizsgálatát végzi.

Gyakori kérdések (GYIK)

Hol van a LifeLike Egészségügyi Központ?

Cím: 1138 Budapest, Latorca u. 2. (a Népfürdő utcáról nyílik)
A térkép itt megtekinthető.

Milyen vizsgálatokon vehetek részt?

Gyógytornatermünkben az alábbi vizsgálaton, kezeléseken vehet részt:

 • egyéni gyógytorna foglalkozás
 • McKennzie terápia
 • Redcord mozgásterápa felmérés
 • Redcord mozgásterápa kezelés
 • proprioceptív tréning

Mennyibe kerül?

Áraink a gyógytorna termünkben

 • EGYÉNI TORNA — 12.000 Ft
 • EGYÉNI TORNA (30 perc) — 6.500 Ft
 • KÉT FŐS TORNA (gyógytornász javaslatai alapján) — 10.000 Ft
 • MCKENZIE ÁLLAPOTFELMÉRÉS — 15.000 Ft
 • MCKENZIE TERÁPIA — 12.000 Ft
 • MCKENZIE TERÁPIA (30 perc) — 6.500 Ft
 • MOZGÁSTERÁPIÁS ELJÁRÁSOK (térdmozgató / vállmozgató) — 5.000 Ft
 • REDCORD MOZGÁSTERÁPIA FELMÉRÉS — 15.000 Ft
 • REDCORD MOZGÁSTERÁPIA KEZELÉS — 12.000 Ft

A kezelések során 5 alkalmas bérlet vásárlásakor 5 % kedvezményt adunk, 10 alkalmas bérlet vásárlásakor 10% kedvezményt adunk.

Hogyan lehet bejelentkezni?

Amennyiben szeretnél gyógytornára (vizsgálatra és/vagy kezelésre) jelentkezni, töltsd ki az alábbi rövid űrlapot és munkatársaink a lehető legrövidebb időn belül (max. 1 munkanap) visszahívnak. Minden fontos kérdésedre örömmel válaszolnak, és segítenek a legmegfelelőbb időpont kiválasztásában.

Amennyiben egyszerűbb vagy gyorsabb számodra, nyitvatartási időben hívhatsz minket telefonon is: +36 1 800 1520, munkatársaink szívesen állnak rendelkezésedre.

Nyitvatartási idő
H – P: 8:00 – 20:00

Tisztelt Páciensünk! Kedves Érdeklődő!

A LifeLike Egészségügyi Központ a rendkívüli helyzetre való tekintettel 2020. április 1-ével határozatlan ideig szünetelteti sportdiagnosztikai és orvos egészségügyi szolgáltatásait. Pácienseink, Partnereink és Kollégáink egészsége és biztonsága kiemelten fontos számunkra, ezért is döntött vezetőségünk a Központ átmeneti bezárása mellett.

Köszönjük megértését és tegyen meg Ön is mindent annak érdekében, hogy megóvja egészségét!

LifeLike Vezetőség