Chat with us, powered by LiveChat

Mozgásrehabilitáció

Fizio- és fizikoterápia

Első alkalommal specialisták bevonásával felállítjuk az Ön teljes körű diagnózisát, a sérülés keletkezésének feltárásától az esetleges akut panaszokig. Ha szükséges, képalkotó vizsgálatot végzünk, hogy a lehető legpontosabban határozhassuk meg kórképét.

Az eredményeket összevetve, konzultációt követően, kialakítjuk a személyre szabott terápiás folyamatot, ahol kiemelt szerepet kapnak az elektroterápiás módszerek. Ehhez a LifeLike nem csak az ultrahang kezelés, a laser terápia, mágnes terápia, az elektroterápia és a lökéshullám terápia területén elérhető legkorszerűbb gépeket biztosítja, hanem a nagy rutinnal és tapasztalattal rendelkező sport-fizoterapeuta munkatársakból álló csapatot is.

Terápiás kezeléseink céljai:

Diadinamikus áram: fájdalomcsillapításra alkalmazható, ízületi folyadékok felszívódását segíti elő, harántcsíkolt izmokra hat (izomrostok).

Elektroterápia: fájdalomcsillapítás és gyulladáscsökkentés, izomlazítás és görcsoldás céljára.

Galvánáram kezelés: fájdalomcsillapítás, ahol a katód (testre helyezett egyik elektróda) alatt vérbőség érhető el.

Interferencia kezelés: keresztezett áramkörökkel fájdalomcsökkentés, izomlazítás és gyulladáscsökkentés érhető el.

Iontoforézis: lokálisan juttatható gyógyszer a szervezetbe, így nem terheli a keringést; sportolók esetében szteroid adagolására is alkalmas.

Laser terápia: az oxigénellátás, az adott testrész keringésének fokozott javítása mellett gyulladáscsökkentésre is jó módszer (inak, ínhüvelyek gyulladásának csökkentése), valamint bőrhiányok kezelésére is alkalmazható.

Lökéshullám terápia: fájdalomcsillapítás és gyulladáscsökkentés, az anyagcsere és a vérkeringés élénkítése mellett az öngyógyító mechanizmusok beindítására alkalmazható. Javítja a csont gyógyulását, a mikrokeringést (kisebb átmérőjű erekben a keringést), serkenti a sejtek osztódását, akár hónapok óta fennálló gyulladásos elváltozásokon is segíthet.

Mélyoszcillációs kezelés (HIVAMAT): egyedülálló kezelés, amely a kezelt területen kifejezetten mélyre hatva tartós rezgést hoz létre a felhelyezett elektródák.

Pulzáló mágneses kezelések (Biomag, Bemer): fokozza az ún. paraszimpatikus aktivitást és javítja az ún. mikrocirkulációt. Mit jelent ez a gyakorlatban? Fájdalomcsillapító hatású, izomlazító, és csökkenti az ízületi és lágyrészduzzanatot. Segíthet a regenerációban, rehabilitációban, hozzájárul a csontosodáshoz és a porcképződéshez, sportolók esetében pedig izomsérülések, rándulások esetén is alkalmazzuk.

Radiofrekvenciás kezelés: javítja a keringést, lazítja a kezelt szöveteket, gátolja a hegszövet kialakulását, javítja a mozgástartományt. Lényegesen felgyorsítja a regeneráció folyamatát, ezáltal helyreállítva a sérüléseket.

Szelektív ingeráram kezelés: gyengült izomfunkció esetén az izom erősítésére, megelőzi az izomtömeg-veszteséget, egyúttal izomerősítés érhető el.

TENS kezelések: jól bevált fájdalomcsillapító eljárás, naponta többször is alkalmazható.

Ultrahang kezelés: keringés és anyagcsere javítása, folyadék felszívódásának elősegítése, fájdalomcsillapítás, kapillarizáció (az izomban lévő vérerek számának növekedése) területén hatékony.

Gyógymasszázs

Ön a legjobb kezekbe kerül: a LifeLike-nál a legmodernebb körülmények között diagnosztizáljuk fájdalmát vagy esetleges sérülését. Minden gyógyszolgáltatásunk egyedi, Önre szabott.

Egy kiadós edzés, egy pihentető wellness után, vagy csak egy nehéz nap végén is érdemes kipróbálni szolgáltatásunkat. A masszázs nem csak kezelés, hanem megelőzés is! Kényeztető svédmasszázs vagy regeneráló sportmasszázs közül választhat.

Ha panasszal érkezik (például: hátfájás, nyakfájás, szédülés, derékfájdalom, fülzúgás, rossz közérzet, izomrándulás, szakadás, gyulladások), akut izom, reumatikus, esetleg visszatérő fájdalmai vannak, először orvosainkkal találkozik, majd iránymutatásuknak megfelelően elkezdjük a rehabilitáció folyamatát: fizio- és fizikoterápia, speciális gyógymasszázs, mindehhez nyugodt körülmények, amit legalább olyan fontosnak tartunk, mint a szakértelmet.

A gyógymasszázs minden esetben antiallergén gyógynövény krémmel történik, kényelmes masszázságyon, meghatározott fogások kombinációjával. Célunk az Ön fájdalommentes mozgása, „ép testben, ép lélek” állapot elérése, azaz az adott testrészt, izom csoportokat rehabilitálni, teljes mértékben gyógyítani, ezzel az Ön egészségét visszanyerni.

Kedves páciensünk! Tisztelt érdeklődő!

Tájékoztatjuk, hogy augusztus 2. és augusztus 6. között a Life Like Sportegészségügyi és Sportdiagnosztikai Központ zárva tart.

Nyitás: augusztus 9.