Chat with us, powered by LiveChat

Munkatársaink

Szakorvosaink

Általános orvoslás
Dr. Molnár Dóra

Részletek

Sportolói múltamnak, valamint háziorvos és sportorvos szakorvosi képzettségeimnek köszönhetően mindenkinek segítségére tudok lenni, aki akár az élsport közegében, akár hobbiszinten versenyez, netán csak nem régen kezdte vagy most tervezi a testmozgás mindennapokba történő beillesztését.
Háziorvosként feladatom, hogy az embert komplex egészként vizsgáljam, a hozzánk forduló kliensek igényeit és esetleges egészségügyi problémáit felmérjem. Ezek alapján személyre szabott vizsgálati csomagot állítok össze és nyomon követem a szakorvosi vizsgálatokat. Az elkészült leleteket végül összefoglalom, majd ezt követően tanácsot adok az esetlegesen szükséges kezelésekre, melyeknek jelentős része Központunkban is igénybe vehető.

Sportorvosként a kevésbé aktívak életmódváltásában, a mozgásterápia megkezdésében és az ehhez szükséges előzetes orvosi állapotfelmérésben, valamint a szabadidős és élsportolók teljesítményélettani vizsgálatában tudok segítségére lenni a hozzám fordulóknak.

Célom a páciensek alapos és a szakma szabályainak megfelelő kivizsgálásán és ellátásán túl felvilágosítással és tájékoztatással elősegíteni a betegségek megelőzését és a gyógyulás folyamatát.

Szakmai háttér:

Dr. Molnár Dóra diplomáját a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán szerezte, ezt követően 2014-ben háziorvostan, majd 2017-ben sportorvostan szakvizsgát tett szintén a Semmelweis Egyetemen. Háziorvosi praxisban dolgozva bővítette tudását az alapellátás területén. Hazai és nemzetközi sportesemények rendszeres közreműködőjeként az élsport berkein belül is jelentős tapasztalatokra tett szert.

Belgyógyászat
Dr. Szabó Judit

Részletek

A belgyógyászat az orvostudomány talán legösszetettebb szakterülete, mely számos speciális szakirányt foglal magában. Fontos a komplex szemlélet, hogy ne csak egyes tüneteket lássuk, hanem azokat összefüggéseiben is tudjuk vizsgálni. A diabetológia és az immunológiai két olyan speciális területe a belgyógyászatnak, melyek az egész szervezetet érinthetik. Gondozásuk során fontos számomra, hogy a megelőzésre is hangsúlyt fektessek.

Szakmai háttér:

1993-ban végzett a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános orvosi karán. A szombathelyi Markusovszky Kórházban belgyógyász szakorvosként 20 éve kezdett diabéteszes betegekkel foglalkozni. 2003 óta a klinikai immunológia és allergológia szakvizsga megszerzése óta az autoimmun betegek gondozása is a munkája részét képezi. Jelenleg a Vasútegészségügyi Kft szombathelyi rendelőjében lát el belgyógyászati, autoimmun és cukorbetegeket. Emellett a soproni Erzsébet kórház immunológiai járóbeteg ellátását végzi.

Bőrgyógyászat, Esztétika
Dr. Hatvani Zsófia

Részletek

A bőrgyógyászat komplexitása fogott meg elsőként, már egészen a tanulmányaim elején: a bőr egy nagyon összetett szerv, mely testünket védi és elválasztja a külvilágtól, így mind a külső hatások, mind pedig szerteágazó belső folyamatok “tükre”. De nem csak az okok feltárása, hanem a kezelések is multidiszciplináris szemléletet igényelnek (allergológia, infektológia, onkológia, endokrinológia, pszichológia). Nem elhanyagolható, hogy esztétikai vonatkozásai is rendkívül fontosak, mivel a bőr, mint kültakaró mindenki számára látható.

Szakmai háttér:

Dr. Hatvani Zsófia a Semmelweis Orvostudományi Egyetem általános orvosképzésén summa cum laude diplomázott 2007-ben, majd PhD fokozatott szerzett 2014-ben. Ugyanebben az évben végezte el bőr-, nemigyógyászat és kozmetológia szakképzését, valamint bőrgyógyászati szakvizsgát tett. Dolgozott a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikáján és a Royal Clinics Orvos-Esztétikai Központjában.

Endokrinológia
Dr. Török Dóra

Részletek

Hormonjaink, ha jól működnek, láthatatlanul irányítják életünk minden mozzanatát. Ha azonban ez a finom egyensúly megbomlik, testi és lelki egészségünk egyaránt kárát látja. A finom egyensúlyok komplex hálózata határozza meg a gyermekek fejlődését, növekedését, nemi érését, szabályozza az anyagcserét, a teljesítőképességet, a testsúlyt, felnőttkorban termékenységet. Az egyensúly helyreállítása és megtartása összetett feladat, rendkívül fontos a komplex megközelítés, a társszakmákkal (pl. Bőrgyógyászat, nőgyógyászat, radiológia, fül-orr-gégészet, belgyógyászat számos ága) való szoros együttműködés és együttgondolkodás.

Szakmai háttér:

Dr. Török Dóra a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán summa cum laude diplomázott 2000-ben. Orvostudományi kutatásokat folytatott Budapesten, Bécsben az Allgemeines Krankenhausban és Torontoban, The Hospital for Sick Children-ben diabetológia és mellékvesebetegségek témakörében. PhD fokozatát 2005-ben szerezte. Gyermekgyógyászat és endokrinológia szakvizsgái vannak, így folyamatában, újszülöttkortól idős korig az endokrin betegségek teljes palettájára van rálátása. A betegellátás mellett aktívan részt vesz a Semmelweis Egyetemen a kutató és az oktató munkában is, mind az orvostanhallgatók képzésében, mind az orvoskollégák továbbképzésében. Fontosnak tartja az új tudományos eredmények beépítését a napi munkába, hogy betegeinket a legújabb és legjobb tudásunk szerint gyógyíthassuk.

Foglalkoztatás-egészségügy
Dr. Kiss Sarolta

Részletek

1970-ben végeztem a Semmelweis Egyetemen, általános orvosként. 12 évvel később szereztem meg üzemorvosi szakvizsgámat, azóta is kitartóan és empátiával végzem a hivatásom, különböző cégeknél. Háziorvosként és üzemorvosként is megtanultam, hogy a jó kommunikációs képesség az, ami az orvos-beteg kapcsolatát felhőtlenné tudja tenni. Büszke vagyok arra, hogy pontos diagnózist állítok fel, minden esetben prevenciós szemlélettel. Egy megfelelő életmód tanács és annak lelkiismeretes betartása életet hosszabbít. Ezt közel 50 éves munkatapasztalatom bizonyítja.

Szakmai háttér:

Dr. Kiss Sarolta diplomáját a Semmelweis Egyetemen szerezte, üzemorvosi szakvizsgával rendelkezik. Több mint 40 éve lát el foglalkozás-egészségügyi és üzemorvosi feladatokat különböző méretű vállalatoknál.

Fül-orr-gégészet
Dr. Branovics Judit Valéria

Részletek

Munkám során a nehezen kommunikáló betegekkel is jó kapcsolatot tudok teremteni, melyet az immár 29 éves orvosi gyakorlatom alatt sajátítottam el. Hallássérült és siket betegekkel, gége nélküli, beszélni nehezen tudó páciensekkel is jól megértjük egymást.

Altatóorvosi és fül-orr-gégészeti munkám folyamán gyakran kisgyermekekkel is foglalkozom, mely találkozások során célom, hogy a gyermek az orvosi vizsgálat után mosolyogva és jó élményekkel távozzon a rendelőből.

Szakmai háttér:

Dr. Branovics Judit diplomáját a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi karán szerezte. A SOTE ÁOK Fül-Orr-Gége Klinikán szakvizsgázott, ezen felül az aneszteziológia és intenzív terápia szakembere.

Fül-orr-gégészet
Dr. Bucsi Veronika

Részletek

Az egyetemi évek alatt viszonylag korán körvonalazódott, hogy operatív területen szeretnék dolgozni a későbbiekben. A fej-nyak régió komplex, de nagyon szép anatómiája miatt és a terület sokszínűsége miatt döntöttem a fül-orr-gégészet mellett.

Szakmai háttér:

Dr. Bucsi Veronika a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán, általános orvos szakon végzett 2009-ben. A fül-orr-gégegyógyászat szakvizsgát 2014-ben tette le. Előtte a Semmelweis Egyetem Fül- Orr- Gégészeti és Fej- Nyaksebészeti Klinikáján volt demonstrátor, központi gyakornok, majd szakorvosjelölt, 2014-től klinikai szakorvos.

Gyermekgyógyászat
Dr. Koncz Levente

Részletek

A gyermekek és a gyermekgyógyászat melletti elhivatottság sokrétű tudást adott.

A rengeteg fertőzéses, belszervi, ortopédiai és egyéb megbetegedés mellett fontos az egészséges állapot, a fejlődés és táplálás korosztályonkénti ismerete is. Mégis, talán a legnagyobb kihívás a szülő és a gyermekek bizalmának a megnyerése a sikeres vizsgálathoz.

A sportban való fejlődés jöhet könnyedén, mint a kisded természetes járása és később a futás megtanulása. Azonban, ha például elesünk, a szülői segítségen túl a sportorvos és a gyermekgyógyász komplex szemléletére, ezzel együtt az egyénre szabott tanácsadásra és terápiára is szükség lehet.

A szülői aggodalomra és megérzésre megnyugtató választ csak annak adhatunk, aki kérdez. Ezért kérdezni szabad és kell is!

Szakmai háttér:

Dr. Koncz Levente a Semmelweis Orvostudományi Egyetem általános orvosképzésén szerezte diplomáját 2010-ben. Dolgozott a Bethesda Gyermekkórház belgyógyászatán, részt vett Budapest-Érd gyermekügyeleti ellátásában, és az Országos Sportegészségügyi Intézet alkalmazásában is állt.

Kardiológia
Dr. Komka Zsolt

Részletek

Kardiológus, sportorvos, csapatorvos és volt versenysportoló „énemnek” köszönhetően igen könnyen megtalálom a közös hangot a sportolókkal és a sportbarátokkal. 2001-ig triatlonos versenysportoló voltam, legjobb eredményem féltávú versenyen (70.3) országos II. helyezés. Ismerem a sportolói problémákat, igyekszem az egyént komplex egészében vizsgálni, így a probléma gyökerét megragadni és kezelni.

Egyetemi éveim alatt diákkörösként dolgoztam az Országos Kardiológiai Intézetben intervenciós kardiológia témakörben. A hallgatói évek után nappali tagozatos PhD hallgatóként folytattam kutatómunkát a Testnevelési Egyetem Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszékén sportkardiológia témában. Az egyetem alatt 3 évig ápolóként dolgoztam az Árpád Kórház Központi Intenzív Osztályán, majd mentőtiszt-mentőorvosként 5 évig az Országos Mentőszolgálatnál.

2009 óta a Testnevelési Egyetem Sportorvosi Tanszékén egy terhelésélettani kutatólabort vezetek, célom a biztonságos és hatékony sportolás elősegítése. 2010 óta a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnél dolgozom a válogatott keretorvosaként, így 2012-ben részt vettem a Londoni Olimpián.

Neurológia, ultrahang
Dr. Lovas Gábor

Részletek

A hétköznapi munka és a betegek gyógyítása mellett igyekszem sok energiát fektetni az orvostudományi kutatásokba is. Három évet töltöttem az Egyesült Államokban, ahol a National Institutes Of Health munkatársaként a neurogenetikával foglalkozó kutatólaboratórium tagja voltam. A tudásanyag birtokában továbbra is aktív szerepet vállalok alap és klinikai idegtudományi kutatásokban.

A medicina elsősorban egy tapasztalatra, gyakorlatra épülő tudomány, így először mestert kell választani, a szakterület ezt követően adja magát. A budapesti Semmelweis Egyetemen végeztem tanulmányaimat, ahol számos kiváló szakemberrel volt szerencsém találkozni. Komoly Sámuel professzor úrnak köszönhetem, hogy végül a neurológiát választottam szakirányként. Mára már 18 éves klinikai és többéves egyetemi oktatói gyakorlattal rendelkezem.

Szakmai háttér:

Dr. Lovas Gábor a Semmelweis Orvostudományi Egyetem általános orvosképzésén diplomázott 1996-ban, majd 2002-ben a Semmelweis Egyetem Idegtudományok Doktori Iskolában PhD fokozatot szerzett. Ezt követően neurológiai és egészségbiztosítási szakorvos képzésen vett részt. 3 évig az Amerikai Egyesült Államokban, a maryland-i Bethesdában tevékenykedett. Jelenleg a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház neurológiai osztály helyettes osztályvezető főorvosa.

Nőgyógyászat
Dr. Baksay László

Részletek

Gyógyszerész édesapám és védőnő édesanyám világából egyenes út vezetett az orvosi pálya felé, mindig is a természetes közegem volt a betegekkel való foglalkozás. A szülések levezetése és a nőgyógyászat területén is volt lehetőségem a kiteljesedésre. Így munkámat is töretlen lelkesedéssel végzem, szakmai tapasztalatomat, tudásomat örömmel és érdeklődéssel tudom átadni.

Háromlányos apaként elmondhatom, hogy a “nőközpontú” szemlélet és gondolkodás a mindennapjaim része: életszakaszaik minden szépségét, nehézségét ismerem. Ellentétben a sokszor használt “gyengébbik nem” kifejezéssel, hiszem és gondolom, hogy minden tiszteletet megérdemelnek azért az erőért, amivel előrébb viszik a világot.

Szakmai háttér:

Baksay László a Szegedi Orvostudományi Egyetemen végzett 1979-ben. Szülész-nőgyógyász szakorvosként a Szent Rókus Kórházban dolgozott annak Egynapos Sebészetté alakításáig, azóta itt főorvosként vesz részt a nőgyógyászati műtéti ellátásban. Az érdi városi Szakrendelőben szülészet-nőgyógyászati járóbeteg szakellátást végez, ezzel párhuzamosan az Uzsoki Utcai Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályának munkájában vesz részt. A Zuglói Egészségügyi Szolgálat orvosigazgatói feladatait 2017-ig látta el.

Nőgyógyászat
Dr. Demeter Ágota

Részletek

Gimnáziumban inkább a matematika és informatika világa vonzott, de mindenképp emberekkel szerettem volna dolgozni és olyan hivatást választani, ahol kézzelfoghatóan segíthetek, így végül az orvostudományt választottam. Amint elkezdtem egyetemi tanulmányaim, szinte azonnal beleszerettem a szülészet-nőgyógyászat világába. Előbb a szülészet fogott meg, a nők hihetetlen ereje és kitartása. Elsősorban az, ahogy küzdeni tudnak, ha kell, éveken át egy gyerekért. Amikor először láttam szülést, már biztossá vált számomra, hogy ez az a hivatás, amit kerestem. Később, rezidensképzésem alatt egyre inkább a nőgyógyászat és annak operatív része felé fordult a figyelmem, ami új kihívások elé állított. Ebben sokat segített a Semmelweis Egyetem Klinikai háttere és az, ahogy segítik és befogadják a pályakezdőket.

Úgy gondolom, hogy a mai modern diagnosztikai eszközök segítségével és megfelelő kommunikációval egy nőgyógyászati vizsgálat manapság már nem egy szükséges kellemetlenség. Legtöbbször kiegészítő vizsgálatok nélkül, gyorsan, akár már egy találkozás után tudunk segíteni az esetleges panaszokon, javítani az életminőségen, arról nem is beszélve, hogy nőgyógyászat azon kevés szakág egyike, ahol a prevenció nagyon jól működik. Évi egy vizsgálat mellett egy tudatosan élő nő rengeteg későbbi problémát, betegséget tud megelőzni.

A sport kezdetektől az életem része, így adott volt az ötlet, hogy sportnőgyógyászattal is szeretnék foglalkozni, amire most profi körülmények között is lehetőségem adódik. A teljesítménysporthoz pszichésen az az erő és összeszedettség kell, mint egy szüléshez. A ciklikusan változó hormonszintek hatása a nők teljesítményére nem új keletű dolog, de ennek felhasználása még sok lehetőséget tartogat.

Szakmai háttér:

Demeter Ágota a Marosvásárhelyi Orvostudományi- és Gyógyszerészeti Egyetemen cum laude diplomázott 2012-ben. Rezidens képzését a Nagyszebeni Orvostudományi Egyetem Szülészet-Nőgyógyászat Klinikáján kezdte, majd Marosvásárhelyen folytatta, végül 2015-től a Semmelweis Orvostudományi Egyetem II.Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán helyezkedett el. Szülészet-Nőgyógyászat szakvizsgáját 2017-ben tette le. PhD tanulmányait az Élettani Intézetben végzi. 2013-tól dolgozik magánellátásban is, (2015-től a Maternity csapatának tagja).

Nőgyógyászat
Dr. Garamvölgyi György

Részletek

Egyetemi éveim egyik meghatározó élménye volt a szülőszoba világába először bepillantani, az a jóérzés, ami akkor elfogott, a mai napig tart.

Büszke vagyok arra, hogy ötletem, a kórházak kapujába kihelyezett babamentő inkubátor mára nem csak hazánkban, hanem világszerte bevett gyakorlattá vált – így mentve meg sok-sok újszülött életét.

Tudományos tevékenységem során az anyavédelem, családtervezés, fogamzásgátlás kérdéseit vizsgáltam és ebből a témából írtam akadémiai értekezésemet is. Azóta sportoló nők hormonális működésének bizonyos kérdéseivel is foglalkozom.

Szakmai háttér:

Garamvölgyi György orvos-doktori diplomáját a Semmelweis Orvostudományi Egyetemenen szerezte, szülész-nőgyógyász szakorvosi szakképesítéssel. A Magyar Tudományos Akadémia kandidátusa. Diplomát szerzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, mint egészségügyi menedzser. A Semmelweis Orvostudományi Egyetem II. sz. Női Klinikáján kezdte pályafutását, majd a Parádfürdői Állami Kórház Nőgyógyászati Rehabilitációs Osztály osztályvezető főorvosaként tevékenykedett. A Schöpf-Merei Ágost Kórház, Anyavédelmi Központ volt főigazgató főorvosa, jelenleg az Uzsoki utcai Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztály főorvosaként dolgozik.

Otropédia, traumatológia
Dr. Kollár Iván

Részletek

Gyerekkorom óta tudatosan készülök az orvosi vagy a sportolói pályára. Mivel ez két teljesen különböző hivatás, de mindegyiket szerettem, megosztottam: így lettem sportolókkal is foglalkozó orvos. A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán végeztem, ahol az egyetem kardiológiai központjában élsportolók terhelésélettani vizsgálatában, valamint az ortopédiai klinikán lágyrésztumorok vizsgálatában végeztem tudományos munkákat.

2013 óta baleseti és ortopéd sebészként dolgozom, sportolókkal 2015-től foglalkozom, mint a Szombathelyi Haladás VSE labdarúgócsapatának orvosi stáb tagja, majd az Újpest FC labdarúgócsapatának csapatorvosa. 2 éve vagyok a Magyar Labdarúgó Szövetség U-21-es válogatott keretorvosa.

Szakmai háttér:

Kollár Iván a Semmelweis Általános Orvostudományi Egyetemen diplomázott, a Magyar Labdarúgó Szövetség Orvosi Licencének megszerzését követően több élvonalbeli klubcsapat (Szombathely, Újpest, Szolnok) csapatorvosaként dolgozott. 2016 óta a magyar válogatott U-21-es csapatának keretorvosa.

Ortopédia, rehabilitáció
Dr. Somogyi Péter

Részletek

Négy szakterület szakorvosaként ortopédia, fizioterápia, sportorvostan és mozgásszervi rehabilitáció szakvizsgával rendelkezem, melyeket tudatosan egymásra építve sajátítottam el úgy, hogy a megszerzett komplex ismereteim lefedjék a mozgásszervi szakterület teljes palettáját.

Specializációim: a mozgásszervi betegségek diagnosztikája és komplex rehabilitációs valamint utókezelése, a csontanyagcsere betegségek és az elesés kockázati tényezőinek vizsgálata. Sportolók sérüléseinek és azt kiváltó kórokainak feltárása, prevenciós szemléletű rehabilitáció alkalmazása.

Szakmai tapasztalataim alapján a sportolók problémáit és ellátását komplexen és egyénre szabottan kell figyelemmel kísérni, melyhez a szakorvosi konzultációkat preferálom a mielőbbi teljes gyógyulás érdekében. A kezelések során nagy szerepet kap a gyorsaság kérdése, akárcsak a sportba való visszatérés optimális idejének a meghatározása és a megelőzés szemléletű gyógyítás. Ez azért is fontos, mert egy sérülést újabbak követhetnek, ha nem tárjuk fel az okokat.

Egyetemi tanulmányaimat követően 7 éven át dolgoztam mentőorvosként és háziorvosi ügyeletben. 1996-tól 16 évig a Semmelweis Egyetem ÁOK Ortopédiai Klinika munkatársa voltam, itt alapoztam meg szaktudásomat. Az ott működő Osteoporosis Regionális Centrumot és a Rehabilitációs Részleget vezettem. 2012-től az Országos Sportegészségügyi Intézet Rehabilitációs és Fizioterápiás Osztály osztályvezető főorvosaként dolgoztam. Emellett 4 éven át a Terrorelhárítási Központ orvosi szolgálatánál vezettem a mozgásszervi szakrendelést. 2018-ban kineveztek a Magyar Ökölvívó Szövetség keretorvosának.

Szakmai háttér:

Dr. Somogyi Péter a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán végzett 1995-ben, szakvizsgáit ortopédia, fizioterápia, mozgásszervi rehabilitáció és sportorvostan témakörökben szerezte. Több kutatási díj nyertese. Rendszeresen oktat és előad tudományos konferenciákon és szimpóziumokon, továbbképzéseken. Orvostanhallgatók és szakorvosok képzésében évtizedek óta részt vesz. Számos nemzetközi gyógyszervizsgálati kutatás vizsgálatvezetője, tudományos közlemények és könyvfejezetek szerzője. A Semmelweis Egyetem ÁOK Ortopédiai Klinika Osteoporosis Regionális Centrum vezetője, a Rehabilitációs Részleg vezetője 1996 és 2002 között. 2012 és 2018 között az Országos Sportegészségügyi Intézet Rehabilitációs és Fizioterápiás Osztály osztályvezető főorvosa. Jelenleg is a Magyar Ökölvívó Szövetség keretorvosa. Az AIBA (Amatőr Nemzetközi Ökölvívó Szövetség) nemzetközi ringorvosa.

Otropédia, traumatológia
Dr. Tompai Ferenc

Részletek

A sport és emiatt a sportsebészet, a sportsérülések kezelése mindig is közel álltak hozzám. 2015 és 2016 között illetve 2019-től jelenleg is csapatorvosként dolgozom az Újpesti Futball Club felnőtt NB1-es csapatánál. Ezen kívül a magyar utánpótlás válogatottnál látok el csapatorvosi feladatokat. Emellett több sportklub játékosai keresnek fel sérüléseikkel.

2013-tól közel 7 éven keresztül dolgoztam az Országos Traumatológiai Intézetben, emellett részt vettem a Semmelweis Egyetem Traumatológiai tanszékén magyar és angol medikusok oktatásában. Az Intézet nagy betegforgalma miatt évente több mint 1000 ambuláns beteget láttam el, és évente több mint 100 traumatológiai nagyműtétet végeztem.

2020-tól az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet Ortopéd Sebészeti osztályán dolgozom ortopéd és baleseti sebész szakorvosként.

Nagyízületi (csípő, térd, váll) protézis beültetéseket, térd és váll arthroscopos beavatkozásokat is végzek.

Szűkebb szakmai érdeklődési területeim a különböző mozgásszervi megbetegedéseken kívül a speciális térd- és a vállízület megbetegedéseinek illetve sérüléseinek ellátása. Utóbbit Magyarország egyik legnevesebb vállsebésze mellett tanulhattam.

Szakmai háttér:

Dr. Tompai Ferenc orvosi tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán végezte. Egyetemi tanulmányai során 5 hónapot a németországi Göttingeni Orvosi Egyetemen ösztöndíjasként végzett el. Több arthroscopos műtéttechnikai és ultrahang diagnosztikai továbbképzésen is részt vett. Ortopédiai tanulmányait – a traumatológiai intézeten kívül – az Országos Rehabilitációs Intézet Ortopéd Osztályán és a Semmelweis Egyetem Ortopéd Klinikáján folytatta. Ortopédiából és traumatológiából szakvizsgázott kiválóan megfelelt eredménnyel.

Az MLSZ Csapatorvos licence-szerző tanfolyamát is sikerrel elvégezte. Az Újpest Futball Club csapatorvosa és a Magyar Labdarúgó Szövetség utánpótlás válogatott keretorvosa.

Radiológia, ultrahang
Dr. Blaskovits László

Részletek

Tüdőgyógyászatról váltottam radiológiára a 90-es évek közepén. Akkoriban robbanásszerű változások következtek be a képi diagnosztikában. Az olyan új vizsgálati eljárások, mint a CT, az MR, az intervenciós radiológia és az ultrahang Magyarországon is egyre szélesebb körben elérhetővé váltak.

Egyetemi klinikán kezdtem radiológusi pályafutásom, ahol részt vettem a medikusképzésben is. Több klinikán dolgoztam (sebészet, érsebészet, belgyógyászat), ahol az aktuális szakma radiológiai hátterét biztosítottam és segítettem klinikus kollégáim magas szintű munkáját. Jelenleg is az a cél vezérel, hogy a rendelkezésünkre álló legújabb, prémium minőségű eszköztárral a lehető leghamarabb pontos diagnózishoz jussunk.

A radiológus igazi csapatjátékos, aki igyekszik minél hamarabb a lehető legjobb helyzetbe hozni csapattársait, a társszakmák szakorvosait.

Szakmai háttér:

Dr. Blaskovits László diplomáját a SOTE Általános Orvosi Karán szerezte, osztályos orvosként dolgozott a Szent János Kórház Pulmonológia osztályán, majd a SOTE Radiológiai Klinikáján klinikai orvosként, oktatóként és gyakorlatvezetőként folytatta munkásságát. Radiológiai szakvizsgával rendelkezik, specializálódása az intervenciós radiológia (képalkotó módszerek segítségével végzett minimális sebzéssel járó diagnosztikus és terápiás beavatkozásokat magába foglaló szakterület). Jelenleg az Országos Sportegészségügyi Intézet (Sportkórház) Radiológiai Osztályának osztályvezető főorvosa.

Radiológia, ultrahang
Dr. Gulácsi György

Részletek

Egyetemi tanulmányaim során viszonylag hamar eldöntöttem, hogy radiológus szeretnék lenni. Vonzott a széles klinikai spektrum, melyet általános kliniko-radiológusként ismerni kell. Szakmánk gyakorlása közben lehetőségünk nyílik elmélyülni akár több szakterületen is.

Az én választott területem a mozgásszervi radiológia, ami egykori sportolóként kézenfekvő választásnak tűnt. A döntéshez hozzásegített, hogy mozgásszervi vonatkozásban magas szintű klinikai háttérrel bíró intézményekben dolgoztam eddig. Fontosnak tartom, hogy képalkotó diagnosztikus szakemberként lássuk a felvételek mögött “megbújó” személyt, mert ez mind a diagnosztikus algoritmus, mind a páciensközpontú orvosi tevékenység szerves része.

Szakmai háttér:

Dr. Gulácsi György a Semmelweis Orvostudományi Egyetem általános orvosképzésén summa cum laude diplomázott 2015-ben. Jelenleg PhD képzését végzi a Semmelweis Egyetem Klinikai Orvostudományok Doktori Iskolában.

Radiológia, ultrahang
Dr. Nahm Krisztina

Részletek

Első munkahelyemen találkoztam egy zseniális emberrel, aki a felettesem volt: dr. Ragályi Géza. Az ő hatalmas szakmai tudása, a betegekkel való kommunikációja, elhivatottsága, embersége, fantasztikus műveltsége nagy hatással volt rám. Szívesen és jól tanított, miközben észrevétlenül megszerettette velem a radiológiát. Élveztem, hogy olyan dolgokat látok, amit a klinikus nem, segíthetek a döntéshozatalban. A páciens sorsa így gyakran az én kezembe került, ez komoly felelősséget rótt rám és egyben félelmetes is volt, de arra sarkallt, hogy egyre többet tudjak és folyamatosan képezzem magam.

Szakmai háttér:

Dr. Nahm Krisztina általános orvosi diplomáját 1978-ban szerezte a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán. Radiológus szakvizsgát tett 1982-ben. Komplex emlővizsgálatokat 1981 óta végez. Rendszeresen vesz részt szakmai továbbképzéseken.

 

Szemészet
Dr. Dohán Judit

Részletek

Az orvosi hivatás számomra azt jelenti: közvetlenül segítségére lehetek másoknak. Ezért választottam ezt a pályát.

Súlyos betegség kapcsán magam is megtapasztaltam, hogy az orvosi munka életet adhat. Klinikai munkakörömön belül is a gyógyító munkát tartom elsőrendű feladatomnak. Mindannyiszor sikerélménnyel tölt el, ha a hozzám forduló panaszának okát sikerül feltárni és gyógyítani.

A szemészet iránti érdeklődésemet egyetemi gyakorlatvezetőm keltette fel bennem. Orvossá válásom első napjától kezdve a Szemészeti Klinikán dolgozom. A gyógyító munka mellett oktatóként részt veszek az egyetemi hallgatók és a szemész szakorvosjelöltek képzésében, továbbá a szemész szakorvosok továbbképzésében. Kutatásaim a szem belső gyulladásaira irányulnak, melyek ritka betegségek, de a vezető vaksági okok között szerepelnek, és izgalmas diagnosztikai és terápiás kihívást jelentenek.

Fontosnak tartom a folyamatos szakmai továbbképzést, ezért rendszeres hallgatója és előadója vagyok a szemészeti kongresszusoknak.

Szakmai háttér:

Dohán Judit summa cum laude végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, 1992 óta dolgozik a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Szemészeti Klinikáján. A szemész szakorvosi képesítés megszerzése után uveitis specialistaként a Klinika Uveitis Centrumában és a Gyermekszemészeti Ambulancián is dolgozik.

Urológia
Dr. Varga József

Részletek

Az ember életpályája sok esetben a pedagógusokon múlik. Már kisdiák koromban magával ragadott biológia tanárnőnk, Mészáros Lázárné (Kató néni) színes oktatása. Talán épp az Ő hatására először állatorvosnak készültem, de később a fogorvoslást gondoltam magaménak. Gimnáziumban aztán elhatároztam, hogy az ember gyógyításával szeretnék foglalkozni.

Hasonló történet fordított az urológia felé a Semmelweis Egyetemen, ahol a szakterület rendkívül felkészült és jó tanárainak köszönhetően hamar megismerkedhettem a szakma kifejezetten érdekes, haladó szemléletű műtéttanával. Így lettem – oktatóim jóvoltából – urológus, amit azóta sem bántam meg. Talán az egyik legnagyszerűbb dolog az orvostudomány ezen szakterületén, hogy igen hatékony és viszonylag kis beavatkozásokkal jelentős gyógyító munkát lehet végezni.

Pályám alatt a szakma sokat fejlődött, gondoljunk csak az ultrahang mindennapi használatára. Mégis az egyik nagy élményem a mai napig az, amikor először nézhettem körül a vese üregrendszerében egy endoszkóppal. Ez ma már napi műtői rutin. Szeretem a hivatásomat, ezt folytatom a LifeLike-nál is.

Szakmai háttér:

Varga József a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán cum laude végzett, urológiából tett szakvizsgát. 40 évig dolgozott az Uzsoki Kórházban, 1995-től orvosigazgatóként, 16 éven keresztül osztályvezető főorvosként. 15 éven keresztül elnökségi tagja volt a Magyar Urológus Társaságnak, 6 évig Fővárosi Szakfelügyelő Főorvosként tevékenykedett.

Tüdőgyógyászat
Dr. Varga János Tamás

Részletek

A tüdőgyógyászat egyre nagyobb jelentőséget tölt be a mindennapjainkban, amelyet aláhúz hogy a a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint 2020-ra a 3. vezető halálokká válhat, mai magyarországi becsült betegszám 5-600.000. A társadalom jelentős részét érinti a szénanátha, ami jelentős életminőség romlással jár együtt (tüsszögés, orrfolyás, szemviszketés) és az asthma bronchiale, amely kb. 500.000 embert érint. Mindezen kórállapotok az intersticiális tüdőbetegséggekkel együtt a betegek életminőségét döntően befolyásolják, nehézlégzéssel és teljesítménycsökkenéssel járnak együtt. A sportolók esetén is a teljesítménynövekedés elérését sok esetben a krónikus légúti betegségek hátráltatják. Az orvosi ellátás ezen szempontból egy komplex szemléletet igényel, a gyógyszeres kezelés mellett a tüdőgyógyászati rehabilitáció, amely során alkalmazott módszerek közel állnak a sporthoz jelentős szerepet kapnak.

Szakmai háttér

Dr. Varga János Tamás 1997-ben végzett a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen. 2001-ben tüdőgyógyászatból és 2008-ban tüdőgyógyászati rehablitációból szakvizsgát tett és 2001-ben orvos közgazdász- és menedzser diplomát szerzett. 15 évig dolgozott Deszken a Mellkasi Betegségek Szakkórháza I. Tüdőosztályán, amely a Szegedi Tudományegyetem Tüdőgyógyászati Tanszéke is egyben. 2012 óta az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet Légzésrehabilitációs osztályának osztályvezető főorvosa, 2019-től az Országos Rehabilitációs Intézet Ergometriai Laboratóriumának az osztályvezető főorvosa és 2015-től a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikáján részállásban tevékenykedik. 2005 és 2007 között 1,5 évet töltött ösztöndíjjal a los angelesi Harbor-UCLA Rehabilitaton Clinical Trials Centerében, ahol légzésrehabilitációs és terhelésélettani alap- és klinikai kutatásokat végzett. Az orvostanhallgatók oktatásában 1999-től folyamatosan részt vesz, 2012-ig a Szegedi Tudományegyetemen a pulmonológia oktatásban és ezt követően a Semmelweis Egyetemen a pulmonológia és rehabilitáció, és a Szegedi Tudományegyetemen a tüdőgyógyászat oktatásban. 2010-ben PhD tudományos fokozatot szerzett, 2015-től címzetes egyetemi docens és 2017-ben habilitált a Szegedi Tudományegyetemen. A Semmelweis Egyetemen és a Pécsi Tudományegyetemen PhD témavezető, jelenleg is több hallgató képzését vezeti.

Sport- és teljesítménydiagnosztika

Sportlabor
Fülöp Tibor

Részletek

A Német Kerékpáros Szövetség A-licences edzőjeként elsősorban állóképességi sportolók sportágspecifikus teljesítménydiagnosztikájával, valamint személyre szabott edzéstervezéssel foglalkozom 1993 óta. Az edzőképzésben 2002 óta jelen vagyok szaktárgyi oktatóként.

Edzői hitvallásom szerint a feladatom nem más, mint hozzásegíteni az egyént a sportban vagy a sport által elérni kívánt céljai megvalósításához, az egészsége megóvása mellett. Ennek érdekében a sporttudomány korszerű ismereteinek alkalmazása és széleskörű elterjesztése, az oktatás, a képzés szintén szívügyem. Kezdettől fogva arra törekszem, hogy a sportágspecifikus teljesítménydiagnosztika ne csak az élsportolók kiváltsága legyen, hanem mindenkihez eljusson, mint a személyre szabott terhelésszabályozás nélkülözhetetlen kelléke. Ezzel, ahogy egy volt olimpikon fogalmazott, iparágat teremtettem Magyarországon, és bízom benne, hogy tevékenységemmel hozzá tudtam járulni a magyar kerékpársport szakmai alapon történő újjáépítéséhez is.

A LifeLike sportlabor vezetőjeként feladatom a nemzetközi szakmai trendek figyelése, a munkatársak továbbképzése, a vizsgálati módszerek és tesztprotokollok folyamatos fejlesztése. Személyesen elsősorban teljesítménydiagnosztikai vizsgálatokkal foglalkozom, melynek során sportág-, illetve versenyszám-specifikus tesztekkel feltérképezzük az illető aktuális állapotát, teljesítőképességét és a kapott információk alapján rámutatunk azokra a területekre, amelyeken változtatva fejlődni fog, jobb teljesítmény elérésre lesz képes. Meghatározzuk az egyéni pulzus célzónáit, és javaslatot teszünk az edzésmunka optimalizálására.

Szakmai háttér:

Fülöp Tibor szakmai tanulmányait sportrekreációs sportoktatóként, valamint kerékpáros edzőként végezte – ez utóbbit Németországban, a Német Kerékpáros Szövetség (BDR – Bund Deutscher Radfahrer) 2 éves, országút/pálya/MTB szakágakra kiterjedő legmagasabb fokozatú, A-licences edzőképzésén. Sportorvosi teljesítménydiagnosztika képzésre szintén Németországban (ILUG Halle) járt. A Magyar Kerékpáros Szövetség oktatási és sporttudományi koordinátora, a Testnevelési Egyetem kerékpáros edzőképzésének vezetője. Több kerékpárcsapat sportigazgatója és edzője (Zerge Team U23, Cseke KC U23, Spuri SC triatlon, Buda Cash Team triatlon, KSI SE U17, BVSC U17), 2008-ban pedig az U17-es kerékpáros utánpótlás válogatott szövetségi edzője volt. Több, mint egy évtizeden át a CSC/Sportlabor tulajdonosa, laborvezetője és edzőjeként tevékenykedett.

Kardiológia
Dr. Komka Zsolt

Részletek

Kardiológus, sportorvos, csapatorvos és volt versenysportoló „énemnek” köszönhetően igen könnyen megtalálom a közös hangot a sportolókkal és a sportbarátokkal. 2001-ig triatlonos versenysportoló voltam, legjobb eredményem féltávú versenyen (70.3) országos II. helyezés. Ismerem a sportolói problémákat, igyekszem az egyént komplex egészében vizsgálni, így a probléma gyökerét megragadni és kezelni.

Egyetemi éveim alatt diákkörösként dolgoztam az Országos Kardiológiai Intézetben intervenciós kardiológia témakörben. A hallgatói évek után nappali tagozatos PhD hallgatóként folytattam kutatómunkát a Testnevelési Egyetem Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszékén sportkardiológia témában. Az egyetem alatt 3 évig ápolóként dolgoztam az Árpád Kórház Központi Intenzív Osztályán, majd mentőtiszt-mentőorvosként 5 évig az Országos Mentőszolgálatnál.

2009 óta a Testnevelési Egyetem Sportorvosi Tanszékén egy terhelésélettani kutatólabort vezetek, célom a biztonságos és hatékony sportolás elősegítése. 2010 óta a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnél dolgozom a válogatott keretorvosaként, így 2012-ben részt vettem a Londoni Olimpián.

Szakmai háttér:

2007-ben szerzett általános orvosi diplomát a Semmelweis Egyetemen. 2017-ben kardiológus szakképesítést, majd 2018-ban sportorvos szakorvos vizsgát tett kiválóan megfelelt minősítésekkel. A Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájának kardiológus orvosa, a Testnevelési Egyetem oktatója és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség válogatott keretorvosa.

Sportorvoslás
Dr. Molnár Dóra

Részletek

Sportolói múltamnak, valamint háziorvos és sportorvos szakorvosi képzettségeimnek köszönhetően mindenkinek segítségére tudok lenni, aki akár az élsport közegében, akár hobbiszinten versenyez, netán csak nem régen kezdte vagy most tervezi a testmozgás mindennapokba történő beillesztését.
Háziorvosként feladatom, hogy az embert komplex egészként vizsgáljam, a hozzánk forduló kliensek igényeit és esetleges egészségügyi problémáit felmérjem. Ezek alapján személyre szabott vizsgálati csomagot állítok össze és nyomon követem a szakorvosi vizsgálatokat. Az elkészült leleteket végül összefoglalom, majd ezt követően tanácsot adok az esetlegesen szükséges kezelésekre, melyeknek jelentős része Központunkban is igénybe vehető.

Sportorvosként a kevésbé aktívak életmódváltásában, a mozgásterápia megkezdésében és az ehhez szükséges előzetes orvosi állapotfelmérésben, valamint a szabadidős és élsportolók teljesítményélettani vizsgálatában tudok segítségére lenni a hozzám fordulóknak.

Célom a páciensek alapos és a szakma szabályainak megfelelő kivizsgálásán és ellátásán túl felvilágosítással és tájékoztatással elősegíteni a betegségek megelőzését és a gyógyulás folyamatát.

Szakmai háttér:

Dr. Molnár Dóra diplomáját a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán szerezte, ezt követően 2014-ben háziorvostan, majd 2017-ben sportorvostan szakvizsgát tett szintén a Semmelweis Egyetemen. Háziorvosi praxisban dolgozva bővítette tudását az alapellátás területén. Hazai és nemzetközi sportesemények rendszeres közreműködőjeként az élsport berkein belül is jelentős tapasztalatokra tett szert.

Sportorvoslás
Koncz Levente

Részletek

A gyermekek és a gyermekgyógyászat melletti elhivatottság sokrétű tudást adott.

A rengeteg fertőzéses, belszervi, ortopédiai és egyéb megbetegedés mellett fontos az egészséges állapot, a fejlődés és táplálás korosztályonkénti ismerete is. Mégis, talán a legnagyobb kihívás a szülő és a gyermekek bizalmának a megnyerése a sikeres vizsgálathoz.

A sportban való fejlődés jöhet könnyedén, mint a kisded természetes járása és később a futás megtanulása. Azonban, ha például elesünk, a szülői segítségen túl a sportorvos és a gyermekgyógyász komplex szemléletére, ezzel együtt az egyénre szabott tanácsadásra és terápiára is szükség lehet.

A szülői aggodalomra és megérzésre megnyugtató választ csak annak adhatunk, aki kérdez. Ezért kérdezni szabad és kell is!

Szakmai háttér:

Dr. Koncz Levente a Semmelweis Orvostudományi Egyetem általános orvosképzésén szerezte diplomáját 2010-ben. Dolgozott a Bethesda Gyermekkórház belgyógyászatán, részt vett Budapest-Érd gyermekügyeleti ellátásában, és az Országos Sportegészségügyi Intézet alkalmazásában is állt.

Mozgásrehabilitáció

Ortopédia, rehabilitáció
Dr. Somogyi Péter

Részletek

Négy szakterület szakorvosaként ortopédia, fizioterápia, sportorvostan és mozgásszervi rehabilitáció szakvizsgával rendelkezem, melyeket tudatosan egymásra építve sajátítottam el úgy, hogy a megszerzett komplex ismereteim lefedjék a mozgásszervi szakterület teljes palettáját.

Specializációim: a mozgásszervi betegségek diagnosztikája és komplex rehabilitációs valamint utókezelése, a csontanyagcsere betegségek és az elesés kockázati tényezőinek vizsgálata. Sportolók sérüléseinek és azt kiváltó kórokainak feltárása, prevenciós szemléletű rehabilitáció alkalmazása.

Szakmai tapasztalataim alapján a sportolók problémáit és ellátását komplexen és egyénre szabottan kell figyelemmel kísérni, melyhez a szakorvosi konzultációkat preferálom a mielőbbi teljes gyógyulás érdekében. A kezelések során nagy szerepet kap a gyorsaság kérdése, akárcsak a sportba való visszatérés optimális idejének a meghatározása és a megelőzés szemléletű gyógyítás. Ez azért is fontos, mert egy sérülést újabbak követhetnek, ha nem tárjuk fel az okokat.

Egyetemi tanulmányaimat követően 7 éven át dolgoztam mentőorvosként és háziorvosi ügyeletben. 1996-tól 16 évig a Semmelweis Egyetem ÁOK Ortopédiai Klinika munkatársa voltam, itt alapoztam meg szaktudásomat. Az ott működő Osteoporosis Regionális Centrumot és a Rehabilitációs Részleget vezettem. 2012-től az Országos Sportegészségügyi Intézet Rehabilitációs és Fizioterápiás Osztály osztályvezető főorvosaként dolgoztam. Emellett 4 éven át a Terrorelhárítási Központ orvosi szolgálatánál vezettem a mozgásszervi szakrendelést. 2018-ban kineveztek a Magyar Ökölvívó Szövetség keretorvosának.

Szakmai háttér:

Dr. Somogyi Péter a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán végzett 1995-ben, szakvizsgáit ortopédia, fizioterápia, mozgásszervi rehabilitáció és sportorvostan témakörökben szerezte. Több kutatási díj nyertese. Rendszeresen oktat és előad tudományos konferenciákon és szimpóziumokon, továbbképzéseken. Orvostanhallgatók és szakorvosok képzésében évtizedek óta részt vesz. Számos nemzetközi gyógyszervizsgálati kutatás vizsgálatvezetője, tudományos közlemények és könyvfejezetek szerzője. A Semmelweis Egyetem ÁOK Ortopédiai Klinika Osteoporosis Regionális Centrum vezetője, a Rehabilitációs Részleg vezetője 1996 és 2002 között. 2012 és 2018 között az Országos Sportegészségügyi Intézet Rehabilitációs és Fizioterápiás Osztály osztályvezető főorvosa. Jelenleg is a Magyar Ökölvívó Szövetség keretorvosa. Az AIBA (Amatőr Nemzetközi Ökölvívó Szövetség) nemzetközi ringorvosa.

Gyógymasszázs
Csorba Roland

Részletek

Egészen fiatal korom óta foglalkoztatott, hogy hogyan tudnék segíteni más embereknek, így találtam rá hivatásomra, ami egyben a gyógyítás örömével is megajándékoz nap mint nap. Gyógymasszőrként és fizikoterapeutaként érzem, hogy milyen sokat jelent az embereknek az a segítség, amivel visszanyerhetik egészségüket.

Szakmai háttér:

Csorba Roland a Raoul Wallenberg Gimnázium, Szakközép- és Szakiskolában szerzett gyógymasszőr, fizikoterapeuta képesítést 2013-ban, majd az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kezdte meg pályafutását.

Gyógytorna
Németi Norbert

Részletek

Amikor eldöntöttem, hogy gyógytornász leszek, tudtam, hogy sportrehabilitációval szeretnék foglalkozni. A modern sport szemléletében fontos szerepet tölt be a gyógytornász, illetve a sportfizioterapeuta, aki részt vesz a sportsérülések prevenciójában, a sportolók gyors és hatékony rehabilitációjában, és  sérülés után, a sportba való visszatérés optimális idejének a meghatározásában. Ez a munka nagyon felelősségteljes foglalkozás. Ezért célirányosan mindig arra törekedtem, hogy a tanulmányaimat és szakmai gyakorlataimat  sportrehabilitáció felé tereljem.  

Szakmai háttér

Németi Norbert 2013-ban végzett  a Kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Testnevelés és Sport Kar  Gyógytorna és speciális mozgáskészségek szakán. Még ebben az évben dolgozni is kezdett Kelet-Európa egyik legmodernebb magánkórházában, a Nova Vita San magánkórházban. Ahol szintén élsportolókkal (labdarúgók, kézilabdázok, kosárlabdázók, tenisz játékosok) dolgozott. 2015-ben I.A.S. Sportfizioterápia és Rehabilitációs tréner (PRT®) oklevelet szerzett. Tanulmányait a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Kar Komplex rehabilitáció (MSC) szakán folytatta. Ott szakdolgozata elkészítése céljából együtt dolgozott a Debreceni Labdarúgó Akadémiával. Szakdolgozatát a fiatal labdarúgók izomsérüléseinek prevenciós lehetőségeiről írta. 2018-ban  a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) által szervezett FIFA Diploma in Football Medicine oklevelet szerzett. Mindezek mellett Functional Movement Screen (FMS) szakértői képzéssel, Medical Flossing, Neurac (The Redcord Education Program) képzéssel is rendelkezik. 2018-óta a Magyar Kajak-Kenu válogatott gyógytornásza.

Gyógytorna
Udvardi Anna

Részletek

5 éves korom óta folyamatosan sportolok – 7 éven át úsztam, 8 éven át versenyszerűen kosárlabdáztam, 11 évig aerobik edzőként dolgoztam, és kicsit belekóstoltam a harcművészetekbe is (aikido, shotokan karate). Mostanában gyakran indulok terepfutásra Bogyó kutyámmal és a goju ryu karate is a mindennapjaim része.

Mindig is elbűvölt az emberi test, és a mozgásrendszer csodája, hogy mennyi mindenre vagyunk képesek a mozgás által, mennyi mindent tudunk fejleszteni, kezelni bizonyos fizikai aktivitásokkal.

Gyógytornász-fizioterapeutaként a McKenzie kurzusok elvégzésével kinyílt számomra a világ. Ez a hatékony terápiás szemlélet még inkább növelte a szakma iránti elköteleződésemet, hiszen alkalmazásával gyorsan és sikeresen tudok segíteni a mozgásszervi problémákkal küzdő betegeknek panaszaik csökkentésében.

A jó gyógytornász-beteg, illetve emberi kapcsolaton, és a megfelelő kommunikáción kívül fontos számomra, hogy tudományosan meglapozott terápiás eljárásokat alkalmazzak.

Szakmai háttér:

Udvardi Anna kiváló minősítésű diplomával, gyógytornász-fizioterapeutaként végzett a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán, ezt követően pedig megszerezte a Szegedi Tudományegyetem, Nyelvtudományi Doktori Iskola abszolutóriumát. A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Fizioterápiai Tanszékén 2011 óta tanársegédként dolgozik. 2009-ben és 2010-ben Köztársasági Ösztöndíjjal végezte tanulmányait. Számos nemzetközi szakirányú továbbképzésben vett részt.

Gyógytorna
Bacskai Katalin

Részletek

Pályaválasztáskor fontos szempont volt az emberek segítése. Már egész fiatal korom óta tudom, hogy beteg, illetve sérült embereknek szeretném visszaadni a mozgás örömét, vagy az aktív sporthoz való visszatérést. Már hat éve foglalkozom sportolók rehabilitációjával. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azt látom, hogy a sérülteknek (legyen az akár hobbi- vagy élsportoló) nagyon nehéz megtalálnia azt a szakembert, aki megfelelő tudással és tapasztalattal rendelkezik. Ezért is gondolom, hogy a folyamatos tanulás, fejlődés elengedhetetlen a mi szakmánkban. Az elmúlt évek alatt több továbbképzést is elvégeztem, és az ott megszerzett tudást alkalmazva igyekszem segíteni a pácienseimnek. Úgy gondolom, hogy a tapasztalatokat tovább kell adni, hiszen így tudunk segíteni másoknak is, ezért az élsportolókkal szerzett tapasztalataimat több kongresszuson és publikációkban is megosztottam.

Szakmai háttér:

Bacskai Katalin 2012-ben végzett a Miskolci Egyetem BSc képzésén, majd 2015-ben végezte el a Semmelweis Egyetem MSc képzését. Hat éve foglalkozik sportolók rehabilitációjával. 3 évig volt a Ferencvárosi Torna Klub női kézilabda utánpótláskorú csapatának a gyógytornásza, továbbá az FTC birkózóival és a BVSC asztaliteniszezőivel is együtt dolgozott. 5 éve a Magyar Birkózó Válogatott egészségügyi csapatának a tagja, és 2 éve a Sportkórház olimpiai rendelőjében a válogatott sportolók mozgásszervi vizsgálatát végzi.

Rekreáció

Akupunktúra
Dr. Hardy Vajk

Részletek

Az orvoslás meglátásom szerint nem csak egyszerűen egy tudomány, de művészet is egyben, így élem meg hivatásomként.

Fiatal felnőtt korom óta foglalkoztat a természet erőivel együtt élő harmonikus életmód, véleményem szerint ez a kiteljesedett, minőségi élet, azaz a boldogság kulcsa.

A természet erői munkálkodnak körülöttünk és bennünk is, hatnak testünkre, megnyilvánulnak életfunkcióinkban, érzelmeinkben, gondolatainkban. Így elengedhetetlen ezen anyagot mozgató erők ismerete és alkalmazása, főleg, ha még azelőtt akarjuk elcsípni a funkció romlását, mielőtt az szervi elváltozásban nyilvánulna meg. Ehhez kiváló módszer az akupunktúra, a „nüanszok művészete”.

Szakmai háttér:

Hardy Vajk a Semmelweis Egyetem – Általános Orvostudományi Karán végzett summa cum laude minősítéssel. Jelenleg a Budai Irgalmasrendi Kórház Belgyógyászati osztályán dolgozik, mint belgyógyász szakorvos jelölt. A Pécsi Tudományegyetem által akkreditált „Hagyományos Kínai orvoslás és kapcsolt technikái” képzés mellett az MHOE által szervezett alapszintű homeopátiás tanfolyamot is elvégezte.

Coaching
Rácz Edina

Részletek

Már egészen fiatal koromban felfedeztem magamban, hogy ösztönösen fordulok segítő szándékkal mások felé.

Hivatásom először az üzleti világban találtam meg: szakmai pályafutásom projektmenedzsment cégeknél kezdtem, később biztosítási, logisztikai, banki területeken is kipróbáltam magam. A csúcsot egy világbank magyarországi leányvállalatánál hosszú éveken át betöltött beszerzési vezetői pozíció, illetve a New Yorkban logisztikai menedzserként eltöltött időszak jelentette. Ezeket a tapasztalatokat összegezve fordultam a coaching felé.

Mások támogatása szerves része a mindennapjaimnak, mind üzleti, mind pedig magánéleti területeken. A multikulturális környezetben szerzett sokéves szakmai tapasztalataimat holisztikus terápiás módszerek és business coach képzés elsajátításával egészítettem ki.

Ennek köszönhetően mindig arra ügyelek, hogy ne csupán a hozzám forduló éppen aktuális témája, hanem minden esetben az egyén, mint teljes egész kapjon támogatást.

Terapeutaként egyedi módon tudok segíteni Önnek, mind életvezetési mind pedig szakmai tanácsokkal.

Szakmai háttér:

Rácz Edina a Károly Róbert Főiskola külkereskedelem és a Szolnoki Külkereskedelmi Főiskola külgazdaság szakjain szerezte okleveleit. Elvégezte a Nemzetközi Metafizikai Akadémia terapeuta szakát, valamint a Budapesti Metropolitan Egyetem coach-üzleti edző képzését.

Kineziológia
Fábián Ildikó

Részletek

A sportág, amit annak idején választottam magamnak, a kosárlabda volt. Szerelem volt az első labdaérintéstől kezdve. Korosztályos válogatott, magyar bajnok, Ronchetti Kupa győztes és számos sikeres csapat tagjaként a kosárlabda megtanított, amit egy sportolónak tudnia kell. Ez a folyamat máig tart és talán büszkébben viselem a magyar válogatott mezét, mint fiatalabb koromban.

Óvónő, tanítónő és kommunikáció szakos bölcsészként elmondhatom, büszke vagyok arra, hogy azt tanulhattam, ami igazán érdekel. Mindig szerettem foglalkozni gyermekekkel és felnőttekkel egyaránt. Gondoskodni róluk, segíteni, ápolni őket. A tanulást ma sem tudom abbahagyni.

A kineziológia „ONE BRAIN / Three in One” – Három az egyben módszerét tanulom és alkalmazom immár 6 éve. A tanulás itt is folyamatos, hiszen minél szélesebb tudással, új technikákkal, módszerekkel rendelkezem, annál hatékonyabb és sokrétűbb az én eszköztáram is. Fáradhatatlanul keresem azokat a lehetőségeket, képzéseket, amikkel kiegészíthetem, tökéletesíthetem a már megszerzett tudásomat.

Az a célom, hogy a lehető legtöbb sportoló gyermek már a sportággal való ismerkedés kezdetén ismerjen meg olyan gyakorlatokat és módszereket, amelyek segítségével sikeres sportolók és felnőttek lehetnek testileg és lelkileg egyaránt.

Szakmai háttér:

Fábián Ildikó a Budapesti Tanítóképző Főiskolán szerezte első diplomáját, mint óvodapedagógus 1995-ben. Majd a kecskeméti Tanítóképző Főiskolán Általános iskolai tanító szakon, később a Dunaújvárosi Főiskola kommunikáció szakos bölcsészeként szerzett diplomát.

Dietetika
Olaj Viktória

Részletek

Feltöltés alatt…

Életmódorvoslás
Dr. Nagy Ágnes

Részletek

Szívvel-lélekkel gyógyító holisztikus szemléletű szakember vagyok.

A nyitottságomat, kíváncsiságomat, az életmód fontosságát édesapámtól, Dr. Nagy Antaltól (belgyógyász- és bőrgyógyász főorvostól) örököltem. Ő vezetett be a gyógynövények világába, megszerettette velem a természetet és a mozgást, a rendszeres fizikai aktivitást. Megtanított arra, hogy figyeljek a „belső hangra”, lássak, halljak és olvassak a jelek és dallamok által közvetített képekben, megértsem a környező világ nekem szóló üzenetét, amit betegeim, pácienseim javára fordíthatok.

A test, a lélek és a szellem egymástól elválaszthatatlan egységet képez, az orvosi tudással megerősített őszinte odafordulás a GYÓGYULÁS felé indítja a pácienseimet. Egyedülálló, komplex mentális, mozgás és életmód programot vezetek, amiben együttműködő és aktív partner a panaszaival hozzám forduló páciens. Személyre szabottan állítom össze receptemet, aminek alapja a rendszeresség, a tudatosság, és önmagunk ismerete.

A grafológia ismerete, diagnosztikus és terápiás alkalmazása hozzásegít a tudat alatt dolgozó érzelmek értelmezéséhez, hiszen azok kezelése a lélekben indít el változásokat, majd kihat a testre és változást generál. Törekszem a nem gyógyszeres eljárások és életmódbeli változások előtérbe helyezésére, mely tartós és biztos EGÉSZSÉGET eredményez.

Szakmai háttér:

Dr. Nagy Ágnes a szegedi Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi karán summa cum laude szerezte általános orvosi diplomáját 1990-ben. 2000-ben kezdte el természetgyógyászati tanulmányait (fito-, aroma- és apiterápia), klasszikus és klinikai homeopátiás képzéseken vett részt. 2002-ben elvégezte a klinikai homeopátia tanfolyamokat egy CEDH francia diplomával, 2003-ban klinikai farmakológiai szakvizsgát szerzett, 2009-ben a Pécsi Tudományegyetemen homeopátiás orvosi licenszvizsgát tett. 2010-re elvégezte a Pécsi Tudományegyetem Természetes Élet- és Gyógymódok szakának posztgraduális képzését, a Természetes Élet- és Gyógymódok szakértője (PTE ETK) vált belőle. Az MSTT Mozgásgyógyszer programjának elindításában aktívan részt vett, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Egészségtudományi Doktori Iskolájának PhD-hallgatója, a stresszkezelés nem-gyógyszeres eljárásaiban (mozgás, zene, tánc) végez kutató-orvosi munkát.

Mentálhigiéné
Dr. Bodnár Andrea

Részletek

Szüleim példáját követve lettem orvos. Kórházi, gyógyító munkám során sok idős beteggel találkoztam. Az ő bölcsességük, élettapasztalatuk változtatta meg a tudásról, szellemről és lelki erőről alkotott nézeteimet. Így fordultam a gyógyítás, az emberi test egészségének védelme, megőrzése után az emberi lélek egészségének megőrzése felé. Ezért képeztem tovább magam mentálhigiénés szakemberré.

Néhány év után újra a betegek felé fordultam, egy betegedukációval foglalkozó cég létrehozásában segédkeztem. A terápiatámogató, oktatói munkám során naponta tapasztaltam, hogy a testi tünetek mellett milyen kínzó terhet jelentenek az emberek számára a lelki problémák, ezért segítőként támogattam, kísértem őket.

Ezzel a támogató, kísérő „coaching”szemlélettel segítem az egészséges embereket is, hogy sikeresen megküzdjenek a mindennapok nehézségeivel. Azért választottam a coach pályát, mert hiszem, hogy érdemes segíteni másokat, hogy rátaláljanak a belső erőforrásaikra, megtalálják saját útjukat.

Szakmai háttér:

Dr. Bodnár Andrea a Debreceni Orvostudományi Egyetem általános orvosképzésén kapta diplomáját 1990-ben, majd a Külkereskedelmi Főiskola Nemzetközi Marketing szakán szakközgazdász képesítést szerzett. Ezt követően mentálhigiénés szakemberként végzett a Károli Gáspár Egyetem Bölcsészettudományi Karán, melyet egy kvalifikált üzleti coach képzéssel egészített ki a Coach Akadémián. A Szent János Kórház orvosa, belgyógyásza, több cég korábbi ügyvezetője.

Sportpszichológia
Pólyán Edina

Részletek

A konzultációs folyamat célja a nehézségek mögött meghúzódó lelki folyamatok feltárása, az elakadások megértése, és szükségszerű feloldása. Munkám során fontos szerepet kap a rendszerszemlélet.

Szakmai háttér:

Pólyán Edina pszichológus, sportszakpszichológus-jelölt. 2006-ban diplomázott az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi, valamint Pedagógiai és Pszichológiai Karán. 2009-ben szerezte meg a pszichológus diplomáját szintén az ELTE-n. Jelenleg a Testnevelési Egyetem Pszichológia és Sportpszichológiai Tanszékén sportpszichológusi szakképzésében vesz részt. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Családtervezési és Gyermekegészségügyi Osztályán dolgozik pszichológusként. A családtervezési program során a várandósság alatti és a szülés utáni depresszió rizikófaktorainak szűrését követően egyénre szabott terápiás stratégiákat dolgoznak ki a párok számára, illetve az osztályon működő Kamaszambulancia keretén belül serdülőket érintő pszichés problémákkal foglalkozik. Munkája során, és a magánéletben is egyaránt tapasztalja a sport kiemelkedő szerepét a mentális jóllétre vonatkozóan. Működik ez a folyamat fordítva is? Hogyan befolyásolják a pszichés tényezők a sportteljesítményt? Ezen kérdések kapcsán vált kiemelt érdeklődési területévé a sportpszichológia, melyhez kapcsolódó szakmai tapasztalatát jelenleg a Várda Labdarúgó Akadémia utánpótlás csapatainál gyarapítja.

Tisztelt Páciensünk! Kedves Érdeklődő!

A koronavírus-járvány miatt, biztonsági okokból a LifeLike Egészségügyi és Mozgásdiagnosztikai Központ működése szünetel.

Várható újranyitás: 2020. szeptember 1.

Köszönjük a megértésüket!

LifeLike Vezetőség