Chat with us, powered by LiveChat

Nőgyógyászati szakrendelés, kezelések és vizsgálatok egy helyen

A LifeLike Egészségügyi és Mozgásdiagnosztikai Központ nőgyógyászati szakrendelésén kiemelkedő színvonalú, szakszerű ellátást biztosítunk a hozzánk fordulóknak, segítséget nyújtunk bármely életszakaszban felmerülő női problémára. Kiemelt figyelmet szentelünk a megelőzésnek, szűréseinket a jelenleg elérhető legmegbízhatóbb és legmodernebb technológiával végezzük, az ország neves szakembereinek közreműködésével. Kollégáink a legnagyobb diszkrécióval és empátiával kezelik pácienseiket, a legkisebb problémát sem veszik félvállról, alaposan utánajárnak minden panasznak, szükség esetén más szakterületek orvosaival is konzultálnak a teljes gyógyulás érdekében.

Első találkozáskor az anamnézis felvételével kezdődik a vizsgálat. Orvosunk kikérdezi Önt korábbi és jelenlegi egészségügyi problémáiról, nőgyógyászati és egyéb kórelőzményeiről, a menstruációs ciklusáról, életmódjáról. Ezután következik a fizikális vizsgálat.

Vizsgálataink magukba foglalják a szűrés, a tanácsadás, a fogamzásgátlás, a gyermekvállalás, a menopausa (menstruációs problémák), a változókori panaszok területeit. A LifeLike-nál személyre szabottan, életkorát is figyelembe véve látjuk el Önt. Ha orvosunk úgy ítéli meg, további vizsgálatok is következhetnek. Bizonyos esetekben – például fertőzéses eredetű panaszoknál- szükség lehet partnere bevonására is a terápiába, hogy az esetleges visszafertőződést elkerüljük.

Műszeres vizsgálataink között Ön részt vehet bimanuális, videókolposzkópos vizsgálaton. Ez utóbbi segítségével a monitorra akár 45-szörös nagyításban vetíthető a kép, ami kristálytiszta áttekintést ad a vizsgált területről, így válik láthatóvá az esetleges elváltozás. Ezt a képet nem csak kezelőorvosa, de Ön is láthatja, közösen és együtt beszélhető meg a probléma.

Ultrahangos vizsgálataink eszközei személyre szabottan, panaszától függően: kenetvétel, speciális mintavételek, labor-és hormonlabor elemzések, DNS-vizsgálatok. A teljes diagnózishoz igénybe vesszük a LifeLike-nál rendelkezésre álló, széleskörű képalkotó technikai hátteret. Egyes góckutatások során, a nőgyógyászattal dolgozó társszakmák (például sebészet, urológia) szakértőit is bevonjuk, módszereiket alkalmazzuk, hogy páciensünk gyógyulása teljes mértékű lehessen.

A rákszűrések kapcsán mintafeldolgozó partnerünk az ország egyik legnagyobb szaktekintélye (Prof. Dr. Bak Mihály), ezáltal biztosítjuk a szakma elvárásainak megfelelő legkorszerűbb technikai feltételeket is. A leleteket, azok eredményeit a vizsgálatok befejeztével megbeszéljük Önnel, szükség esetén gyógyszert írunk fel, illetve minden esetben utánkövetjük gyógyulását.

A LifeLike-nál a hagyományos méhnyakrák-szűrés (konvencionális Papanicolaou módszer – CP), valamint a legmodernebb, úgynevezett folyadék alapú cytológiai szűrés (Liquid Based Cytology – LBC) is elérhető. A CP-teszt bevezetése a méhnyakrák előfordulását és halálozását világszerte csökkentette, régóta használt eljárás, bár a mintavételezési módszer sajátosságai miatt (kenetvétel) vannak bizonyos korlátai. Ezeket a korlátokat szünteti meg az úgynevezett folyadék alapú cytológiai méhnyakrák-szűrés (LBC).

Az LBC során a nőgyógyász a sejtgyűjtő eszközzel a méhszájról és a nyakcsatornáról (ún. átmeneti zóna; innen indul ki a méhnyakrákok 90%-a) elvégzi a mintavételt. Nem kenetet készít, hanem az összes sejtet egy műanyag edényben lévő (Preserv CytR) fixáló oldatba helyezi. A folyadékban lévő mintából magát a kenetet egy csúcstechnológiás berendezés készíti el, kiküszöbölve a különböző zavaró hatásokat. A laboratóriumi folyamat végén a sejteket fénymikroszkópos vizsgálattal diagnosztizáljuk.

A folyadék alapú (LBC) méhnyakrák szűrés minden tekintetben felülmúlja a hagyományos (PC) diagnosztikát, lehetővé teszi a legkorábbi megelőző állapotok felismerését és gyógyítását. Az eljárás a LifeLike-nál az Ön számára is elérhető.

 

Dr. Baksay László
Nőgyógyászat

Gyógyszerész édesapám és védőnő édesanyám világából egyenes út vezetett az orvosi pálya felé, mindig is a természetes közegem volt a betegekkel való foglalkozás. A szülések levezetése és a nőgyógyászat területén is volt lehetőségem a kiteljesedésre. Így munkámat is töretlen lelkesedéssel végzem, szakmai tapasztalatomat, tudásomat örömmel és érdeklődéssel tudom átadni.

Háromlányos apaként elmondhatom, hogy a “nőközpontú” szemlélet és gondolkodás a mindennapjaim része: életszakaszaik minden szépségét, nehézségét ismerem. Ellentétben a sokszor használt “gyengébbik nem” kifejezéssel, hiszem és gondolom, hogy minden tiszteletet megérdemelnek azért az erőért, amivel előrébb viszik a világot.

Szakmai háttér:

Baksay László a Szegedi Orvostudományi Egyetemen végzett 1979-ben. Szülész-nőgyógyász szakorvosként a Szent Rókus Kórházban dolgozott annak Egynapos Sebészetté alakításáig, azóta itt főorvosként vesz részt a nőgyógyászati műtéti ellátásban. Az érdi városi Szakrendelőben szülészet-nőgyógyászati járóbeteg szakellátást végez, ezzel párhuzamosan az Uzsoki Utcai Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályának munkájában vesz részt. A Zuglói Egészségügyi Szolgálat orvosigazgatói feladatait 2017-ig látta el.

Dr. Garamvölgyi György
Nőgyógyászat

Egyetemi éveim egyik meghatározó élménye volt a szülőszoba világába először bepillantani, az a jóérzés, ami akkor elfogott, a mai napig tart.

Büszke vagyok arra, hogy ötletem, a kórházak kapujába kihelyezett babamentő inkubátor mára nem csak hazánkban, hanem világszerte bevett gyakorlattá vált – így mentve meg sok-sok újszülött életét.

Tudományos tevékenységem során az anyavédelem, családtervezés, fogamzásgátlás kérdéseit vizsgáltam és ebből a témából írtam akadémiai értekezésemet is. Azóta sportoló nők hormonális működésének bizonyos kérdéseivel is foglalkozom.

Szakmai háttér:

Garamvölgyi György orvos-doktori diplomáját a Semmelweis Orvostudományi Egyetemenen szerezte, szülész-nőgyógyász szakorvosi szakképesítéssel. A Magyar Tudományos Akadémia kandidátusa. Diplomát szerzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, mint egészségügyi menedzser. A Semmelweis Orvostudományi Egyetem II. sz. Női Klinikáján kezdte pályafutását, majd a Parádfürdői Állami Kórház Nőgyógyászati Rehabilitációs Osztály osztályvezető főorvosaként tevékenykedett. A Schöpf-Merei Ágost Kórház, Anyavédelmi Központ volt főigazgató főorvosa, jelenleg az Uzsoki utcai Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztály főorvosaként dolgozik.

Gyakori kérdések (GYIK)

Hol van a LifeLike Egészségügyi Központ?

Cím: 1138 Budapest, Latorca u. 2. (a Népfürdő utcáról nyílik)
A térkép itt megtekinthető.

Hogyan zajlik a vizsgálat?

Első találkozáskor az anamnézis felvételével kezdődik a vizsgálat. Orvosunk kikérdezi Önt korábbi és jelenlegi egészségügyi problémáiról, nőgyógyászati és egyéb kórelőzményeiről, a menstruációs ciklusáról, életmódjáról. Ezután kerül sor a fizikális vizsgálatra, amely lehet videókolposzkópos, ultrahangos és/vagy manuális.

Amennyiben szükséges, orvosunk laborvizsgálatot is kérhet, mely házon belül is elvégezhető, illetve ha úgy ítéli meg, más szakterületek is bevonásra kerülhetnek a panaszok hátterében rejlő okok – például gyulladásos gócok- feltárására.

A vizsgálatokat követően, szakemberünk javaslatot tesz a kezelés módjára és menetére, a szükséges időpontban visszahívja Önt kontrollra.

Milyen problémákkal fordulhat hozzánk?

Bármilyen nőgyógyászati problémával. Pácienseink igénybe vehetik az alábbi szolgáltatásokat: nőgyógyászati szakrendelés, ultrahang vizsgálatok, komplex emlődiagnosztika, nőgyógyászati endokrinológia, laboratóriumi vizsgálatok, szűrővizsgálatok, családtervezés, fogamzásgátlás, serdülőkori, szülés utáni, változókori problémák.

Mikor kell visszajönni kontrollra?

Orvosunk javaslatot tesz és megbeszéli Önnel a kontroll időpontját.

Mennyibe kerül?

  • Nőgyógyászati vizsgálat                                           18.000 Ft
  • Nőgyógyászati vizsgálat + Hüvelyi ultrahang           25.000 Ft
  • Cytológia                                                                   5.000 Ft
  • Liquid Base Cytológia                                               10.000 Ft

Hogyan lehet bejelentkezni?

Amennyiben szeretnél bőrgyógyászati konzultációra, vizsgálatra vagy kezelésre jelentkezni, töltsd ki az alábbi rövid űrlapot és munkatársaink a lehető legrövidebb időn belül (max. 1 munkanap) visszahívnak. Minden fontos kérdésedre örömmel válaszolnak, és segítenek a legmegfelelőbb időpont kiválasztásában.

Amennyiben egyszerűbb vagy gyorsabb számodra, nyitvatartási időben hívhatsz minket telefonon is: +36 1 800 1520, munkatársaink szívesen állnak rendelkezésedre.

Nyitvatartási idő
H – P: 8:00 – 20:00