Chat with us, powered by LiveChat

Ortopédia – Korrekt, gyors, komplex

A tartó- és mozgásszervi problémák diagnosztikájában az alapvető kérdés az oki tényezők feltárása. Azt keressük, hogy mi okozza a hozzánk forduló fájdalmát. Nagyon fontos, hogy az ortopédiai elváltozásokat, deformitásokat mielőbb, lehetőleg még kezdeti stádiumban kiszűrjük vagy akár meg is előzzük és minél fiatalabb korban felismerjük. Kezeletlenül ugyanis ezek az elváltozások az életminőséget negatívan befolyásolják és további problémák kialakulásához vezetnek. A gerincferdülés, a lúdtalp, az x-láb, az o-láb, a dongaláb, a hanyag tartás, a csípőízület eltérés sajnos egyre több kisgyermeket is érint, szerencsére kezdeti stádiumban ezek többsége kezelhető, kontrollálható.  

A panaszok és a megállapított elváltozások alapján javasoljuk a konzervatív kezelést (gyógyszeres kezelést, fizioterápiát, gyógytornát) vagy a műtéti beavatkozást. Rendeléseinken a csapatmunka, az ebből következő gyors információcsere eredményeként hatékony a gyógyulás: a lehető legrövidebb idő alatt, mind diagnosztikai, mind operatív (ortopédsebészeti), illetve konzervatív kezelési lehetőséget (bandázsolás, körkörös rögzítések, sínek, terhelésmentes mobilizálás, mankóztatás, nyújtókezelések) magába foglaló, precíz ellátást végzünk.

A LifeLike-nál minden szolgáltatás elérhető – ortopédiai szűrővizsgálatok, mozgásszervi rehabilitáció és fizioterápia – amely az Ön gyors és problémamentes felépülését szolgálja. Az eredményes gyógyulás felkészült tudást igényel, amelyet a prevenciós szemlélet, a legmodernebb eszközök és az impozáns környezet tesz tökéletessé.

Ortopédia, rehabilitáció
Dr. Somogyi Péter

Részletek

Négy szakterület szakorvosaként ortopédia, fizioterápia, sportorvostan és mozgásszervi rehabilitáció szakvizsgával rendelkezem, melyeket tudatosan egymásra építve sajátítottam el úgy, hogy a megszerzett komplex ismereteim lefedjék a mozgásszervi szakterület teljes palettáját.

Specializációim: a mozgásszervi betegségek diagnosztikája és komplex rehabilitációs valamint utókezelése, a csontanyagcsere betegségek és az elesés kockázati tényezőinek vizsgálata. Sportolók sérüléseinek és azt kiváltó kórokainak feltárása, prevenciós szemléletű rehabilitáció alkalmazása.

Szakmai tapasztalataim alapján a sportolók problémáit és ellátását komplexen és egyénre szabottan kell figyelemmel kísérni, melyhez a szakorvosi konzultációkat preferálom a mielőbbi teljes gyógyulás érdekében. A kezelések során nagy szerepet kap a gyorsaság kérdése, akárcsak a sportba való visszatérés optimális idejének a meghatározása és a megelőzés szemléletű gyógyítás. Ez azért is fontos, mert egy sérülést újabbak követhetnek, ha nem tárjuk fel az okokat.

Egyetemi tanulmányaimat követően 7 éven át dolgoztam mentőorvosként és háziorvosi ügyeletben. 1996-tól 16 évig a Semmelweis Egyetem ÁOK Ortopédiai Klinika munkatársa voltam, itt alapoztam meg szaktudásomat. Az ott működő Osteoporosis Regionális Centrumot és a Rehabilitációs Részleget vezettem. 2012-től az Országos Sportegészségügyi Intézet Rehabilitációs és Fizioterápiás Osztály osztályvezető főorvosaként dolgoztam. Emellett 4 éven át a Terrorelhárítási Központ orvosi szolgálatánál vezettem a mozgásszervi szakrendelést. 2018-ban kineveztek a Magyar Ökölvívó Szövetség keretorvosának.

Szakmai háttér:

Dr. Somogyi Péter a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán végzett 1995-ben, szakvizsgáit ortopédia, fizioterápia, mozgásszervi rehabilitáció és sportorvostan témakörökben szerezte. Több kutatási díj nyertese. Rendszeresen oktat és előad tudományos konferenciákon és szimpóziumokon, továbbképzéseken. Orvostanhallgatók és szakorvosok képzésében évtizedek óta részt vesz. Számos nemzetközi gyógyszervizsgálati kutatás vizsgálatvezetője, tudományos közlemények és könyvfejezetek szerzője. A Semmelweis Egyetem ÁOK Ortopédiai Klinika Osteoporosis Regionális Centrum vezetője, a Rehabilitációs Részleg vezetője 1996 és 2002 között. 2012 és 2018 között az Országos Sportegészségügyi Intézet Rehabilitációs és Fizioterápiás Osztály osztályvezető főorvosa. Jelenleg is a Magyar Ökölvívó Szövetség keretorvosa. Az AIBA (Amatőr Nemzetközi Ökölvívó Szövetség) nemzetközi ringorvosa.

Otropédia, traumatológia
Dr. Kollár Iván

Részletek

Gyerekkorom óta tudatosan készülök az orvosi vagy a sportolói pályára. Mivel ez két teljesen különböző hivatás, de mindegyiket szerettem, megosztottam: így lettem sportolókkal is foglalkozó orvos. A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán végeztem, ahol az egyetem kardiológiai központjában élsportolók terhelésélettani vizsgálatában, valamint az ortopédiai klinikán lágyrésztumorok vizsgálatában végeztem tudományos munkákat.

2013 óta baleseti és ortopéd sebészként dolgozom, sportolókkal 2015-től foglalkozom, mint a Szombathelyi Haladás VSE labdarúgócsapatának orvosi stáb tagja, majd az Újpest FC labdarúgócsapatának csapatorvosa. 2 éve vagyok a Magyar Labdarúgó Szövetség U-21-es válogatott keretorvosa.

Szakmai háttér:

Kollár Iván a Semmelweis Általános Orvostudományi Egyetemen diplomázott, a Magyar Labdarúgó Szövetség Orvosi Licencének megszerzését követően több élvonalbeli klubcsapat (Szombathely, Újpest, Szolnok) csapatorvosaként dolgozott. 2016 óta a magyar válogatott U-21-es csapatának keretorvosa.

Otropédia, traumatológia
Dr. Tompai Ferenc

Részletek

A sport és emiatt a sportsebészet, a sportsérülések kezelése mindig is közel álltak hozzám. 2015 és 2016 között illetve 2019-től jelenleg is csapatorvosként dolgozom az Újpesti Futball Club felnőtt NB1-es csapatánál. Ezen kívül a magyar utánpótlás válogatottnál látok el csapatorvosi feladatokat. Emellett több sportklub játékosai keresnek fel sérüléseikkel.

2013-tól közel 7 éven keresztül dolgoztam az Országos Traumatológiai Intézetben, emellett részt vettem a Semmelweis Egyetem Traumatológiai tanszékén magyar és angol medikusok oktatásában. Az Intézet nagy betegforgalma miatt évente több mint 1000 ambuláns beteget láttam el, és évente több mint 100 traumatológiai nagyműtétet végeztem.

2020-tól az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet Ortopéd Sebészeti osztályán dolgozom ortopéd és baleseti sebész szakorvosként.

Nagyízületi (csípő, térd, váll) protézis beültetéseket, térd és váll arthroscopos beavatkozásokat is végzek.

Szűkebb szakmai érdeklődési területeim a különböző mozgásszervi megbetegedéseken kívül a speciális térd- és a vállízület megbetegedéseinek illetve sérüléseinek ellátása. Utóbbit Magyarország egyik legnevesebb vállsebésze mellett tanulhattam.

Szakmai háttér:

Dr. Tompai Ferenc orvosi tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán végezte. Egyetemi tanulmányai során 5 hónapot a németországi Göttingeni Orvosi Egyetemen ösztöndíjasként végzett el. Több arthroscopos műtéttechnikai és ultrahang diagnosztikai továbbképzésen is részt vett. Ortopédiai tanulmányait – a traumatológiai intézeten kívül – az Országos Rehabilitációs Intézet Ortopéd Osztályán és a Semmelweis Egyetem Ortopéd Klinikáján folytatta. Ortopédiából és traumatológiából szakvizsgázott kiválóan megfelelt eredménnyel.

Az MLSZ Csapatorvos licence-szerző tanfolyamát is sikerrel elvégezte. Az Újpest Futball Club csapatorvosa és a Magyar Labdarúgó Szövetség utánpótlás válogatott keretorvosa.

Gyakori kérdések (GYIK)

Hol van a LifeLike Egészségügyi Központ?

Cím: 1138 Budapest, Latorca u. 2. (a Népfürdő utcáról nyílik)

A térkép itt megtekinthető.

Milyen vizsgálatokon vehetek részt?
  • Ortopédiai eredetű vagy megjelenésű problémák komplex kivizsgálása
  • Mozgásszervi betegségek konzervatív kezelése
  • Gerinc, csípő, térd, láb, váll, könyök betegségek kezelése
  • Szabadidő sportolók, aktív sportolók és senior sportolók rehabilitációja
  • Csontanyagcsere betegségek kivizsgálása-kezelése
  • Típusos osteoporosisos csonttörést elszenvedettek rehabilitációja
  • Testasszimetriák, tartászavarok korrekciója
  • Prevenciós szemlélettel a következő sérülések megelőzése
  • Rehabilitációs és fizioterápiás szaktudás és gyakorlat ötvözésével a legmodernebb fizioterápiás módszerek komplex használata, hogy a gyógyulás ideje a legrövidebb legyen
Mennyibe kerül?

ORTOPÉD-TRAUMATOLÓGIA ÁRAK

ORTOPÉD TRAUMATOLÓGIAI VIZSGÁLAT 18.000 Ft

VÁLL ORTOPÉD VIZSGÁLATA + VÁLL IZÜLETI UHG 25.000 Ft

INTRAARTICULÁRIS (ízületbe történő) INJEKCIÓ BEADÁSA 5.000 Ft

Hogyan lehet bejelentkezni?

Amennyiben szeretne konzultációra, vizsgálatra vagy kezelésre jelentkezni, töltse ki az alábbi rövid űrlapot és munkatársaink a lehető legrövidebb időn belül (max. 1 munkanap) visszahívják. Minden fontos kérdésére örömmel válaszolnak, és segítenek a legmegfelelőbb időpont kiválasztásában.

Amennyiben egyszerűbb vagy gyorsabb az Ön számára, nyitvatartási időben hívhat minket telefonon is: +36 1 800 1520, munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére.

Nyitvatartási idő
H – P: 8:00 – 20:00

Tisztelt Páciensünk! Kedves Érdeklődő!

A koronavírus-járvány miatt, biztonsági okokból a LifeLike Egészségügyi és Mozgásdiagnosztikai Központ működése szünetel.

Várható újranyitás: 2020. szeptember 1.

Köszönjük a megértésüket!

LifeLike Vezetőség