Chat with us, powered by LiveChat

Orvosdiagnosztika és kezelések

Általános, személyre szabott orvosi vizsgálat

Vizsgálataink során Önre, mint komplex egészre tekintünk. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy személyre szabott vizsgálati, majd terápiás csomagot állítunk össze Önnek, melynek követésében szakorvosok lesznek az Ön segítségére.

Kezdeti lépésként orvosaink felmérik az Ön egészségügyi problémáit. A szükséges kivizsgálást követően egy ismételt találkozó alkalmával összefoglaljuk az elvégzett vizsgálatok eredményeit, és Önnel közösen kialakítjuk a személyre szabott terápiás tervet.

A LifeLike-nál az általános orvosi rendelés sportorvosi szemlélettel párosul. Egyaránt koncentrálunk a kevésbé aktívak életmódváltására, a mozgásterápiára, valamint az aktív sportolók teljesítményélettani tesztjeinek elvégzésére.

Endokrinológia

Hormonjaink, ha jól működnek, láthatatlanul irányítják életünk minden mozzanatát. Ha azonban ez a finom egyensúly megbomlik, testi és lelki egészségünk egyaránt kárát látja. A finom egyensúlyok komplex hálózata határozza meg a gyermekek fejlődését, növekedését, nemi érését, szabályozza az anyagcserét, a teljesítőképességet, a testsúlyt, felnőttkorban a termékenységet. Az egyensúly helyreállítása és megtartása összetett feladat, rendkívül fontos a komplex megközelítés, a társszakmákkal (pl. Bőrgyógyászat, nőgyógyászat, radiológia, fül-orr-gégészet, belgyógyászat számos ága) való szoros együttműködés és együttgondolkodás.

Foglalkozás-egészségügyi ellátás

A foglalkozás-egészségügyi ellátás során a legmodernebb technológiai eszközökkel mérjük fel a munkavállaló aktuális egészségi állapotát. Ezek között megtalálható a vérnyomásmérés, vércukor szintjének meghatározása, EKG vizsgálat, látás- és vizeletvizsgálat, általános fizikális és pszichés vizsgálatok.

A folyamat segítségével kiszűrjük az Önt érintő esetleges rizikótényezőket, betegségeket, illetve komplex felvilágosítást kap egészsége megőrzése érdekében alkalmazandó módszerekről.

Célunk, hogy megóvjuk a munkát végző ember egészségét. Szükség esetén javaslatokat teszünk további kivizsgálásokra, illetve gyógykezelésre.

Neurológiai vizsgálat

Neurológiai vizsgálat során a központi idegrendszeri (agyat és gerincvelőt) illetve az úgynevezett perifériás idegrendszeri (végtagi idegfonatokat) érintő problémák felmérését végezzük.

Leggyakrabban fejfájással, szédüléses panaszokkal, izomgyengeséggel, különböző mozgászavarokkal (pl. kézremegések, koordinációs zavarok), agyi eredetű látászavarral, neuroimmunológiai betegségekkel (központi idegrendszer megbetegedései), illetve gerinc eredetű fájdalom szindrómákkal foglalkozunk.

A neurológián belül speciális területet jelentenek az úgynevezett neuroszonológiai vizsgálatok, melyek a nyaki verőerek épségét  illetve közvetlen agyi erek áramlási tulajdonságait felmérő ultrahangos vizsgálatot jelentenek.

A megelőzés szempontjából vizsgálatainknak kiemelt szerepük van például a népbetegséget jelentő magas vérnyomás illetve cukorbetegség szövődményeinek feltérképezésében.

A LifeLike-nál a veszélyes agyi keringészavart eredményező érszűkületek esetleges jelenlétét keressük. Ha valakinél érsebészeti beavatkozást igénylő nyaki verőér szűkületre derült fény, akkor az együttes nyaki nagyér és agyi verőér ultrahang vizsgálat eredményeit a CT/MR képek eredményével vetjük össze, pontosan felmérve a potenciális műtéti kockázatokat.

Gyermekgyógyászat

A LifeLike-nál különös tekintettel figyelünk gyermeke egészséges fejlődésére. Központunkban az esetleges fertőzéses-, belszervi-, ortopédiai- és egyéb megbetegedéseket a lehető leghatékonyabban kezeljük. Az egészséges állapot, fejlődés és táplálás korosztályonkénti ismerete mellett a legnagyobb kihívás a szülő és a gyermek bizalmának elnyerése a sikeres vizsgálathoz és a felépüléshez. A LifeLike-nál komplex módon, egyszerre sportorvosi és gyermekgyógyászati szemlélettel készítünk diagnózist, teszünk javaslatot terápiás kezelésre.

Röntgen

A LifeLike-nál az Ön röntgenvizsgálatához is csúcstechnológiás digitális berendezéseket használunk. A koponyáról, a mellkasról, illetve a csontokról, ízületekről (végtagi és gerinc) készíthetők felvételek. Amennyiben állapota indokolja, illetve kezelőorvosa úgy ítéli meg, hogy szükséges, bármely korosztálynál elvégezhető a vizsgálat.

A röntgenfelvételeket a LifeLike szakasszisztense készíti el az orvos utasításainak megfelelően, személyre szabottan. Maximálisan figyelünk az Ön védelmére, arra, hogy a vizsgálat során Önt a lehető legkisebb sugárterhelés érje.

Az elkészült felvételeket a LifeLike radiológus szakorvosai értékelik ki.

Kardiológia

A kardiológiai vizsgálat alkalmával a LifeLike-nál Ön egy alapos kivizsgáláson esik át, melyben kardiológiai szempontból fontos, részletes családi és személyes anamnézis (kórelőzmény) felvételét készítjük el.

Egy komplex fizikális vizsgálattal, valamint nyugalmi EKG elkészítésével folytatódik a kivizsgálás, melyeket a legmodernebb képalkotó technológia eredményeivel egészítünk ki.

A LifeLike-nál teljes képet kapunk az Ön aktuális állapotáról, szív-érrendszeri kockázatairól.

Önnel közösen megbeszéljük a vizsgálati eredményeket és javaslatokat teszünk a felmerült problémák kezelésére. A konzultációt és vizsgálatot követően a leleteket egyből kézbe adjuk Önnek.

Szemészet

A LifeLike-nál a szemészeti vizsgálat alkalmával a szem látóélességét, illetve a szem, mint optikai rendszer össztörőerejét vizsgáljuk (túllátás és rövidlátás vizsgálata). Az adatok alapján felmérjük, milyen éleslátásra képes az Ön szeme, egyúttal biomikroszkópos vizsgálattal szemgolyója szöveteinek állapotát is megvizsgáljuk.

Az észlelt esetleges eltérésekről részletes tájékoztatást nyújtunk, és meghatározzuk a szükséges további, speciális vizsgálatokat.

MR-vizsgálat

Az MR vizsgálat statikus mágneses térben zajlik. Önnek az operátor által beállított helyzetben kell nyugodtan, mozdulatlanul feküdnie, miközben méréseket végzünk az adott testtájékról.

A kapott képeket radiológusok értékelik, egy vizsgálat során több száz képet elemzünk. Elsősorban a lágy szövetekről kapunk felvilágosítást. A csontok esetében a hagyományos röntgen felvételek, szükség esetén CT vizsgálatok adnak precíz, teljes képet. A LifeLike-nál ezek az eszközök rendelkezésre állnak.

Az MR vizsgálatot nem szabad elvégezni olyan esetben, ha Önnek pacemaker-e (szívritmus-szabályozó) vagy mágnesezhető fém implantátuma van, ezért kérjük, ha az Ön szervezetében fém található, jelezze munkatársunknak.

Urológia

A LifeLike-nál a legnagyobb diszkréció mellett segítünk Önnek megoldani problémáját, ha a vizelet ürítésével kapcsolatos panaszai vannak.

A vizsgálatokhoz a legmodernebb diagnosztikai eszközök állnak rendelkezésre. Az Ön állapotának megfelelően választjuk ki az eljárást, ami lehet endoszkópos vizsgálat, angiográfia (katéteres érfestés), laparoszkópia (hastükrözés), izotópos beavatkozások, CT és MRI. Ezek segítségével a vizelet elvezető rendszer esetleges működési zavarai, illetve a férfi nemi szervek betegségei korán felismerhetők, a kezelés időben megkezdhető. Foglalkozunk a hólyag funkcionális és morfológiai eltéréseivel, a prosztata és a húgycső, valamint a here esetleges elváltozásaival is.

Forduljon a LifeLike urológiai rendeléseihez, ha vizelési panaszai vannak (gyakori, nehéz vagy nem képes rá, vékonysugarú az ürítés, lecsökken a mennyiség, véres, elcsöppen, közben deréktáji görcs lép fel), ha egyéb fájdalma, meglévő panasza van. A rendszeres szűrővizsgálatokat akkor is javasoljuk, ha nincs panasza, így segítve, hogy minél hosszabb időt tölthessen el egészségben.