Chat with us, powered by LiveChat

Orvosdiagnosztika és kezelések

Általános, személyre szabott orvosi vizsgálat

Vizsgálataink során Önre, mint komplex egészre tekintünk. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy személyre szabott vizsgálati, majd terápiás csomagot állítunk össze Önnek, melynek követésében szakorvosok lesznek az Ön segítségére.

Kezdeti lépésként orvosaink felmérik az Ön egészségügyi problémáit. A szükséges kivizsgálást követően egy ismételt találkozó alkalmával összefoglaljuk az elvégzett vizsgálatok eredményeit, és Önnel közösen kialakítjuk a személyre szabott terápiás tervet.

A LifeLike-nál az általános orvosi rendelés sportorvosi szemlélettel párosul. Egyaránt koncentrálunk a kevésbé aktívak életmódváltására, a mozgásterápiára, valamint az aktív sportolók teljesítményélettani tesztjeinek elvégzésére.

Neurológiai vizsgálat

Neurológiai vizsgálat során a központi idegrendszeri (agyat és gerincvelőt) illetve az úgynevezett perifériás idegrendszeri (végtagi idegfonatokat) érintő problémák felmérését végezzük.

Leggyakrabban fejfájással, szédüléses panaszokkal, izomgyengeséggel, különböző mozgászavarokkal (pl. kézremegések, koordinációs zavarok), agyi eredetű látászavarral, neuroimmunológiai betegségekkel (központi idegrendszer megbetegedései), illetve gerinc eredetű fájdalom szindrómákkal foglalkozunk.

A neurológián belül speciális területet jelentenek az úgynevezett neuroszonológiai vizsgálatok, melyek a nyaki verőerek épségét  illetve közvetlen agyi erek áramlási tulajdonságait felmérő ultrahangos vizsgálatot jelentenek.

A megelőzés szempontjából vizsgálatainknak kiemelt szerepük van például a népbetegséget jelentő magas vérnyomás illetve cukorbetegség szövődményeinek feltérképezésében.

A LifeLike-nál a veszélyes agyi keringészavart eredményező érszűkületek esetleges jelenlétét keressük. Ha valakinél érsebészeti beavatkozást igénylő nyaki verőér szűkületre derült fény, akkor az együttes nyaki nagyér és agyi verőér ultrahang vizsgálat eredményeit a CT/MR képek eredményével vetjük össze, pontosan felmérve a potenciális műtéti kockázatokat.

Nőgyógyászat

Első találkozásunk az anamnézis felvételével kezdődik a vizsgálat. A beszélgetés során nyugodt körülmények között elmondhatja kéréseit, esetleges panaszait. Emellett nőgyógyászati és egyéb kórelőzményeiről kérdezzük Önt.

Vizsgálataink magukba foglalják a szűrés, a tanácsadás, a fogamzásgátlás, a gyermekvállalás, a menopausa (menstruációs problémák), a változókori panaszok területeit. A LifeLike-nál személyre szabottan, életkorát is figyelembe véve látjuk el Önt. Bizonyos esetekben párterápia szükséges, a leletek értékelése, illetve a terápia megbeszélése szükség szerint a partner bevonásával történik.

Műszeres vizsgálataink között Ön részt vehet bimanuális, videókolposzkópos vizsgálaton. Ez utóbbi segítségével a monitorra akár 45-szörös nagyításban vetíthető a kép, ami kristálytiszta áttekintést ad a vizsgált területről, így válik láthatóvá az esetleges elváltozás. Ezt a képet nem csak kezelőorvosa, de Ön is láthatja, közösen és együtt beszélhető meg a probléma.

Ultrahangos vizsgálataink eszközei személyre szabottan, panaszától függően: kenetvétel, speciális mintavételek, labor-és hormonlabor elemzések, DNS-vizsgálatok.

A teljes diagnózisához igénybe vesszük a LifeLike-nál rendelkezésre álló, széleskörű képalkotó technikai hátteret. Egyes góckutatások során, a nőgyógyászattal dolgozó társszakmák (például sebészet, urológia) szakértőit és módszereit is felhasználjuk.

A rákszűrések kapcsán mintafeldolgozó partnerünk az ország egyik legnagyobb szaktekintélye (Prof. Dr. Bak Mihály), ezáltal biztosítjuk a szakma elvárásainak megfelelő legkorszerűbb technikai feltételeket is.

A leleteket, azok eredményeit a vizsgálatok befejeztével megbeszéljük Önnel, szükség esetén gyógyszert írunk fel, illetve minden esetben utánkövetjük gyógyulását.

A LifeLike méhnyakrák-szűrési módszerei

A LifeLike-nál a hagyományos méhnyakrák-szűrés (konvencionális Papanicolaou módszer – CP), valamint a legmodernebb, úgynevezett folyadék alapú cytológiai szűrés (Liquid Based Cytology – LBC) is elérhető.

A CP-teszt bevezetése a méhnyakrák előfordulását és halálozását világszerte csökkentette, régóta használt eljárás, bár a mintavételezési módszer sajátosságai miatt (kenetvétel) vannak bizonyos korlátai.

Ezeket a korlátokat szünteti meg az úgynevezett folyadék alapú cytológiai méhnyakrák-szűrés (LBC).

Az LBC során a nőgyógyász a sejtgyűjtő eszközzel a méhszájról és a nyakcsatornáról (ún. átmeneti zóna; innen indul ki a méhnyakrákok 90%-a) elvégzi a mintavételt. Nem kenetet készít, hanem az összes sejtet egy műanyag edényben lévő (Preserv CytR) fixáló oldatba helyezi. A folyadékban lévő mintából magát a kenetet egy csúcstechnológiás berendezés készíti el, kiküszöbölve a különböző zavaró hatásokat. A laboratóriumi folyamat végén a sejteket fénymikroszkópos vizsgálattal diagnosztizáljuk.

A folyadék alapú (LBC) méhnyakrák szűrés minden tekintetben felülmúlja a hagyományos (PC) diagnosztikát, lehetővé teszi a legkorábbi megelőző állapotok felismerését és gyógyítását. Az eljárás a LifeLike-nál az Ön számára is elérhető.

Foglalkozás-egészségügyi ellátás

A foglalkozás-egészségügyi ellátás során a legmodernebb technológiai eszközökkel mérjük fel a munkavállaló aktuális egészségi állapotát. Ezek között megtalálható a vérnyomásmérés, vércukor szintjének meghatározása, EKG vizsgálat, látás- és vizeletvizsgálat, általános fizikális és pszichés vizsgálatok.

A folyamat segítségével kiszűrjük az Önt érintő esetleges rizikótényezőket, betegségeket, illetve komplex felvilágosítást kap egészsége megőrzése érdekében alkalmazandó módszerekről.

Célunk, hogy megóvjuk a munkát végző ember egészségét. Szükség esetén javaslatokat teszünk további kivizsgálásokra, illetve gyógykezelésre.

Ortopédia

A mozgásszervi vizsgálatok diagnosztikájában az alapvető kérdés az oki tényezők feltárása. Azt keressük, hogy mi okozza az Ön fájdalmát.

Rendeléseinken a csapatmunka, az ebből következő gyors információcsere eredményeként hatékony a gyógyulás: a lehető legrövidebb idő alatt, mind diagnosztikai, mind operatív (ortopédsebészeti), illetve konzervatív kezelési lehetőséget (bandázsolás, körkörös rögzítések, sínek, terhelésmentes mobilizálás, mankóztatás, nyújtókezelések) magába foglaló, precíz ellátást végzünk.

A LifeLike-nál személyre szabottan,  komplexen igyekszünk megkönnyíteni az Ön felépülését. Az eredményes gyógyulás felkészült tudást igényel, amelyet a prevenciós szemlélet, a legmodernebb eszközök és az impozáns környezet tesz tökéletessé.

Fül-orr-gégészet

A Fül-orr-gégészet rendszeres vizsgálataival nagyon sok betegség ideje korán diagnosztizálható: allergia korai felismerése és kezelése, száj és gége tumorok korai szűrése. 

A LifeLike-nál a legmodernebb berendezésekkel mérjük fel az Ön aktuális állapotát. Szükség esetén szűrővizsgálatot is végzünk: tympanometria a középfül vizsgálatára, gége tükörkép készítése (endoscopia) a melléküreg folyamatainak feltérképezésére.

Ha Önnek panasza van, azonnal ellátjuk, kezeljük.

Röntgen

A LifeLike-nál az Ön röntgenvizsgálatához is csúcstechnológiás digitális berendezéseket használunk. A koponyáról, a mellkasról, illetve a csontokról, ízületekről (végtagi és gerinc) készíthetők felvételek. Amennyiben állapota indokolja, illetve kezelőorvosa úgy ítéli meg, hogy szükséges, bármely korosztálynál elvégezhető a vizsgálat.

A röntgenfelvételeket a LifeLike szakasszisztense készíti el az orvos utasításainak megfelelően, személyre szabottan. Maximálisan figyelünk az Ön védelmére, arra, hogy a vizsgálat során Önt a lehető legkisebb sugárterhelés érje.

Az elkészült felvételeket a LifeLike radiológus szakorvosai értékelik ki.

Gyermekgyógyászat

A LifeLike-nál különös tekintettel figyelünk gyermeke egészséges fejlődésére. Központunkban az esetleges fertőzéses-, belszervi-, ortopédiai- és egyéb megbetegedéseket a lehető leghatékonyabban kezeljük. Az egészséges állapot, fejlődés és táplálás korosztályonkénti ismerete mellett a legnagyobb kihívás a szülő és a gyermek bizalmának elnyerése a sikeres vizsgálathoz és a felépüléshez. A LifeLike-nál komplex módon, egyszerre sportorvosi és gyermekgyógyászati szemlélettel készítünk diagnózist, teszünk javaslatot terápiás kezelésre.

Szemészet

A LifeLike-nál a szemészeti vizsgálat alkalmával a szem látóélességét, illetve a szem, mint optikai rendszer össztörőerejét vizsgáljuk (túllátás és rövidlátás vizsgálata). Az adatok alapján felmérjük, milyen éleslátásra képes az Ön szeme, egyúttal biomikroszkópos vizsgálattal szemgolyója szöveteinek állapotát is megvizsgáljuk.

Az észlelt esetleges eltérésekről részletes tájékoztatást nyújtunk, és meghatározzuk a szükséges további, speciális vizsgálatokat.

Kardiológia

A kardiológiai vizsgálat alkalmával a LifeLike-nál Ön egy alapos kivizsgáláson esik át, melyben kardiológiai szempontból fontos, részletes családi és személyes anamnézis (kórelőzmény) felvételét készítjük el.

Egy komplex fizikális vizsgálattal, valamint nyugalmi EKG elkészítésével folytatódik a kivizsgálás, melyeket a legmodernebb képalkotó technológia eredményeivel egészítünk ki.

A LifeLike-nál teljes képet kapunk az Ön aktuális állapotáról, szív-érrendszeri kockázatairól.

Önnel közösen megbeszéljük a vizsgálati eredményeket és javaslatokat teszünk a felmerült problémák kezelésére. A konzultációt és vizsgálatot követően a leleteket egyből kézbe adjuk Önnek.

MR-vizsgálat

Az MR vizsgálat statikus mágneses térben zajlik. Önnek az operátor által beállított helyzetben kell nyugodtan, mozdulatlanul feküdnie, miközben méréseket végzünk az adott testtájékról.

A kapott képeket radiológusok értékelik, egy vizsgálat során több száz képet elemzünk. Elsősorban a lágy szövetekről kapunk felvilágosítást. A csontok esetében a hagyományos röntgen felvételek, szükség esetén CT vizsgálatok adnak precíz, teljes képet. A LifeLike-nál ezek az eszközök rendelkezésre állnak.

Az MR vizsgálatot nem szabad elvégezni olyan esetben, ha Önnek pacemaker-e (szívritmus-szabályozó) vagy mágnesezhető fém implantátuma van, ezért kérjük, ha az Ön szervezetében fém található, jelezze munkatársunknak.

Urológia

A LifeLike-nál a legnagyobb diszkréció mellett segítünk Önnek megoldani problémáját, ha a vizelet ürítésével kapcsolatos panaszai vannak.

A vizsgálatokhoz a legmodernebb diagnosztikai eszközök állnak rendelkezésre. Az Ön állapotának megfelelően választjuk ki az eljárást, ami lehet endoszkópos vizsgálat, angiográfia (katéteres érfestés), laparoszkópia (hastükrözés), izotópos beavatkozások, CT és MRI. Ezek segítségével a vizelet elvezető rendszer esetleges működési zavarai, illetve a férfi nemi szervek betegségei korán felismerhetők, a kezelés időben megkezdhető. Foglalkozunk a hólyag funkcionális és morfológiai eltéréseivel, a prosztata és a húgycső, valamint a here esetleges elváltozásaival is.

Forduljon a LifeLike urológiai rendeléseihez, ha vizelési panaszai vannak (gyakori, nehéz vagy nem képes rá, vékonysugarú az ürítés, lecsökken a mennyiség, véres, elcsöppen, közben deréktáji görcs lép fel), ha egyéb fájdalma, meglévő panasza van. A rendszeres szűrővizsgálatokat akkor is javasoljuk, ha nincs panasza, így segítve, hogy minél hosszabb időt tölthessen el egészségben.