Chat with us, powered by LiveChat

Rekreáció

Dietetika

A LifeLike dietetikusai Önnek nem csak táplálkozási tanácsokat adnak, hanem segítenek az életmódjával összefüggő betegségek megelőzésében, és megismertetik Önt a korszerű, kiegyensúlyozott táplálkozás módszertanával.

A szakmai tevékenység alapvető folyamatait a nemzetközileg is elfogadott folyamatokhoz igazítjuk, mint például az NCP (Nutrition Care Process – élelmezési eljárások). A táplálkozási tanácsadás egy egységes támogató folyamat a prioritások meghatározásához, célok létrehozásához és egyedi cselekvési tervek kialakításához, amelyek bátorítják és támogatják az öngondoskodást.

A Nutrition Care Process (NCP) folyamata:

Táplálkozási kórelőzmény felvételekor vizsgáljuk étvágyát, nyelését, betegségeit, mozgását, családja egészségi állapotát. Laboratóriumi teszteket végzünk, vizsgáljuk a gyomorürülést, antropometriai mérésekre támaszkodva (fizikai tulajdonságainak mérése) követjük súlyváltozását. Tekintettel vagyunk bizonyos környezeti hatásokra: ilyenek az élelmiszerbiztonsági előírások vagy vallási szokások.

Felállítjuk dietetikai diagnózisát: az elfogyasztott, illetve bevitt táplálék mennyiségét összehasonlítjuk a becsült vagy kiszámított szükséglettel, táplálkozási problémáit feloldjuk, ami betegség, illetve fizikai állapot következménye lehet (például nyelési zavar, íz érzékelés változása).

Személyre szabott táplálási tervet készítünk Önnek: a táplálás módját határozzuk meg (milligrammra pontosan) étkezési szokásai figyelembevételével. Szükség esetén egyeztetünk társszakmák szakértőivel, akik a LifeLike-nál házon belül az Ön rendelkezésére állnak.

Követjük és értékeljük az eredményeit: étrend, étrend-kiegészítők változása, labor- és egyéb eredményekkel alátámasztva.

Hogyan kell a dietetikai konzultációra érkezni?

Felgyorsítja a kórelőzmények felvételét, ha Ön orvosi leletekkel, diagnózisokat leíró zárójelentésekkel, laborvizsgálatok eredményeivel érkezik hozzánk. De akkor sem kell aggódnia, ha nem rendelkezik ezekkel az adatokkal, mert a LifeLike-nál minden szükséges vizsgálathoz adottak a feltételek, melyeken egyeztetett időpontban, kényelmesen tud részt venni.

Készítsen egy egyszerű 3 napos étrendi naplót 2 hétköznap és egy hétvége leírásával: mikor (időpont), mit (étel típusa), mennyit (dekagramm) evett, ivott. Ha felmerülnek esetleges tünetek, panaszok, írja le őket. Ha Ön alkalmaz gyógyszereket és étrend-kiegészítőket, nevezze meg őket.

Vizsgálataink alkalmával több test-mérést is végzünk, így javasoljuk, hogy öltözetét ennek megfelelően válassza ki.

Ha szeretne időpontot foglalni, hívjon minket a +36 1 800 1520-as számon!

Mozgáselemzés gyógytornásszal

A LifeLike-nál az első találkozás alkalmával az Ön mozgásrendszeri problémáinak teljes körű felmérésére és elemzésére kerül sor. A vizsgálatok eredményei alapján Önnel közösen, az Ön számára legoptimálisabb, hosszú távú stratégia kialakításával kezdjük el a kezelést.

Célunk a fájdalom miatt korlátozott funkciók helyreállítása annak érdekében, hogy Ön minél hamarabb vissza tudjon térni megszokott életviteléhez és kedvelt tevékenységeihez.

A fájdalom kezelése és a funkciók helyreállítása egy Önre szabott, aktív programmal valósul meg.

Probléma-specifikus testi gyakorlatokat és a háttérben rejlő ok, esetlegesen okok megszüntetését valósítjuk meg. Programunk viselkedésbeli és életmódbeli változtatásokra vonatkozó javaslatokat, tanácsokat is tartalmaz, melyek betartásával Ön fájdalommentesen mozoghat.

Funkcionális tréning:

A funkcionális tréning egy, az egész testet aktivizáló, izomláncokat erősítő mozgásfajta, melyhez elengedhetetlen a mobilitás és a stabilitás egysége. A funkcionális gyakorlatok végzésével láthatóvá válnak az esetleges aszimmetriák, diszfunkciók.

Ezekhez mérten, a megfelelően felépített tréningprogram hatékonyan növeli az erőnlétet, a sportteljesítményt. Ajánljuk sérülés megelőzésre, hogy gondtalanul mozoghasson, célzott tréningre, hogy teste tökéletesen fejlődhessen, vagy rehabilitációra, hogy minél hamarabb visszatérhessenek az aktív életbe, sportba.

Komplex funkcionális mozgáselemzés gyógytornával: (FMS, funkcionális mozgásvizsgálat, testtartáselemzés, gyógytorna javaslat):

Funkcionális elemzést FMS eszközzel és specifikus mozgástesztekkel, testtartáselemzéssel végzünk, melyek alapján képet kapunk a testről, mint funkcionális egységről. Ez a komplex mozgáselemzés megmutatja a mozgásláncban az esetleges aszimmetriákat, mobilitási, stabilitási eltéréseket és mozgásszervi panaszokat, melyek akadályozzák a teljes értékű mozgást.

Az eredmények alapján funkcionális tréninget vagy gyógytornát végzünk, és további terápiás javaslatokat teszünk. Célunk, hogy javuljon a mozgás minősége, és megszűnjenek az esetleges panaszok.

Ezáltal jobb életminőséget érhetünk el, csökken a sportsérülés veszélye, nő az edzés hatékonysága és javul a sportteljesítmény.

Sportpszichológia

A pszichológiai vizsgálat a LifeLike-nál egy három lépésből álló folyamat. Elsőként Ön a vizsgálatvezető pszichológussal találkozik, ahol jelenlegi helyzetét, körülményeit, az Önt foglalkoztató kérdéseket, problémákat beszéljük át. Ezt követi a pszichológiai vizsgálat, amelyhez a legmodernebb eljárásokra épülő, a Német Neuropszichológiai Társasággal együttműködve kifejlesztett Vienna Teszt Rendszert használjuk.

A vizsgálatvezető pszichológus az Önnel folytatott első beszélgetés alapján állítja össze az elvégzendő kognitív (gondolkodáson alapuló) és személyiség teszteket. Az adatfelvételhez egy számítógépes programot használunk, ebben egy asszisztens lesz az Ön segítségére.

A folyamat zárásaként a vizsgálat eredményeit és a szükséges teendőket a vizsgálatvezető pszichológussal egy újabb beszélgetés során közösen megbeszélik és értelmezik. A vizsgálatról minden esetben egy rövid írásos szakmai összefoglalót is készítünk az Ön számára.

Kedves páciensünk! Tisztelt érdeklődő!

Tájékoztatjuk, hogy augusztus 2. és augusztus 6. között a Life Like Sportegészségügyi és Sportdiagnosztikai Központ zárva tart.

Nyitás: augusztus 9.