Chat with us, powered by LiveChat

Rekreáció

Akupunktúra

Az akupunktúra sokszor képes arra, hogy a bajt már akkor fel tudjuk ismerni és kezelni, mikor az még konkrét szervi elváltozásokat nem okoz. A rendelésen abból indulunk ki, hogy Önben diszharmónia van: valami elakadt, eltévedt, vagy nem megfelelően működik.

A hagyományos belgyógyászati anamnézis-felvétellel (kórképpel) és vizsgálattal karöltve sor kerül finomabb, talán kevéssé fontosnak tűnő tünetek, jelenségek felkutatására is. Megvizsgáljuk érverésének nemcsak mennyiségét, hanem minőségét is, megtekintjük nyelve állapotát, felmérjük testének hideg, vagy éppenséggel túlságosan meleg területeit, hol és hogyan helyezkednek el korábbi operációk hegei, milyen a bőrének tónusa, alapszínezete és arcszíne. Ezenkívül tanulmányozzuk a vizelet és a széklet, az alvás minőségét stb.

Az ezek alapján felállított energetikai diagnózisnak megfelelően kezdjük meg az Ön személyre szabott kezelését, mely leginkább akupunktúrás tűk alkalmazását, ritkábban melegítő hatású moxa (hő terápia), vagy köpöly használatát jelenti. Emellett életviteli tanácsokkal, megfelelő diéta és gyógynövény terápiás javaslatokkal is ellátjuk Önt.

A kezelések gyakorisága általában heti egyszeri alkalom (kb. 40-60 perc), hossza pedig 5-10 kezelés, ami függ az adott szituációtól: néha egy alkalmi fejfájás néhány tűvel azonnal megoldható, de vannak makacs helyzetek is, mikor hosszabb, hónapokban mérhető kezelési idő szükséges.

Ha szeretne időpontot foglalni, hívjon minket a +36 1 800 1520-as számon!

Mentálhigiéné

A mentálhigiéné, mint szakterület az Ön lelki egészségének védelmével foglalkozik.

A mentálhigiénés segítő beszélgetéseink célja a lélek egészségének védelme, megőrzése, amely a gyakorlatban azt jelenti, hogy Önnel együtt, egyetértésben kialakítunk egy olyan egészséges életmódot, életformát, ahol adottak az optimális testi, lelki, társas fejlődés feltételei.

A segítő beszélgetések elfogadó közegében lehetőséget kap arra, hogy szembenézzen konfliktusaival, elakadásaival. A foglalkozás abban az esetben eredményes, ha Ön mozgósítja belső erőforrásait és megéli érzéseit – a LifeLike-nál ebben segítünk Önnek.

Dietetika

A LifeLike dietetikusai Önnek nem csak táplálkozási tanácsokat adnak, hanem segítenek az életmódjával összefüggő betegségek megelőzésében, és megismertetik Önt a korszerű, kiegyensúlyozott táplálkozás módszertanával.

A szakmai tevékenység alapvető folyamatait a nemzetközileg is elfogadott folyamatokhoz igazítjuk, mint például az NCP (Nutrition Care Process – élelmezési eljárások). A táplálkozási tanácsadás egy egységes támogató folyamat a prioritások meghatározásához, célok létrehozásához és egyedi cselekvési tervek kialakításához, amelyek bátorítják és támogatják az öngondoskodást.

A Nutrition Care Process (NCP) folyamata:

Táplálkozási kórelőzmény felvételekor vizsgáljuk étvágyát, nyelését, betegségeit, mozgását, családja egészségi állapotát. Laboratóriumi teszteket végzünk, vizsgáljuk a gyomorürülést, antropometriai mérésekre támaszkodva (fizikai tulajdonságainak mérése) követjük súlyváltozását. Tekintettel vagyunk bizonyos környezeti hatásokra: ilyenek az élelmiszerbiztonsági előírások vagy vallási szokások.

Felállítjuk dietetikai diagnózisát: az elfogyasztott, illetve bevitt táplálék mennyiségét összehasonlítjuk a becsült vagy kiszámított szükséglettel, táplálkozási problémáit feloldjuk, ami betegség, illetve fizikai állapot következménye lehet (például nyelési zavar, íz érzékelés változása).

Személyre szabott táplálási tervet készítünk Önnek: a táplálás módját határozzuk meg (milligrammra pontosan) étkezési szokásai figyelembevételével. Szükség esetén egyeztetünk társszakmák szakértőivel, akik a LifeLike-nál házon belül az Ön rendelkezésére állnak.

Követjük és értékeljük az eredményeit: étrend, étrend-kiegészítők változása, labor- és egyéb eredményekkel alátámasztva.

Hogyan kell a dietetikai konzultációra érkezni?

Felgyorsítja a kórelőzmények felvételét, ha Ön orvosi leletekkel, diagnózisokat leíró zárójelentésekkel, laborvizsgálatok eredményeivel érkezik hozzánk. De akkor sem kell aggódnia, ha nem rendelkezik ezekkel az adatokkal, mert a LifeLike-nál minden szükséges vizsgálathoz adottak a feltételek, melyeken egyeztetett időpontban, kényelmesen tud részt venni.

Készítsen egy egyszerű 3 napos étrendi naplót 2 hétköznap és egy hétvége leírásával: mikor (időpont), mit (étel típusa), mennyit (dekagramm) evett, ivott. Ha felmerülnek esetleges tünetek, panaszok, írja le őket. Ha Ön alkalmaz gyógyszereket és étrend-kiegészítőket, nevezze meg őket.

Vizsgálataink alkalmával több test-mérést is végzünk, így javasoljuk, hogy öltözetét ennek megfelelően válassza ki.

Ha szeretne időpontot foglalni, hívjon minket a +36 1 800 1520-as számon!

Mozgáselemzés gyógytornásszal

A LifeLike-nál az első találkozás alkalmával az Ön mozgásrendszeri problémáinak teljes körű felmérésére és elemzésére kerül sor. A vizsgálatok eredményei alapján Önnel közösen, az Ön számára legoptimálisabb, hosszú távú stratégia kialakításával kezdjük el a kezelést.

Célunk a fájdalom miatt korlátozott funkciók helyreállítása annak érdekében, hogy Ön minél hamarabb vissza tudjon térni megszokott életviteléhez és kedvelt tevékenységeihez.

A fájdalom kezelése és a funkciók helyreállítása egy Önre szabott, aktív programmal valósul meg.

Probléma-specifikus testi gyakorlatokat és a háttérben rejlő ok, esetlegesen okok megszüntetését valósítjuk meg. Programunk viselkedésbeli és életmódbeli változtatásokra vonatkozó javaslatokat, tanácsokat is tartalmaz, melyek betartásával Ön fájdalommentesen mozoghat.

Funkcionális tréning:

A funkcionális tréning egy, az egész testet aktivizáló, izomláncokat erősítő mozgásfajta, melyhez elengedhetetlen a mobilitás és a stabilitás egysége. A funkcionális gyakorlatok végzésével láthatóvá válnak az esetleges aszimmetriák, diszfunkciók.

Ezekhez mérten, a megfelelően felépített tréningprogram hatékonyan növeli az erőnlétet, a sportteljesítményt. Ajánljuk sérülés megelőzésre, hogy gondtalanul mozoghasson, célzott tréningre, hogy teste tökéletesen fejlődhessen, vagy rehabilitációra, hogy minél hamarabb visszatérhessenek az aktív életbe, sportba.

Komplex funkcionális mozgáselemzés gyógytornával: (FMS, funkcionális mozgásvizsgálat, testtartáselemzés, gyógytorna javaslat):

Funkcionális elemzést FMS eszközzel és specifikus mozgástesztekkel, testtartáselemzéssel végzünk, melyek alapján képet kapunk a testről, mint funkcionális egységről. Ez a komplex mozgáselemzés megmutatja a mozgásláncban az esetleges aszimmetriákat, mobilitási, stabilitási eltéréseket és mozgásszervi panaszokat, melyek akadályozzák a teljes értékű mozgást.

Az eredmények alapján funkcionális tréninget vagy gyógytornát végzünk, és további terápiás javaslatokat teszünk. Célunk, hogy javuljon a mozgás minősége, és megszűnjenek az esetleges panaszok.

Ezáltal jobb életminőséget érhetünk el, csökken a sportsérülés veszélye, nő az edzés hatékonysága és javul a sportteljesítmény.

Életvezetési tanácsadás

A coach értő, támogató segítségével a saját belső erőforrásokra, kompetenciákra támaszkodva a jelenre helyezzük a hangsúlyt és a jövőbe lépéshez szolgáltatunk hatékony technikákat. A coach jól feltett kérdéseken, objektív visszajelzéseken keresztül, más szemszögből világítja meg az Ön helyzetét.

Ehhez feltétlenül fontos az Ön legnagyobb kihívásának pontos beazonosítása, hiszen ez határozza meg a coaching folyamat irányát.

Minden esetben egy úgynevezett „nulladik alkalommal” kezdődik a folyamat, ahol az Ön aktuális helyzetéből kiindulva meghatározunk egy célt, amin dolgozni fogunk a következő 5-10 vagy akár 15 alkalommal.

Következő lépésként közösen végigvesszük az alternatívákat, és közösen döntést hozunk a megvalósításhoz szükséges lehetséges utakról, módszertanokról.

Ön innentől kezdve indul el – a cél elérése érdekében – a teljes folyamat útján.

Végül tudatosul Önben mindaz, amit tanult és hasznosított az eljárás közben és könnyen alkalmazható módszerek segítségével fenn is tudja tartani az újonnan kialakult állapotot.

A támogatói folyamat során Ön rengeteg önismereti kérdésre, tudatos fejlesztésre, hatékonyságnövelésre és komoly eszköztár elsajátítására számíthat.

Ahhoz nyújtunk Önnek szakértői támogatást, hogy álmaiból terv, a tervből cél, a célból pedig valóság legyen. Így juthat el az Ön által vágyott állapotba.

Sportcoaching

A LifeLike-nál elérhető kifejezetten sportcoaching is, amellyel a sportolók szellemi felkészülését segítjük. Célunk, hogy a sportoló elhiggye, hogy képes túlszárnyalni önmagát és el tudja érni teljesítőképessége határait. A sportcoach segít felismerni és kiaknázni a belső erőforrásokat, készségeket, illetve kifejleszteni a hiányzókat.

Sportpszichológia

A pszichológiai vizsgálat a LifeLike-nál egy három lépésből álló folyamat. Elsőként Ön a vizsgálatvezető pszichológussal találkozik, ahol jelenlegi helyzetét, körülményeit, az Önt foglalkoztató kérdéseket, problémákat beszéljük át. Ezt követi a pszichológiai vizsgálat, amelyhez a legmodernebb eljárásokra épülő, a Német Neuropszichológiai Társasággal együttműködve kifejlesztett Vienna Teszt Rendszert használjuk.

A vizsgálatvezető pszichológus az Önnel folytatott első beszélgetés alapján állítja össze az elvégzendő kognitív (gondolkodáson alapuló) és személyiség teszteket. Az adatfelvételhez egy számítógépes programot használunk, ebben egy asszisztens lesz az Ön segítségére.

A folyamat zárásaként a vizsgálat eredményeit és a szükséges teendőket a vizsgálatvezető pszichológussal egy újabb beszélgetés során közösen megbeszélik és értelmezik. A vizsgálatról minden esetben egy rövid írásos szakmai összefoglalót is készítünk az Ön számára.

Kineziológia

A kineziológiai foglalkozások, olyan egészségmegőrző és személyiségfejlesztő módszerek összessége, ahol Ön pedagógiai, pszichológai és holisztikus módszereket ötvözve kap segítséget a felmerülő problémája megoldásához.

A foglalkozások során finoman és teljesen egyénre szabottan, az izomtesztelés eszközét használva (puha, fájdalommentes nyomás az alkaron) megkeressük és feltérképezzük az Ön problémájának lelki okát, az ehhez köthető negatív érzelemek fokát, eredetét és a lehetséges megoldási módszereket, technikákat.

Az izomtesztelés alapja, hogy ha valamilyen negatív hatás ér bennünket az izmaink elgyengülnek, így válnak egyben a központi idegrendszer kijelzőivé is. Ezt már mindenki tapasztalhatta, ha rossz hírt kapott és le kellett ülnie, vagy ha stresszes volt és minden kiesett a kezéből. A kineziológia ezt az izomerő változást használja és így tud az agyban tárolt és a problémával összefüggő információkat „lehívni“. Így kapunk választ a kérdéseinkre és így tudjuk az izmokat finom érzelmi detektorként használni a problémák megoldásához.

A foglalkozások során nyugodt, empatikus légkör segíti Önt a gyógyulásban. A foglalkozás végeztével a mosoly, mint gyógyító erő „kötelező“.

Tisztelt Páciensünk! Kedves Érdeklődő!

A koronavírus-járvány miatt, biztonsági okokból a LifeLike Egészségügyi és Mozgásdiagnosztikai Központ működése szünetel.

Várható újranyitás: 2020. szeptember 1.

Köszönjük a megértésüket!

LifeLike Vezetőség