Chat with us, powered by LiveChat
Látogasson el hozzánk!
1138 Budapest, Latorca u. 2.
Hívjon minket
06 1 800 1520
Nyitvatartási idő
Hétfő - Péntek: 8:00 - 20:00

Mozgásrehabilitáció

Első alkalommal specialisták bevonásával felállítjuk az Ön teljes körű diagnózisát, a sérülés keletkezésének feltárásától az esetleges akut panaszokig. Ha szükséges, képalkotó vizsgálatot végzünk, hogy a lehető legpontosabban határozhassuk meg kórképét.

Az eredményeket összevetve, konzultációt követően, kialakítjuk a személyre szabott terápiás folyamatot, ahol kiemelt szerepet kapnak az elektroterápiás módszerek. Ehhez a LifeLike nem csak az ultrahang kezelés, a laser terápia, mágnes terápia, az elektroterápia és a lökéshullám terápia területén elérhető legkorszerűbb gépeket biztosítja, hanem a nagy rutinnal és tapasztalattal rendelkező sport-fizoterapeuta munkatársakból álló csapatot is.

Terápiás kezeléseink céljai:

Diadinamikus áram: fájdalomcsillapításra alkalmazható, ízületi folyadékok felszívódását segíti elő, harántcsíkolt izmokra hat (izomrostok).

Elektroterápia: fájdalomcsillapítás és gyulladáscsökkentés, izomlazítás és görcsoldás céljára.

Galvánáram kezelés: fájdalomcsillapítás, ahol a katód (testre helyezett egyik elektróda) alatt vérbőség érhető el.

Interferencia kezelés: keresztezett áramkörökkel fájdalomcsökkentés, izomlazítás és gyulladáscsökkentés érhető el.

Iontoforézis: lokálisan juttatható gyógyszer a szervezetbe, így nem terheli a keringést; sportolók esetében szteroid adagolására is alkalmas.

Laser terápia: az oxigénellátás, az adott testrész keringésének fokozott javítása mellett gyulladáscsökkentésre is jó módszer (inak, ínhüvelyek gyulladásának csökkentése), valamint bőrhiányok kezelésére is alkalmazható.

Lökéshullám terápia: fájdalomcsillapítás és gyulladáscsökkentés, az anyagcsere és a vérkeringés élénkítése mellett az öngyógyító mechanizmusok beindítására alkalmazható. Javítja a csont gyógyulását, a mikrokeringést (kisebb átmérőjű erekben a keringést), serkenti a sejtek osztódását, akár hónapok óta fennálló gyulladásos elváltozásokon is segíthet.

Mélyoszcillációs kezelés (HIVAMAT): egyedülálló kezelés, amely a kezelt területen kifejezetten mélyre hatva tartós rezgést hoz létre a felhelyezett elektródák.

Pulzáló mágneses kezelések (Biomag, Bemer): fokozza az ún. paraszimpatikus aktivitást és javítja az ún. mikrocirkulációt. Mit jelent ez a gyakorlatban? Fájdalomcsillapító hatású, izomlazító, és csökkenti az ízületi és lágyrészduzzanatot. Segíthet a regenerációban, rehabilitációban, hozzájárul a csontosodáshoz és a porcképződéshez, sportolók esetében pedig izomsérülések, rándulások esetén is alkalmazzuk.

Radiofrekvenciás kezelés: javítja a keringést, lazítja a kezelt szöveteket, gátolja a hegszövet kialakulását, javítja a mozgástartományt. Lényegesen felgyorsítja a regeneráció folyamatát, ezáltal helyreállítva a sérüléseket.

Szelektív ingeráram kezelés: gyengült izomfunkció esetén az izom erősítésére, megelőzi az izomtömeg-veszteséget, egyúttal izomerősítés érhető el.

TENS kezelések: jól bevált fájdalomcsillapító eljárás, naponta többször is alkalmazható.

Ultrahang kezelés: keringés és anyagcsere javítása, folyadék felszívódásának elősegítése, fájdalomcsillapítás, kapillarizáció (az izomban lévő vérerek számának növekedése) területén hatékony.

Ön a legjobb kezekbe kerül: a LifeLike-nál a legmodernebb körülmények között diagnosztizáljuk fájdalmát vagy esetleges sérülését. Minden gyógyszolgáltatásunk egyedi, Önre szabott.

Egy kiadós edzés, egy pihentető wellness után, vagy csak egy nehéz nap végén is érdemes kipróbálni szolgáltatásunkat. A masszázs nem csak kezelés, hanem megelőzés is! Kényeztető svédmasszázs vagy regeneráló sportmasszázs közül választhat.

Ha panasszal érkezik (például: hátfájás, nyakfájás, szédülés, derékfájdalom, fülzúgás, rossz közérzet, izomrándulás, szakadás, gyulladások), akut izom, reumatikus, esetleg visszatérő fájdalmai vannak, először orvosainkkal találkozik, majd iránymutatásuknak megfelelően elkezdjük a rehabilitáció folyamatát: fizio- és fizikoterápia, speciális gyógymasszázs, mindehhez nyugodt körülmények, amit legalább olyan fontosnak tartunk, mint a szakértelmet.

A gyógymasszázs minden esetben antiallergén gyógynövény krémmel történik, kényelmes masszázságyon, meghatározott fogások kombinációjával. Célunk az Ön fájdalommentes mozgása, „ép testben, ép lélek” állapot elérése, azaz az adott testrészt, izom csoportokat rehabilitálni, teljes mértékben gyógyítani, ezzel az Ön egészségét visszanyerni.

Egyéni gyógytorna

A gyógytorna egy olyan konzervatív (beavatkozás nélküli) terápia, amely alkalmas megelőzésre, illetve az ülő életmódból, tartási rendellenességekből, deformitásokból, ízületi gyulladásból, kopásból adódó mozgásszervi panaszok csökkentésére és megszüntetésére. Fontos szerepe van a rehabilitációban mozgásszervi műtétek, balesetek után.

Hobbisportolóknak, élsportolóknak javasolt a sérülések megelőzése és rehabilitáció céljából, hogy minél hamarabb visszatérhessenek az aktív életmódhoz, valamint a sporthoz.

A LifeLike-nál minden gyógytorna foglalkozás egyénre szabott, speciális gyakorlatsort jelent, amelyet azt követően alakítunk ki, hogy felmértük az Ön állapotát.

McKenzie-módszer – Mechanikai Diagnózis és Terápia (MDT)

A McKenzie-módszer egy komplex terápiás rendszer, mely sikeresen alkalmazható a gerinc és a végtagok mozgásszervi problémáinak diagnosztizálásában és mechanikai kezelésében. Lényege, hogy a betegvizsgálat és a probléma viselkedésének elemzése alapján megtalálja azt az egyénre szabott, legmegfelelőbb gyakorlatot, illetve aktív mozgásprogramot, amely a panaszokat a leghatékonyabban és a leggyorsabban képes csökkenteni.

A módszer különlegessége, hogy nemcsak a fizikai tünetekre fókuszál, hanem arra is, hogy a probléma milyen hatással van a beteg életvitelére, és ezen a területen is igyekszik megoldást nyújtani. A betegvizsgálaton és a kezelésen túl a probléma kiújulásának a megelőzésére is nagy hangsúlyt fektet ez a módszer.

Továbbá, a McKenzie-módszer nagyon fontos részét képezi a betegoktatás, mely által a beteg megérti a probléma és a kezelés természetét, ezáltal aktívabban részt tud venni a terápiás folyamatban.

Redcord

A Redcord eszközzel végzett reaktivizáció torna az ideg-izom kapcsolatot fejleszti, a funkcionális mozgásminták visszaállítását, erősítését célozza.

Erősítő és korrekciós gyakorlatokat végzünk. Az egyénileg felépített, fokozatosan nehezített gyakorlatok által csökkennek a panaszok, javulnak a mozgásfunkciók, erősödnek a mélyizmok. Nő az úgynevezett „core erő” (funkcionális törzsstabilitás), javul az izmok közötti koordináltság, az egyensúly, a testtudat.

A mozgásszervi vizsgálatok diagnosztikájában az alapvető kérdés az oki tényezők feltárása. Azt keressük, hogy mi okozza az Ön fájdalmát.

Rendeléseinken a csapatmunka, az ebből következő gyors információcsere eredményeként hatékony a gyógyulás: a lehető legrövidebb idő alatt, mind diagnosztikai, mind operatív (ortopédsebészeti), illetve konzervatív kezelési lehetőséget (bandázsolás, körkörös rögzítések, sínek, terhelésmentes mobilizálás, mankóztatás, nyújtókezelések) magába foglaló, precíz ellátást végzünk.

A LifeLike-nál személyre szabottan, komplexen igyekszünk megkönnyíteni az Ön felépülését. Az eredményes gyógyulás felkészült tudást igényel, amelyet a prevenciós szemlélet, a legmodernebb eszközök és az impozáns környezet tesz tökéletessé.